Biserica si scoala

126 39 24
                                    

Incep acest capitol facand diferenta intre scoala si biserica. Scoala este locul in care vii sa-ti maresti, perfectionezi, antrenezi (si ce ai mai vrea tu sa faci) creierul. Biserica este locul in care vii si-ti purifici sufletul si alte parti din tine. Acum, de ce se amesteca biserica cu scoala?
Fimear scarba. Am ascultat destul discursurile profesorilor. Sa-mi citeasca un preot din bliblie sau nu stiu ce carte, nu ma incanta cu nimic.
Cand vezi ca sunt destule persoane care isi spun discursul si se retrag dar apoi il vezi pe popa ca zice ceva, se retrage, vine alta persoana, mai zice si ea ceva apoi vine iar popa si cand termina incepe sa faca cruci si sa se roage. Pentru mine, cel putin, e extrem de dubios sa combini scoala cu biserica in secolul nostru, secol in care avem nevoie de progres continuu, mai ales ca suntem in Romania, tara care are neaparat nevoie de progres intelectual si social. Fimear scarba. (Cei care sunteti bisericosi, va rog, nu dati cu blesteme pe mine)
Nu stiu daca e de ras sau de plans, dar azi am vazut un preot dand cu agheasma sau cu nu stiu ce lichid sfant prin liceu. Mi se pare un gest medieval sa faci un ritual prin scoli. Dar, asta e. Romania 2017. Tara in care cuvantul progres e facut doar pentru dictionar.

Fimear scarbaWhere stories live. Discover now