#20| Πώς Να Κάνεις Ένα Πρόγραμμα

690 102 14
                                    

Γράφεις τρία βιβλία μαζί και δεν προλαβαίνεις να ανεβάσεις σε κανένα από αυτά; Τότε χρειάζεσαι πρόγραμμα!

Να σας πω την αλήθεια, ποτέ δεν είχα πρόγραμμα. Απλώς ήξερα πως μέσα στην βδομάδα πρέπει να ανεβάσω τουλάχιστον ένα κεφάλαιο (το πολύ τρία) για να μπορούν να συνεχίζουν οι αναγνώστες να διαβάζουν χωρίς πρόβλημα.

Συνήθως, τηρείς το πρόγραμμα καλύτερα όταν έχεις γράψει μερικά κεφάλαια στο βιβλίο. Έτσι, απλώς μπαίνεις την συγκεκριμένη μέρα που είπες πως θα ανεβάζεις και είσαι κομπλέ.

Αν δεν έχεις γράψει κεφάλαια και απλώς περιμένεις την Έμπνευση να γυρίσει από τις διακοπές της, τότε δυσκολεύεσαι πάρα πολύ να τηρήσεις το πρόγραμμα.

Το καλύτερο πρόγραμμα που θα μπορούσες να τηρήσεις, θα ήταν να ανεβάζεις το λιγότερο μέσα στην βδομάδα ένα κεφάλαιο. Ή στον μήνα να ανεβάζεις δύο/τρεις φορές (με διαφορά κάποιων ημερών).

Προσπάθησε να ανεβάζεις έτσι ώστε ο αναγνώστης να θυμάται τι έγινε στο προηγούμενο κεφαλαίο, χωρίς να χρειάζεται να διαβάζουν το προηγούμενο κεφαλαίο. Δεν χρειάζεται να έχεις συγκεκριμένες μέρες, αυτό σε περιορίζει και ίσως, σε πιέζει να ανεβάσεις πιο γρήγορα με αποτέλεσμα το κεφαλαίο να μην βγαίνει πολύ ωραίο.

Tips For WattpadWhere stories live. Discover now