KUR'AN OKUMANIN FAZILETI

178 6 9
                                    

Bismillah

* Hz. Peygamber (sav); "Allah katında kur'an'dan daha üstün şefaatcı yoktur. Be peygamber, ne de melek ve nede başkaları."buyurdu.
(ABDÜLMELIK, TABERANI)

* Hz. Peygamber (sav); "Ümmetimin en faziletli ibadeti, kuran okumaktir." Buyurdu. (EBU NUAYM)

* Hz. Peygamber (sav); "kuran okuyan, zira her harfine Allah olan on sevap verecektir." Ben "elif, lam, mim" bir harftir demem. Elif lam mimin her biri ayrı ayrı bir harftir."
Buyurdu.(Ibn-i Mes'ud )

* Hz. Peygamber (sav); "İlim bilgi isterseniz Kur'an'ı kerimi karıştırın,  o'nu inceleyin. Çünkü evvelin ve ahirin ilmi oradadır."buyurdu.
(İbn-i Mes'ud)

* Hz. Peygamber (sav); "hangi evde kur'an-ı kerim okunursa orada bolluk, bereket çoğalır. Şeytanlar uzaklaşır ve melekler oraya hucüm eder."
Buyurdu.(Ebu Hureyre )

* Hz.peygamber (sav); "Kur'an kalbi ve bedeni hastalıklarla, dünya ve ahiret hastalıkları için tam bi sifadir."buyurdu.
(Ibn-i Kayyim )

* Hz. Peygamber (sav); "sabah namazını müteakip kur'an'ı açıp 100 ayet okuyan kimse hak teala yeryüzündeki insanların sevabi kadar sevap verir."
buyurdu(Amr bin Meymun )

* Hz. Ebu zer (ra)'den rivayete göre Rasulullah (sav) kendisine: Ey Ebu zer, "kur'an'dan bir ayet öğrenmen senin için yüz rekat (nafile) namaz kilmadan daha hayırlıdır."buyurdu.
(Ibn-i Mace-Mukaddime )

Selam Aleykum arkadaslar bugünde okuduğumuz kur'an'ın bize hem faziletini hemde faydasını öğrenmiş olduk

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Selam Aleykum arkadaslar bugünde okuduğumuz kur'an'ın bize hem faziletini hemde faydasını öğrenmiş olduk...
Kuran önünde diz çöküp öpüp başına koyup aslında saygı bu değildi, asıl saygı kur'an'ın içindekilerinı okuyup hayatımızda uygulamaktır...
Hiç kuran okumayan biri sadece kurana baksa bile okumuş kişidi kadar çok hayır kazanır. Kuran huzur verir insana okumak anlamak bi başka huzur...

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.




SABIR, ŞÜKÜR, DUAWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu