⚜58⚜

1.5K 104 4
                                    

Fred aggódó tekintettel pillantott rám, miközben felvitt a következő szintre.

-Mikor érkeztél? - mosolyodott el, miközben letett az ajtó előtt.

-Néhány órája vagyok itt, de annyi minden történt azóta, hogy a gondolataim csak úgy zsongnak a fejemben - öleltem át.

-Gyere, George is fenn van, de hamarabb magamhoz tértem a kiabálásra, mint ő, ezért lehet még kába - húzott be a szobába, ahol a sötétség vett körül minket. George az ágy szélén ült és egy ásítás közepette köszönt.

-Nem ilyen ébresztésre vágytam - dörzsölte meg a szemét.

-Akkor milyenre?- kérdeztem széles mosollyal az arcomon.

-Olyanra, hogy lányok sokasága könyörög, hogy végre ébredjek fel - hunyta le szemeit, miközben elképzelte a szituációt. Kuncogtam a kijelentésén.

-Nem akartok villanyt csukni? - kérdeztem, miközben a kapcsoló után kutattam a szobában.

-Lumos! - vette elő Fred a pálcát, mire a szobában halvány fény kezdet derengeni.
A tárgyakra vetődő fények miatt a sárgás tapétára árnyékok sokasága tűnt fel. Az üres ágyhoz léptem és leültem a kissé kemény matracra.

-Na mesélj, hogy mi történt, mert mi azt se tudtuk, hogy jössz - tette le a pálcát Fred az ágyra, miközben leült mellém és George álmos arcát bámultuk.

-Az van, hogy tegnap délelőtt kaptam egy levelet apukátoktól, hogy ha lehet ne használjam a pálcám, mert éjszaka jönnek értem. Harry is küldött, amiben az állt, hogy dementorok támadták meg őt és az unokatestvérét - fejeztem be, miközben a takaró szélével játszadoztam.

-Az elég durva eset volt - élékült fel George. -Majdnem ki is csapták érte Harry-t a Roxfortból.

-Komolyan?-kerekedtek ki a szemeim a döbbenettől. -De önvédelemre használhatjuk a varázspálcánkat, ha ember életek forognak veszélyben - tártam szét karomat.

-Ez így van Alex - ölelte át a derekam Fred, majd így folytatta. -De a Minisztérium nem hitte el, hogy dementorok szöktek meg az Azkaban területéről - mondta, miközben sokatmondóan a testvérére nézett.

-Szerintetek összefüggésben lehet Vele? - borzongtam meg a gondolatától is.

-Lehetséges. Nem mondták ki, de mi sejtjük, hogy ez áll a háttérben - túrt bele vörös, kócos fürtjeibe Fred.

-Ez nem minden - tartottam egy kis drámai szünetet, mire mély levegőt vettem és folytattam. -Engem azért hoztak ide, mert sejtettek valakit a közelemben, aki veszélyt jelent rám és Tudjuk kinek dolgozik - vettem halkabbra a hangom.

-Kicsoda? - szólaltak meg egyszerre az ikrek. - Ssh - csendesítettem le őket, hogy ne verjék fel az egész házat.

-Teddy az -mondtam ki végül, mire kínos csend telepedett ránk. Végül George megköszörülte a torkát, amit rossz jelnek vettem.

-Alex - itt Fredre nézett, aki biccentett egyet, mire George folytatta a mondandóját. -Mikor nálad voltunk egy hétig, akkor mi Freddel észre vettük, hogy valami nem stimmel a nevelő apáddal, mert sokat kérdezgetett a varázsvilágról és a júniusi dolgokkal kapcsolatban. Így szóltunk apának, hogy mit is sejtünk, de annyival elintézte, hogy csak képzelődünk...-itt félbeszakítottam a fiút.

-Azt akarod mondani, hogy ti észre vettetek valamit, szóltatok az apátoknak és ennyi. Csak én ma tudtam meg Lupintól az egészet- a rengeteg információt próbáltam megemészteni, de nem nagyon sikerült.

A titok feltárul -Harry Potter Fanfiction/BEFEJEZETT/Where stories live. Discover now