3.

151 5 0
                                    


Mindannyian gondosan döntünk a fürdőszobánk elrendezését illetően. Sok szempontot kényszerülünk figyelembe venni ekkor. Fontos, hogy azok, amiket a mindennapokban használunk, gyorsan a kezünk ügyébe akadjanak, elég tágas legyen, az esztétikai kellemességről szót sem ejtve. Éppen ezért tartjuk a borotvát a csaphoz közel, a fésűt a tükör mellett, választjuk ki a legjobban tetsző csempét, szőnyeget, díszítjük szemet nyugtató növényekkel és használunk hatékony tisztítószereket, hogy mindezt tisztán is tudjuk tartani. Polcokat, szekrényeket helyezünk el, amin használati tárgyainkat tárolhatjuk. Néhol különböző színekben pompázó műanyag fogmosó poharak sorakoznak, máshol drága arckrémek, kozmetikumok, márkás sminktermékek állnak, esetleg annak mélyébe rejtve őriznek emlékeket rég felnőtt gyermekek oly rég használt eszközeivel a műfogsorragasztó mellet, melyet már ők kényszerülnek használni nap, nap után.

Igen, az ember rengeteg mindent összeszed élete során, de ebben a lakásban ezek egyike sem foglalta a helyet. Ezeken a polcokon mondhatni, levegősen sorakozott az a néhány tubus. Borotvahab, arcszesz, borotva, kellemes illatű parfüm, ami valaki másnak még kellemesebb, de mindenből két-két darab. A tükör mellett sebtapasz, géz, pólya és egyéb kötszerek pihentek egy nagy dobozban, egy hatalmas műanyag tárolóban sorakoztak, utalva az ottaniak jövőbeli foglalkozására.

Igen, még egy fürdőszoba is rengeteget árul el a használójáról, így számtalan személyiségtípushoz és életmódhoz igazodhat. Mondhatjuk, hogy léteznek egészen elkülöníthető fürdőszobatípusok, melyek különböző igényekre rendezkednek be.

Vannak olyanok, akik rohanó életük során csak igen kevés időt töltenek itt, a lehető leggyorsabban végzik el nélkülözhetetlen teendőiket, míg mások szeretnek elmerülni a buborékhalmok adta mámorban a laza estéken. Többek között ezekre képes berendezkedni az ott lakók igényei szerint porciózva, ám vannak tevékenységek, melyekre képtelenség felkészülni.

Akkor legalább is lehetetlen volt, hiszen hirtelen, spontán jött, bejelentés nélkül, a vártnál korábban toppant be a lakásba a fiatalabb, egy a már hetek óta nem látott, gyönyörű, őszinte boldogságról és felszabadultságról árulkodó mosollyal az arcán.

A kora reggelre kiírt vizsgaidőpont helyszínén jelent meg a monumentális épületek egyikében, a terem előtt idegesen toporgott, karcsúsított fehér ingjének derekát folytonosan igazgatta, a csípőre feszülő, passzentos nadrág alá tűrögette. Órákon keresztül őrlődött ott, míg látta a csoporttársait megkönnyebbülten vagy lesújtva távozni abból a rettegett tanteremből, és csak annyira vágyott, hogy végre ő lehessen az, akit valaki más lát ezen két lelkiállapot valamelyikében elrobogni onnan. Ez volt a félév utolsó vizsgaidőpontja a tárgyból, ez volt az egyetlen zavaró pont a neptun könyvében, mely még villogva jelezte neki hiányosságát a számtalan, már abszolvált tárgy között. Öt teljes órája várakoztak ott sokan még rajta kívül, ennyi idő eltelte után pedig mindenkit a pokolra kívánt már, kezdte csöppet sem érdekelni az érdemjegy, ami kapni fog, csak bejuthasson végre. Mikor végre a nevét és az azonosítóját hallotta, beléhasított a felismerés, ez az egyetlen legfeljebb háromnegyed óra választja el őt a párjával való egyetemmentes három héttől, mitől hatalmas elszántság áradt szét benne. Határozottan üdvözölte a teremben székelő vizsgabizottságot, és húzta ki az asztallapra kiterített tételek közül az egyiket.

Másfél óra elteltével vidáman csapta be maga után a lakásajtót, szerelmét szólongatva, kinek válaszát csak nem kapta meg. Mosolyra húzódott a szája széle, mikor hallani vélte a lágy koppanásokat, a zuhanyban lefolyó víz dalolászó csörömpölését.

Hoseok három nappal korábban vetette papírra az utolsó feladat megoldásait, ezzel rengeteg kínszenvedés után kiérdemelve a hőn áhított kettes osztályzatot, azóta pedig csak párjának segített, hogy ne kelljen félévet csúsznia, éjt nappallá téve tanultak közösen még a leghétköznapibb tevékenységek közben is. A fogmosás hirtelenjében feleltetés helyszíne lett, az elalvás előtti néhány, nyugalmas, beszélgetős perc pedig egyszeriben ismétléssé változott.

SzöszWhere stories live. Discover now