Volumul 2 - Pasiune eterna

6.2K 503 25
                                    

Capitolul 16

Maria iesi din toaleta restaurantului Antonios in dimineata urmatoare de indata ce auzi vocea lui Lucia Conti. Simti cum inima i se urca in gat cand contempla scena care se petrecea la cativa metri de ea.

- Raspunde-mi, Steven, ce inseamna toate acestea? - intreba Lucia. De ce ai insistat sa venim in dimineata aceasta aici? Si ce cauta cei din familia Barone aici.

- O sa iti explic de indata, matusa Lucia.

- Imi pare rau ca am ajuns tarziu - spuse o Emily cu ochii tristi de indata ce intra in restaurant urmata indeaproape de Shane.

Maria simti cum i se rupe inima cand isi vazu verisoara care se aseza langa parintii ei indurerati,  si langa fratele ei Daniel si sotia lui Phoebe, si langa cealalta sora a ei Claudia. In ciuda a tot ceea ce se intamplase , toti il iubeau pe Derrick.

- Suntem toti - spuse Bianca, asezandu-se  alaturi de fratele sau. Le-am spus ospatarilor ca nu vom deschide astazi restaurantul pana la amiaza.

-  Ai facut ce? - intreba Salvatore Conti rosu la fata. Ai uitat ca restaurantul acesta este o afacere?

- Nimeni nu a uitat ,tata, dar acum este o treaba importanta - spuse Steven. Cu totii cunoasteti tragedia care s-a intamplat aseara - incepu sa spuna.

Cairo si Moira suspinara in timp ce Bianca, Emily si el relatara faptele care condusera la sinuciderea lui Derrick.

- Eu imi iubeam fratele - spuse Emily. Mi se rupe inima ,fiinca trebuie sa spun ca el a fost care a sabotat compania. Derrick a fost cel care a incendiat fabrica, el a fost cel care a rapit-o pe Bianca, si apoi si-a inscentat propia rapire. Derrick a fost vinovatul, dar stia ca noi o sa dam vina pe cei din familia Conti- continua cu lacrimile curgandu-i siroaie pe obraji. Si asta am si facut. I-am invinovatit pe ei.

Mama lui Emily incepu sa planga si mai tare si Maria isi duse o mana la piept pentru a-si calma durerea pe care i-o provoca tristetea imensa a matusii sale.

- Emily , te rog, nu o mai chinui pe mama ta - spuse unchiul sau Paul. Ce rost mai are acum?

- Are, pentru ca Derrick era bolnav. Si nimic nu poate justifica ceea ce a facut, dar daca nu se indoia de neincrederea noastra fata de Conti, poate ca lucrurile nu ar fi ajuns atat de departe. Si poate... poate Derrick nu ar fi fost acum mort - concluziona ea cu vocea sparta.

- Ne invinovatesti de moartea lui Derrick - intreba tatal Mariei nevenindu-i sa creada.

- Toti suntem vinovati, unchiule Cario. Tu, eu, si tot ceilalti. Niciodata nu ar fi trebuit sa permite ca acea ranchiuna intre familiile noastre sa continuie in toti acesti ani.

- Nu cei din familia Barone au inceput - spuse Cario.

- Au inceput mama si tatal tau cand m-au tradat pe mine si pe fratele meu - interveni lucia cu ochii sclipindu-i de furie.

- Nu are importanta cine a inceput - spuse Emily. De fapt cu totii am mentinut aceasta ura vie. Noi am banuit ca au fost cei din familia Conti autorii sabotajului, al incendiului, si al rapirii. E timpul sa ne oprim. Vreau ca aceasta ura sa se termine chiar acum. Si noi vom face primul pas. Ne cerem iertare familiei Conti pentru ca i-am invinovatit pentru toate nenorocirile noastre.

Se lasa atunci o tacere grea si apasatoare si mAria se temu atunci ca pierdusera batalia.Dar  atunci vorbi Nicholas, fratele ei mai mare.

- Verisoara mea are dreptate. Este timpul ca aceasta ura sa se termine- spuse apropiindu-se de Sal, Jean si de Lucia Conti.  Va cer iertare.

Nu obtinu nici un raspuns, dar atunci se indrepta catre Steven si Bianca si le spuse aceleasi cuvinte. Amandoi ii acceptara scuzele.

- Fiul meu si nepoata mea au dreptate. Este timpul sa terminam cu ranchiuna - spuse si Cario ridicandu-se in picioare. Cred ca vorbesc in numele tuturor celor prezenti aici si in numele fiicei mele Maria cand spun ca ne-am inselat in privinta familiei voastre si ca v-am invinovatit atatia ani pentru nenorocirile noastre. Va rog sa ne acceptati scuzele.

Un sarut îndrăznețUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum