Volumul 2 - Pasiune eterna

6.4K 482 17
                                    


Capitolul 14


- Intarzie - ii spuse Steven  lui Maria in acea seara , in timp ce asteptau in biroul de la Baronessa. - Poate ar trebui sa o suni din nou.

- Au trecut doar zece minute. Nu te ingrijiora. Emily va ajunge.

Steven se plimba dintr-o parte in alta a biroului cu nerabdare. Privi ceasul pentru a treia oara in ultimele cinci minute si se intreba daca intr-adevar era o idee buna ca Maria sa vorbeasca cu verisoara ei. Atat Mallory cat si politia o interogasera pe tanara si desi se aratase dispusa sa colaboreze nu le proportionase nici o pista care sa duca catre fratele ei. Steven era sigur ca atat detectivul cat si politia vor vedea discutia lui Maria cu Emily ca pe o intruziune din partea lui.

Dar Bianca era sora lui, la naiba. Nu putea sa stea si sa astepte ca ei sa afle unde o tinea ascunsa Derrick. Pentru ca atunci cand vor afla , poate va fi prea tarziu. Doar gandul ca i s-ar putea intampla ceva surorii lui  ii provoca un nod in stomac. Steven incerca sa isi tina teama cat mai departe. Isi promise lui insusi ca o va gasi pe Bianca.

- Steven, Emily va ajunge imediat - il asigura Maria.

- Asta spui tu.

- Va ajunge. Sper doar sa ajunga inainte sa faci gaura in covor.

Steven se opri si se intoarse pentru a o privi.

- Incearca sa te relaxezi - ii ceru ea.

-  Nu pot - raspunse Steven cu sinceritate, masandu-si gatul pentru a incerca sa usufreze acea tensiune. Nu pot decat sa ma gandesc la Bianca si la cat de speriata trebuie sa fie.

- Imi pare rau. Daca as fi putut face ceva.

- Deja o faci. Sau o vei face de indata ce ajunge verisoara ta. Sau daca va ajunge - spuse el oftand cand vazu privirea pe care i-o arunca Maria. Stiu ca nu am rabdare. Dar Bianca intodeauna a depins de mine. Intodeauna am fost acolo cand a avut nevoie de mine si cu siguranta se intreaba de ce nu am salvat-o deja.

- O vei gasi - il asigura Maria. Pe mine m-ai gasit, nu-i asa?

- Pe tine nu te-a rapit nimeni - sublinie el.

- Aici ai dreptate. Dar nu am vrut sa ma gasesti, si ma-ai gasit oricum.

- Nu pot sa contez pe faptul ca Derrick va comite greseala de a folosi cardul de credit - spuse Steven. Macar de a-si avea cea mai mica idee de a stii unde a ascuns-o, de unde sa incep...

- Incearca sa nu te ingrijorezi. Daca Bianca seamana cu fratele ei, atunci e mult mai puternica decat crezi.

- Ea  nu e ca si mine. E fragila, increzatoare si...

Steven isi imagina sora intr-o casa abandonata, legata si ingrozita si pe un Derrick nebun amenintand-o.

- ... Daca nenorocitul ala i-a facut ceva, eu...

Termina fraza blestemand printre dinti si se intoarse din nou cu spatele.

- Imi pare rau.

- Nu, mie imi pare rau - spuse Steven trecandu-si mana peste fata inainte de a se intoarce pentru a o privi. Nu am dreptul sa ma descarc pe tine in felul acesta.

- Este normal. Imi imaginez ce simti. Daca vreuna dintre surorile mele ar fi in mainile unui cOnti si eu as fi furioasa. Doar sper... sper sa ai dreptate si imi doresc ca discutia mea cu Emily sa te ajute sa o gasesti pe Bianca.

- Ma va ajuta - spuse Steven cu fermitate.

Si il ruga pe Dumnezeu ca asa sa fie. Se forta sa se gandeasca la alte dati in care se confruntase cu situatii imposibile si din care iesise invingator. Ca si atunci cand isi infintase compania si fusese un adevarat succes. Sau la relatia lui cu Maria, la iubirea pe care si-o impartaseau si la copilul pe care urmau sa il aiba in ciuda acelei ranchiuni istorice dintre familiile lor. Sa reuseasca sa o convinga pe Maria sa se intoarca cu el in Boston in acea zi fusese de asemenea o reusita. De acord, inca nu confirmase ca se va casatori cu el, dar acela era un detaliu pe care il va rezolva de indata ce o vor gasi pe Bianca.

Un sarut îndrăznețUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum