♡85♡

624 36 3
                                    

Eljött az igazság pillanata, hogyha belépek a Weasley család házának ajtaján, milyen fogadtatásban lesz részem? Talán megvetés, utálat? Ne talán nem is engednek át még a küszöbön átlépni sem, mert miattam van romokba a fiúk szíve?
Nagy kétségeim voltak, már egy héttel ezelőtt is, hogy jó ötlet-e hozzájuk menni. Ginny persze biztosított róla, hogy nem fognak vas villával elkergetni vagy kirakni az ólba a disznóik mellé, csak azért mert Fred teljesen összetört miattam az elmúlt három és fél hónapban.

Egy héttel korábban...

-Biztos vagy benne Ginny? - kérdeztem a lányt, aki éppen a bűbájtan háziját írta.

- Persze! Úgy csinálsz, mintha mással ez nem történt volna meg, hogy szünetet tart a barátjával. - elnevette magát, mikor meglátta a kétségbe esett arcomat.

Ginny letette a pennáját és komoly pillantással nézett az én szemembe.

- Neked nem csak ez a bajod ugye? - kérdezte a lány, mire sóhajtottam egyet.
A klubhelyiség félig kihalt volt, csak páran beszélgettek a kandallónál, így nem kellett félnem attól, hogy kihallgatnak minket.

- Katie Bell esete felettébb aggaszt. - a szám szélét harapdáltam, mert két napja csak ez jár a fejemben.

- Felettébb különös, hogy egy elátkozott nyaklánc került a birtokába. De, hogy kinek szánhatta? - kérdezte inkább saját magától , mint tőlem.

Nem mondhattam el neki, hogy valószínűleg Dumbledore-nak szánhatta, de hogy önszántából tegye ezt meg? Nem tudnám kinézni belőle. Másra gyanakodtam, hogy kilehetett. Draco-t a Három Seprű környékén sem láttam, de akár a női mosdóban is várakozhatott a megfelelő alany kiválasztásához? Lehettem volna akár én is, mert Katie előtt jöttem ki a mosdóból, de nem volt semmi furcsa amire fel figyelhettem volna.
Az utóbbi napokban felettébb különösen viselkedett. Sokat járt fel a hetedik emeletre és tűnt el nyom nélkül, ami csak egyet jelentett. Megtalálta a Szükség szobáját.

- Alexis! - Ginny előttem csettintett kettőt. Ránéztem.

- Bocsi, mondtál valamit? - mosolyodtam el.

- Csak annyit, hogy Anya már nagyon vár minket. Az anyukáddal sütni főzni fognak. - Ginny arca felragyogott a bőséges ételek hallatán.

- Már alig várom. De ugye mellém ülsz majd? - néztem rá kérve.

-Könyörögve kérlek Alexis, hogy ne kezd megint. - kezébe vette a pennáját és tovább írt.

- Jobb ha magadra hagylak. - felálltam a székről és elhagytam a klubhelyiséget.

Mint az elmúlt napokban is, most is a hetedik emeletre vettem az irányt, hogy valamilyen nyomra bukkanjak, hogy miért megy a Szükség Szobájába Draco.
Lassan esteledett, így a folyosók elcsendesedtek. A folyosón kódorogtam, amikor valami feltűnt. A kalitkában csak egy madár üldökélt, amire meg lennék esküdve, hogy eddig ketten voltak.

- Mi történt a társaddal? - megérintettem a kalitkát.

Talán kirepült vagy valaki tett vele valamit? Érdekes meglátásaim vannak, az is biztos.

- Mit keres itt? - Mcgalagony professzor jelent meg mögöttem és kérdő tekintettel nézett rám.

Megfordultam és ártatlan mosollyal néztem rá.

- Csak az esti sétámat végeztem el, hogy a feladatomra tudjak koncentrálni - mondtam neki, miközben felvonta az egyik szemöldökét.

- Megkérem, hogy térjen vissza a háló körletébe.

A titok feltárul -Harry Potter Fanfiction/BEFEJEZETT/Where stories live. Discover now