#6| Πολλαπλοί Χαρακτήρες

659 72 7
                                    

Θέμα προτεινόμενο από την lovewriting2003

 Το να γράφεις από την μεριά ενός ή και δύο χαρακτήρων φαντάζει εύκολο, παρόλα αυτά όταν έχεις πολλούς πώς πρέπει να γράφεται ώστε να κυλά ομαλά η ιστορία;

 Αφού έχεις μετρήσει τους χαρακτήρες που θα έχεις, ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάσαι είναι πως όλοι πρέπει να έχουν screen time στην ιστορία σου. Από την στιγμή που είναι πρωταγωνιστές, η ιστορία πρέπει να γυρίζει γύρω από όλους και όχι από έναν. Σε πολλαπλούς χαρακτήρες προτιμώ να έχω τριτοπρόσωπη αφήγηση καθώς η εναλλαγή μέσα στα κεφάλαια είναι εύκολη χωρίς να μπερδεύει τον αναγνώστη συνέχεια και επιπλέον δίνει μια πληρότητα στον αναγνώστη, όσο αναφορά τις σκέψεις των ατόμων, τον χαρακτήρα τους, τις δικές τους περιπέτειες και προβληματισμούς. 

 Από την άλλη, αν αποφασίσεις να γράψεις πρωτοπρόσωπη αφήγηση, να θυμάσαι πως γράφεις σε ένα κεφάλαιο το πολύ από την πλευρά δύο με τριών ανθρώπων (ανάλογα πόσο μεγάλο είναι το κεφάλαιο). Σε μικρό κεφάλαιο η εναλλαγή θα πρέπει να γίνεται γρήγορα, να αλλάζουν οι πλευρές κτλ κτλ που στην τελική ίσως μπερδέψουν και εσένα μαζί με τον αναγνώστη. Ανάλογα το μέγεθος να επιλέξεις και από πόσα πρόσωπα θα αφηγηθείς. 

Να θυμάσαι πως για το ίδιο συμβάν (έγινε στον Α και ο Β ήταν μπροστά), αν ο Β δεν έκανε κάτι που πρέπει να ανφερθεί με πλήρη λεπτομέρεια στην πλοκή, ΜΗΝ το αναλύσεις. Οι ίδιες καταστάσεις κουράζουν τον αναγνώστη και ίσως ξεπεράσει τα σημεία χάνοντας το νόημα. Πορσπάθησε να δώσεις τις μικρές λεπτομέρειες επιγραμματικά στον Α με τον Β να του τα εξηγεί παρά να τις δείξεις αν στην ουσία το κείμενο είναι αντιγραφή της οπτικής του Α. 

 Δεν χρειάζονται όλοι να έχουν κάποιο ερωτικό ενδιαφερόν αν βλέπεις πως σε δυσκολεύει και γεμίζεις με πολλά ονόματα. Γράψε για τόσους που νιώθεις και βλέπεις πως μπορείς να ανταπεξέλθεις. Με εξάσκηση θα καταφέρεις και για περισσότερους!

Tips For WattpadOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz