Volumul 2 - Pasiune eterna

7.3K 515 9
                                    


Capitolul 6.


- Oh, ce bine arata - exclama Magdalene cateva dupa -amiezi mai tarziu, cand Maria scoase biscuitii italieni din cuptor si ii aseza pe blatul mesei.

- Stai sa vezi ce buni sunt - raspunse Maria.

Lua bolul in care pregatise inghetata si incepu sa picteze partea superioara a biscuitilor care erau inca calzi cu acel amestec pe baza de zahar, lapte si anason. Biscuitii italieni fusesera intodeauna preferatii ei si in plus erau si piatra de baza a gelateriei Baronessa. Nu putea fi altfel, gandi cu mandrie, pentru ca reteta era aceiasi pe care o folosise strabunica ei.

Pregatirea acelor biscuiti pentru bazarul bisericii  din Silver Valley o ajuta sa se mentina ocupata dar de asemenea o facea sa simta nostalgie cand se gandea la familia ei. Primul lucru pe care bunica ei o invatase cand era mica fusese sa picteze biscuitii cu inghetata. Gandul la bunica ei ii provoca un nou junghi de nostalgie. Daca ar mai trai, oare ce ar crede despre Steven si despre copil? Se va simti si ea tradata?

- Maria... cred ca ai pus cam multa inghetata pe biscuitele acesta.

Maria isi concentra din nou atentia pe ceea ce facea  si scoase un marait.

In loc sa aiba niste benzi fine de inghetata, acel biscuite era doar o masa verde. Maria se certa pe ea insusi printre dinti pentru neatentia ei si incepu sa indeparteze excesul de inghetata cu ajutorul unei spatule.

- De ce nu il lasi asa cum este? - glumi Magdalene. - Sunt sigura ca lui Louis si Steven le va place.

Maria se stramba in fata acelui comentariu. Trecusera cinci zile decand refuzase propunerea lui Sterven si tot de atunci el venise in fiecare zi la familia Calderone. Nu mai mentionase despre casatorie si nici nu puse presiune pe ea pentru a le spune alor ei despre copil, dar cumva reusise sa castige respectul celor doi soti, si incepuse sa faca parte din viata ei zilnica. Iar lucrul acesta nu ii placea Mariei deloc. In nici o secunda nu inghitise acea pantomima de acord pe care Steven il ducea la capat. Maria aseza restul de inghetata pe o farfurie.

- Stii ce? Poate ca ar trebui sa mai faci cativa biscuiti - comenta Magdalene cu un zambet. Asa o sa avem desert pentru seara aceasta.

- Am crezut ca l-ai pus pe Louis la regim si ca ai renuntat la deserturi - ii reaminti Maria.

- Si asa este, il tin la dieta - spuse Magdalene. Dar daca tot o sa avem un invitat la cina, trebuie sa ii oferim si un desert. In plus, stii ca Louis al meu este un pofticios. Nu cred ca va putea sa le reziste acestor biscuiti.

- Ce invitat? - intreba Maria.

- Steven - raspunse Magdalene cu inocenta, intorcandu-i pentru cateva momente spatele pentru a privi cuptorul. - Cealalta tava de biscuiti va fi gata imediat.

- Magdalene, doar pentru ca Steven si eu... pentru ca Steven este...

Maria trase aer in piept si incepu din nou.

- Nu trebuia sa il inviti pe Steven la cina pentru mine - spuse intr-un final, in timp ce isi relua pictatul biscuitilor.

- Nu am facut-o pentru tine.Am vrut sa ii multumesc fiinca m-a ajutat sa repar gardul. Steven este un barbat bun, micuto. Si te iubeste. De ce nu ii dai o oportunitate?

- Ce posibilitate exista ca totul sa iasa bine, daca relatia noastra nu separa de familiile noastre?

- Cred ca te subestimezi, si pe el de asemenea. Maria esti o femeie puternica si curajoasa, si din ceea ce am vazut pot sa spun ca si Steve este de asemenea. De ce nu incerci cel putin?

Un sarut îndrăznețUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum