İSLAM DINÎ

165 12 3
                                    

Selamu Aleykum Arkadaslar bugün farklı bir sey yapmak istiyorum. Hem sizlere de soru sormak ve sizinde fikirlerinizi almak istiyorum bi kitap değilde sohbet havasında olmasını istiyorum. Hazırsanız ilk sorum geliyor:

            Bismillah
#Islama dini nedir?

       İslam dinin hükümleri ve temel prensiplerinin asıl gayesi, insanın dünya da ve ahirette mutlu olmasını sağlamaktır. Dinimiz; bize bu mutluluğun aydınlık yolunu göstermiş, görev ve sorumluluklarımızı bildirmiştir.

#Bu mutluluğa ulasbilmemiz için ne gerekli?

   Bu mutluluğa ulasbilmemiz, yükümlü olduğumuz görevleri yerine getirmemize bağlıdır. Bu ise, doğru ve yeterli bir dini bilgiye sahip olmakla mümkündür. "Bilmemek" dinimizde geçerli bir mazeret değildir. Böyle bir mazeret ileri sürmekle ınsan sorumlulardan kurtulmaz. Çünkü ilk emri "oku" olan dinimiz, ilim öğrenmeyi her müslümana farz kılmıştır. Bu sebeple müslümanın başta gelen görevlerinden birisi, din ve dünya işlerinde gerekli olan bilgileri doğru olarak öğrenmesidir.

#Peki dini görevlerimız nelerdir?

    Dini görevlerimız, arkadaslar ilk önce ınanmak, sonra inancımızin gereği olan ibadetleri yerine getirmektır. Dini emirleri yerine getirmekle yükümlü olduğumuz gibi, haram kılınan şeylerden de sakinmamiz icap eder. Bunlardan başka ailemize, içinde yaşadığımız topluma ve diğer insanlara karşıda sorumluklarımiz ve yapmamız gereken ahlaki görevlerimız vardır. İslamda önemli bir yeri olan ahlaki görevleri yaptığımız taktirde ancak olgun bir mumin olabiliriz.

Ilâhi dinlerin sonuncusu ve en mükemmeli olan İslam'ın emir ve yasaklarına dikkatle baktığımız zaman, bunların her birinde maddi ve manevi pek çok hikmetlerin bulunduğunu ve insanın huzur ve saadetinin hedef alındığını görürüz. Müslümana düşen; dini görevlerini doğru olarak öğrenmek ve bunları Allah'ın rızasına uygun bir şekilde yapmaya çalışmaktır.

  Bunun karşılığı ise, Yüce Rabbimizin Kur'ân-ı Kerim de müjdelediği ebedi mutluluktur:

  "Iman edip salih ameller (iyi işler) işleyenlere ise, içinden ırmaklar akan cennetler vardır. İşte en büyük kurtuluş budur."

   Dinimizin emir ve yasaklarının bir gayesi de müslümanı iyi ahlak sahibi yaparak olgunlaştırmaktır. Bu sebeple iman ve ibadetlere çok yakın bağlantısı vardır....

Arkadaslar maksadım oy kazanmak veya beğenmek değil, asıl amaç din kardeşlerimize yararlı olmasi hatalarım olduysa affedin lütfen, yorumları unutmayınız...
     Ve unutmayalım ki;

  Başarıya ulaştıran yanlız Allah'tır...     şimdilik Allah'a emanet

SABIR, ŞÜKÜR, DUAWhere stories live. Discover now