kalp♡♡

78 3 2
                                    

Selam Aleykum arkadaşlar uzun zamandır yazmıyordum malum yks sınavı bizi bekliyor.

Asıl musibet dine gelen musibettir.” (Bediüzzaman)

“Her günah içinde küfre giden bir yok vardır.” (Bediüzzaman)

“Ölümden korkma! Günah işlemekten kork!” (Lâ Edri)

Allah’ın huzurundan kovulmuş şeytandan Allah’a sığınırım.
             
               Bismillah

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla başlarım…

 Peygamberimiz (asm) kalbini göstererek üç defa “Takva buradadır!” buyurdular.
(Müslim, Birr, 32.)
Sonra “Allah sizlerin suretlerinize, mallarınıza bakmaz; ancak kalbinizdeki niyetlerinize, ihlasınıza ve amellerinize bakar.” (Müslim, Birr, 33) buyurdular.

İnsanların mükerrem varlık olmaları, kemâle aşık olmalarından ve kemâlata yönelmelerindendir. Kemâle ulşamanın yolu da aklı aydınlatan ilim, kalbi nurlandıran iman ve ibadetten geçer. İnsanın bedenindeki kalp nasıl hayat için en mühim organ ise ruhun manevi kalbi de tüm iyi niyet ve duyguların kaynağıdır. Bu nedenle peygamberimiz (asm)

“İnsan bedeninde bir parça et vardır, o iyi olursa tüm azalar iyi olur, o bozuk olursa tüm azalar bozuk olur. Dikkat edin o kalptir.” (Buhari, İman, 39.) buyurmuşlardır.

Kalbin iman konusunda tatmin olması çok önemlidir. Nitekim İbrahim (as) yüce Allah’tan ahirete iman ve ölülerin dirilmesi konusunda kalbinin tatmin olmasını istemiştir. (Bakara Suresi, 2: 260.)

Kalp tatmin olunca bütün kemalatın membaı haline gelir.

Kalb nazargah-ı ilâhidir. Bu nedenle kalbe “Beytullah” yani Allah’ın evi denilmiştir. Bediüzzaman bu hususu

“Batın-ı kalb ayine-i Sameddir.” (Sözler, 2005, s. 1043.) ifadeleri ile açıklar. Kalb sadece sevgisini Allah’a vermekle tatmin olur. Bu nedenle Kur’an-ı Kerim “Kalpler ancak Allah’ın zikriyle tatmin olur.” (Rad Suresi, 13:28.) buyurur.

Kalb adı üzerinde değişgendir. Devamlı olarak değişir. Allah’tan iyiye doğru değişmesi için dua etmelidir. Peygamberimiz (asm)

“Ey kalpleri değiştiren Allahım! Kalbimi din-i İslam üzere sabit kıl!” (Tirmizi, Daavat, 89, 124; Kader, 7; İbn Mace, Mukaddime, 13.) diye dua ederdi.


Evet arkadaşlar bu gün konumuz kalp ile ilgiliydi
Kalbde iyi ve güzel tecellilerin oluşabilmesi için onu kötü düşüncelerden temizlemek gerekir. İyi düşünceler nurdur, aydınlıktır; kötü düşünceler ise zulmet ve karanlıktır. Aydınlık gelince karanlık gider. Bu nedenle insanın düzelmesi için “Niyetini” düzeltmesi gerekir. Kalb kötü niyetten ve kötü düşüncelerden, günah sevgisinden temizlendikten sonra orayı nurani güzel niyetler, imana ait düşünceler ve hayırlı amel sevgisi, peygamberler, evliyalar ve Allah sevgisi ile doldurmalıdır.

Şimdilik en sevgiliye emanet....
Yorum ve oylamaları unutmayalım...

Dilek K...♡♡

SABIR, ŞÜKÜR, DUADonde viven las historias. Descúbrelo ahora