46

111 3 1
                                    

                   

Met Josiah, de fotograaf van Shawn, loop ik naar het publiek. Over een aantal minuten treedt Shawn op bij het Summetime Ball in Londen! We staan in het vip gedeelte, waar vooral vrienden en familie van de artiesten staan die vanavond zullen optreden. Ik kijk rond en zie al veel bekende mensen, van YouTubers tot acteurs. Het podium is heel leuk gedaan! Alles heeft echt een zomerse vibe! Ik draai mij om en zie dat Zoella en Joe Sugg op mij komen afgelopen. Allebei praten ze druk tegen de camera die ze in hun hand hebben.

"Ben jij niet het vriendinnetje van Shawn?" vraagt Zoë aan mij. Ze bergt haar camera op. Ik knik met een glimlach. "Jullie zijn een schattig stel samen," glimlacht ze.

"Dank je. Jij en Alfie zijn ook heel leuk samen!" Ze glimlacht trots.

"Veel plezier," zegt ze en loopt weer door. Oké, dat was raar, heel random. Ik kijk al heel lang naar Zoë haar video's en opeens staat ze voor mij en zegt dat ze mij en Shawn een schattig koppel vindt!

"Wen er maar aan," hoor ik Josiah zeggen. Verbaasd kijk ik hem aan. "Je gaat nog veel vaker bekende mensen ontmoeten," zegt hij lachend en gaat door met foto's maken. We gaan tegen de dranghekken aan staan en wachten tot Shawn het podium op komt lopen.

Ik juich luidkeels zodra Shawn het podium op komt lopen. Hij glimlacht en zwaait naar het publiek. Hij neemt plaats achter de microfoon en begint met het spelen van 'Stitches'. Ik pak mijn telefoon erbij en film een stukje van het nummer. Ik heb Shawn het nummer wel een gedeelte horen spelen, maar nog niet helemaal en live klinkt het zo goed! Shawn is zo getalenteerd!

Na 'Stitches' doet hij een cover van 'Sweater Weather' van The Neighbourhood. Ik zie Shawn mijn kant op kijken en glimlachen. Ik glimlach terug, al twijfel ik of hij het wel ziet.

"Hallo Londen! Wauw, wat is dit groot!" Het publiek gaat helemaal los. "Dit is mijn eerste optreden hier in Londen en ik zie zoveel van jullie mee zingen!" Het publiek gilt harder dan net, wat zelfs bij mij voor kippenvel zorgt. Al deze mensen juichen Shawn toe, mijn Shawn.

"Ik wil jullie enorm bedanken voor deze geweldige ervaring. Dit is mijn een van de laatste nummers die ik voor jullie ga zingen en het heet 'Something Big'." Shawn begint te zingen en het publiek zingt net zo hard mee. Zelf zing ik ook de longen uit mijn lijf. Na 'Something Big' zing Shawn nog 'A Little To Much'.

Met Josiah loop ik naar achteren, waar we doorlopen naar de kleedkamer van Shawn. Hij draait zich om als wij de kleedkamer binnenlopen. Ik ren naar hem toe en sla mijn armen om zijn nek.

"Je was zo goed! Ik ben zo trots op je," fluister ik. Shawn glimlacht en drukt een kus op mijn wang. Ik laat hem los en kijk hem aan. Hij straalt. Ik glimlach en druk een kleine kus op zijn lippen.

"Zijn jullie klaar? We moeten door naar een radiostudio," zegt Andrew. Shawn en ik grinniken allebei zachtjes. Volgens mij gaan we dit nog heel vaak horen de komende weken.

***

"Dus Shawn, we zijn allemaal heel erg benieuwd wanneer je album uitkomt! Je hebt al zoveel nummers gezongen en bekend gemaakt, maar de datum is nog steeds niet bekend." De interviewer, Jack, kijkt naar Shawn. Shawn kijkt even onze kant op en dan terug naar Jack.

"Het album komt morgen uit," zegt hij glimlachend. Jack kijkt hem even aan in shock.

"Wauw, dat komt als een verassing, Shawn! Mag ik vragen waarom je het nu pas laat weten dat je album morgen al uit komt?"

"Natuurlijk! We wilden de fans er mee verassen. Niemand zag het aankomen en daarom leek het ons leuk om het ook als een verassing te laten. Volgens mij is het in sommige werelddelen al uit."

"Twitter zal dan wel ontploffen," lacht Jack. Shawn knikt lachend. Ik pak mijn telefoon erbij en check Twitter. Shawn is trending op Twiiter met de hashtag #ShawnMendes1. Ik bekijk wat tweets en zie zelfs dat zijn album op nummer 1 staat in Australië.

"Shawn," onderbreek ik het interview. Zowel Shawn als Jack kijken mij aan. "Je bent trending op Twitter en je album staat op nummer 1 in Australië." Vol ongeloof kijk Shawn mij aan. Dan verschijnt er een gigantische glimlach op zijn gezicht.

"Gefeliciteerd, Shawn," zegt Jack.

"Dank je. Ik kan het nog niet helemaal geloven," zegt Shawn lachend. Ze gaan door met het interview. Ik retweet wat tweets over zijn album en leg dan mijn telefoon weer weg. Het interview is dan ook af. We nemen afscheid van Jack en gaan dan terug naar de bus, waar er al pizza's voor ons staan.

"En nu gaan we met de boot naar Amsterdam?" vraag ik. Andrew knikt. Ik neem net een hap van mijn pizza als de deur van de bus weer opengaat. Het team van Shawn en het voorprogramma van Shawn, James TW, komen de bus binnengelopen met een taart.

"Om te vieren dat je album nummer 1 is in Australië," zegt Dan.

"Een ook in Nederland en Engeland, waar de fans alseen gek het album aan het kopen zijn," zegt Andrew. Ik kijk trots naar Shawn.Hij heeft het gewoon geflikt.

Roses||Shawn MendesWhere stories live. Discover now