Les 6.3: Astronomie ~ Gravitatiegolven

45 1 0
                                    


Mevrouw Maleficum stond bij het bord, het onderwerp van de les aan het schrijven

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Mevrouw Maleficum stond bij het bord, het onderwerp van de les aan het schrijven. Ze was stil, de enkele telescopen stonden bij de ramen. De enkele sterrenkaarten hingen aan de muren. Maar dit keer zouden ze daar nog niks mee doen. Vandaag ging het over gravitatiegolven. De leerlingen mochten weer eens de boeken in duiken om alles op te zoeken voor wat ze nodig hadden.

Na even zag ze dat iedereen binnen was gekomen en ze klapte glimlachend in haar handen om ze tot stilte te brengen. "Goedemorgen iedereen. Vandaag gaan we weer een lesje doen. Ditmaal over Gravitatiegolven. Deze golven zijn er als er bijvoorbeeld een ster ontploft of zwarte gaten samen smelten. Dit alles staat ook in jullie boeken die ik vanuit de bieb heb meegenomen," vertelde ze en even werd de docent stil.

"Vandaag zullen jullie hiermee aan de slag gaan. Een kort verslag hierover schrijven. Als jullie willen mogen jullie ook de telescopen gebruiken. Voor vragen kunnen jullie bij mij terecht. Succes!!" eindigde ze glimlachend en de leerlingen konden beginnen met hun huiswerk.

Huiswerk:
1. Naam, afdeling, jaargang
2. Wat zijn Gravitatiegolven?
3. Wat voor werking hebben deze golven op Magische dingen?
4. Waardoor kunnen gravitatiegolven gemaakt worden?
5. Wat vind jij van dit onderwerp?

Docent: Mevr. Maleficum ZweinsteinRPG

LessenWhere stories live. Discover now