Volumul 2 - Pasiune eterna

5.6K 478 17
                                    


Capitolul 15


Steven stiuse ca jucase murdar si ca  va trebui sa plateasca pentru ca se purtase asa cu Maria. Dar va fi un pret prea mic in schimbul sigurantei ei. Exact asa cum spuse, nu avea incredere in Derrick Barone. Era deja suficient ca acel barbat o avea pe sora lui. In nici un caz nu ii va permite sa se apropie de Maria. Astepta pana un cuplu care se apropia sa deschida usa si intra in spatele lor. Urca pe scari pana la etajul al optulea. Ramase pe loc si scana cu privirea intre coridorul. Acel loc era mai tacut decat o biserica. Steven urmari numerele pana ajunse la numarul 805 si simti cum creste adrenalina in el cand isi lipi urechea de usa pentru a asculta daca se intampla ceva inauntru.

- Ai grija! - striga Bianca cand se deschise usa si Steven cazu in interiorul apartamentului.

- I-a uite, avem aici un Conti care spioneza prin gaura cheii - spuse Derrick zambind intr-un mod care ii acentua trasaturile de rechin.

Dar nu fura gesturile lui cele care ii ridicara lui Steven inima in gat. Ci viziunea lui Derrick tinand-o de gat pe sora lui si tintindu-i tampla cu un pistol.

- Da- i drumul, Barone - ii ordona Steven, care se afla inca intins pe jos.

- Eu sunt cel care da ordinele , Conti, nu tu - raspunse Derrick blalansand pistolul. - Pune mainile unde pot sa le vad. Foarte incet.

Steven facu ceea ce i se ceruse. Niciodata nu se  mai confruntase cu un psihopat, dar stiu dupa privirea salbatica a celulilalt barbat ca Derrick Barone era pe punctul de a-si pierde complet mintile.

- De ce nu lasi pistolul jos si o lasi pe sora mea sa plece? Asa vom putea vorbi doar noi doi. De la barbat la barbat.

- Daca nu ai zece milioane de dolari la tine nu avem ce sa vorbim - spuse Derrick razand feroce, in timp ce o strangea si mai tare pe Bianca de gat.

- Da-i drumul! - striga fratele ei inaintand catre ei.

- Nu, Steven!

Steven se intoarse in momentul in care ii auzi vocea Mariei care intrase in apartament gafaind.

- Mai, mai, - spuse atunci Derrick cu o expresie de maniac pe chip. Dar este chiar scumpa mea verisoara, care s-a intors din vacanta. Si cei asta? - intreba el tintindu-i pantecul cu pistolul. Nu imi spune ca micuta sfanta de la Baronessa a ramas insarcinata...

- De ce faci asta ,Derrick - isi intreba varul facand un pas catre el.

- De ce crezi tu ca o fac? - raspunse Derrick razand cu rautate. Pentru bani,bineinteles.

- Pentru banii din rascumparare?

- Dar chiar ca esti idioata - spuse Derrick cu un infinit dispret. Nu pot sa cred ca, bunica te-a ales pe tine sa conduci gelateria. Bineinteles ca am facut-o pentru banii din rascumparare. Din punctul meu de vedere mi-o datorai pentru modul in care m-ati tratat cu totii  in toti acesti ani.

- Dumnezeule, intr-adevar ne urasti - sopti Maria cu vocea sparta. De asta ai dat foc la fabrica?

- Trebuia sa sterg urmele,scumpa mea verisoara. Nu puteam sa permit ca Cario sau oricine altcineva sa descopere ca le ofeream celor de la Snowcream retetele de la Baronessa.

- Dar ai fi putut sa o omori pe Emily - il acuza Maria.

- Este vina ei ca a fost ranita. Se presupunea ca nu trebuia sa fie acolo. A fost pe punctul de a strica totul, asa ca a trebuit sa improvizez - spuse  Derrick zambind cu satisfactie. Asa ca i-am invinovati pe cei din familia Conti.

- Cum ai putut! - Exclama Maria. Cum ai putut sa pui in pericol tot ceea ce Angelica si Marco au construit? Ai fost pe punctul de a distruge mostenirea noastra...

- Nu este mostenirea noastra - o corecta el. E a voastra: A ta, a lui Daniel, a lui Claudia, a lui Emily, si a celorlalti.

- Si a ta - insista Maria . - Si tu de asemenea esti un Barone.

- Nu, nu sunt. Eu sunt Derrick, deceptia.

Fara sa isi i-a privirea de la ei, Steven cu coada ochiului ca exista miscare pe scara de incendiu. Pareau agenti de la F.B.I. Incerca sa se concentreze la conversatie si se ruga ca Derrick sa nu isi dea seama de inscenare.

- Eu sunt acela pe care nici unul dintre voi nu l-ati considerat niciodata suficient de inteligent incat sa ii incredintati ceva important - continua sa spuna Derrick. Eu trebuia sa fiu la conducerea gelateriei Baronessa. Nici Nicholas, nici Joseph, si cu atat mai putin tu. Sunt cel mai inteligent dintre voi si am mari idei, dar nimeni nu a vrut sa le auda vreodata. Nici macar parintii mei.

- Maria te asculta acum, nu-i asa Maria? - spuse Steven pentru a mai castiga timp.

Derrick devenea din ce in ce mai agitat si o strangea tot mai tare pe Bianca , lucru care nu ii placu lui Steven.

In acel moment se auzi geamul spargandu-se si agentii de la F.B.I intrasera inautru.

- F.B.I. ! - striga unul dintre agenti tintindu-l pe Derrick cu o arma. Arunca pistolul Barone, si da-i drumul fetei. Toata cladirea este inconjurata. Nu ai pe unde sa scapi.

- Va inselati - raspunse Derrick strangand atat de tare gatul Biancai incat fata ei aproape ca deveni vanata. Voi iesi de aici si ea va fi scaparea mea. Arunca arma si spune-le oamenilor tai sa lase armrle jos sau ma jur ca ii rup gatul.

- Pentru numele lui Dumnezeu, faceti ce va cerut - implora Steven vazand ca sora lui era vanata din lipsa aerului.

- Pete - spune-i echipei sa nu atace - ordona agentul lasandu-si arma jos in fata lui Derrick.

- Foarte bine - spuse atunci Derrick, cu o privire salbatica. Acum vreau sa...

Dintr-o data , Bianca il lovi cu cotul puternic in stomac, urmat de un picior in barbia care il trimise direct in perete. Maria striga. Bianca scoase un strigat si il mai lovi odata cu piciorul in brat pe Derrick. Steven si agentul se grabira catre Derrick. Dar se ridicase in picioare si isi balansa pistolul catre ei.

- Lasa arma, Barone - spuse agentul. Acum nu mai ai scapare.

- Nu - raspunse Derrick indreptandu-se cu spatele catre geamul spart. Deja ti-am spus: nu vreau sa merg la inchisoare. Nu as putea sa suport.

Si atunci , fara ca nimeni sa poata face ceva pentru a evita, Derrick sari, iar corpul lui cazu inert pe cimentul rece si dur al strazii.


Capitol necorectat!!! Mai avem doar un capitol, apoi urmeaza epilogul si ne luam ramas bun de la Steven si Maria. Sper din suflet ca v-a placut povestea lor.

Un sarut îndrăznețUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum