Posvećeno

60 10 2
                                    

Stojala sam samo par koraka od tebe,a delovalo je stvarno daleko

Gledajući te tako uplašenog, slomljenog i razočaranog. Imao si osećaj kao da je nesreća tvoje drugo ime zar ne?

Imao si osećaj kao da se ceo svet srušio,da je svaka lepa stvar postala samo oblak koji se nadvio nad tobom i donela ti kišu,mnogo kiše i hladnoće.

Svaka misao koja se javila bila je gora od prethodne,i u svakoj se pojavljivalo samo jedno pitanje,

"Zašto baš ja?"

I svaki sledeći trenutak boleo je više i jače.. A ti nisi,prosto, znao kako dalje,šta dalje? 

I ja sam ti prišla,dovoljno blizu i rekla ti..

"Sa čime god da se boriš,bilo koji problem koji ti deluje najstrašnije na svetu je rešiv. Sve kroz šta prolaziš ima svoj početak i svoj kraj.."

Pa si me ti bledo pogledao. A ja nastavila.

" I ja razumem,da ja tebe ne razumem.                                                                                                                        I ja znam da ove reči neće srušiti tvoj zid patnje kojim si se sam ogradio. I ja znam da možda ne vredi,jer ja..Ma bilo ko drugi ne može da oseti to što si ti tad,sad osetio ili ćeš osetiti. Ali tu sam da ti kažem ako  ti do sada niko nije rekao,onu staru,na koju se nasmeješ sarkastično s nevericom,proće."

I ti me opet pogledaš bledo,a ja nastavim..Opet.

"Šta god da se dešava sa tobom,dešava se sa razlogom,da te ojača,da ti donese nešto novo,nekog novog. Dešava se možda jer u ovom trenutku treba da budeš tužan da bi shvatio koliko vrediš. Dešava se možda jer u ovom trenutku treba da budeš srećan i shvatiš koliko si jak. Dešava se a imaš neke ljude uz sebe,koji dele to sa tobom..Samo nemoj da ih kriviš što ne razumeju,jer ni ti njih ne razumeš nekada a možda i stalno. Dešava se a možda ti nemaš nikoga,baš nikoga na svetu ali se dešava da bi nekog možda upoznao. ."


Sad me više ne gledaš,sada sklapaš oči i brišeš suzu jer si se našao tu negde, u nekom redu mojih reči. A ja nastavim.

"Nek se dešava,nek boli,nek je najlepše,samo nikada ne odustaj od toga da se dešava,ne odustaj od života jer tako odustaješ od sebe,a veruj mi na reč ti si sebi sve što imaš. I svako od nas vredi,čak i kada nema nikoga to da mu kaže,objasni,nacrta."




Posvećeno svakom čoveku na svetu koji je tužan u ovom trenutku.

Posvećeno svakom čoveku koji je srećan u ovom trenutku.

Posvećeno tebi i meni i još milionima koji nisu imali  ili nemaju nikoga da im kaže da vrede i više nego što to mogu da zamisle.





Kratke stvari.Where stories live. Discover now