Les 4.5: Gedaanteverwisseling ~ Van egel naar speldjes

30 3 0
                                    

Professor Avery komt het klaslokaal binnenlopen

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Professor Avery komt het klaslokaal binnenlopen. Ze glimlacht even kort. 'Welkom allemaal, bij weer een nieuwe les gedaanteverwisseling. Vandaag gaan we proberen om een egel in een speldenkussen te veranderen.' Ze haalt van onder haar bureau een heel groot terrarium met egels tevoorschijn. 'Geen zorgen, als er iets fout gaat roep je mij en dan los ik het op. Fouten maken is nooit erg, je leert er alleen maar van.' Ze kijkt even de klas rond.

'Vergeet niet om goed het speldenkussen in je hoofd te houden als je de egel wil transformeren! En niet twijfelen als je de spreuk doet, als je je goed focust, lukt het je echt wel. Ik zal het even voordoen.' Professor Avery doet het deurtje open en pakt een van de grotere egels eruit en zet hem neer op haar bureau. 'Je moet niet te lang treuzelen, anders kruipt je egel nog weg.'

Ze kijkt naar de egel en pakt haar staf uit haar zak. Ze geeft de egel een tikje met haar staf en hij verandert in een donkerblauw speldenkussen. 'Zo dus, goed blijven concentreren. Als je dat niet doet, heb je kans dat je speldenkussen zich oprolt.' Ze glimlacht. 'Kom dan nu allemaal naar voren en haal een egel. Ook zou ik graag willen dat jullie hier een verslagje bij maken, hoe dat eruit moet zien staat op het bord.' Op het bord verschijnt de volgende tekst:

Huiswerk:
1. Hoe ging het uitvoeren van de spreuk? Lukte het je in een keer of moest je nog even oefenen? En had je hulp van de docent nodig?
2. Hoe zag je egel er uit?
3. Hoe zag je speldenkussen er uiteindelijk uit? Welke kleur? En rolde het zich nog op als je met een speld kwam?
4. Zou je deze transfiguratie nog vaker gebruiken, en zo ja, op welke manier? Zo nee, waarom niet?

Docent: Mevr. Avery Nadia_Plokker

LessenWhere stories live. Discover now