Les 6.1: Astronomie ~ Ons zonnestelsel

167 8 30
                                    


Mevrouw Maleficum stond nog door haar telescoop te kijken toen de eerste leerlingen al naar binnen kwamen. Ze had al de hele dag dingen op geschreven, hoe de sterren op het moment stonden en wat ze de leerlingen de eerste les ging vertellen. Na even goed nagedacht wist ze wat haar les zou zijn en na even kon haar les ook echt beginnen. Iedereen zat netjes aan zijn of haar tafel en de docent draaide zich om.
"Goedenavond allemaal. Vandaag de eerste les van Astronomie van dit jaar. Ik ben Mevrouw Maleficum, voor de mensen die dat nog niet wisten. Vandaag gaat het een beetje over ons zonnestelsel. Welke planeten hebben we? Hoeveel en wat vind je interessant. Verder zal het een kennismakingsles zijn en onderzoek vak. Jullie mogen allemaal in de telescopen kijken naar de sterren en de planeten. Het is donker genoeg en ze schijnen vanavond mooi in de lucht. Als jullie vragen hebben kunnen jullie altijd naar mij toe komen. Het opstel verwacht ik aan het einde op mijn bureau zodat ik het kan nakijken. Succes allemaal," vertelde ze en de leerlingen konden aan de slag.

Opstel:
- Naam en afdeling
- Of je denkt dat je astronomie een leuk vak gaat vinden
- Wanneer denk jij dat het zonnestelsel is ontstaan
- Wat de acht planeten (dus zonder Zon en zonder Pluto) uit ons zonnestelsel zijn, op volgorde van dichtstbij tot verst weg vanaf de zon gezien
-  Welke planeet vind jij het interessantste en waarom
- Vertel hoe je de eerste les vond

LessenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu