#42| Πώς Να Φτιάξεις Ένα Εξώφυλλο

900 90 12
                                    

Όλοι μας ξέρουμε πως ένα ωραίο εξώφυλλο θα είναι αυτό που θα κεντρίσει τον αναγνώστη. Πρέπει να έχει πράγματα της ιστορίας, όπως τον πρωταγωνιστή ή συμβολικά πράγματα ή ακόμα και την πιο σημαντική σκηνή!

Πώς θα το φτιάξεις όμως; Όλοι μας έχουμε μια ιδέα για το πως θα θέλαμε να ήταν το εξώφυλλο μας. Να έχει εκείνα τα χρώματα, να είναι σκουρόχρωμο ή ανοιχτόχρωμο, να έχει μια συγκεκριμένη γραμματοσειρά και άλλα.

Πρώτα, ψάξε για την εικόνα που είναι πιο κοντά στο πως το φαντάζεσαι. Χρήσιμα sites εκτός του Google Images είναι το WeHeartIt, Pinterest, Tumblr και το Deviantart. Γράψε στην αναζήτηση τους λέξεις κλειδιά που θα σου βγάλουν τις εικόνες και διάλεξε οποίες είναι πιο κοντά στην φαντασία σου.

Δεύτερο, άνοιξε το πρόγραμμα ή την εφαρμογή edit που θες. Προσωπικά, τα εξώφυλλα παλιότερα τα έφτιαχνα από υπολογιστή μέσω του Online Site Pixlr.com που έχει πολλά εργαλεία για να αρχίσεις. Να ξέρετε πως ό,τι πρόγραμμα και να διαλέξετε, μπορείτε πάντα να ψάξετε για Tutorials στο YouTube που θα σας βοηθήσουν να μάθετε.

Βάλε τις διαστάσεις (350x550 για Pixlr.com, αλλιώς 512x800) και βάλε την εικόνα σου. Από εκεί μπορείς να ρυθμίσεις την φωτεινότητα, να προσθέσεις και άλλα πράγματα που εσύ θες (όπως emojis αν είναι texting story). Σε κάθε εφαρμογή υπάρχει ένα Α το οποίο είναι για να γράψεις. Διάλεξε την γραμματοσειρά που θες και γράψε τον τίτλο της ιστορίας σου! (και ό,τι άλλο θες να γράψεις)

Τέλος! Έφτιαξες ένα εξώφυλλο. Αν παρόλα αυτά δυσκολεύεσαι, μπορείς να ζητήσεις από ανοιχτά Cover Shop να σου φτιάξουν. Όλα λένε τους κανονισμούς τους και το τι ζητάνε ωε αντάλλαγμα οπότε φρόντισε να τα ακολουθήσεις όλα.

Tips For WattpadWhere stories live. Discover now