#51| Ψυχικές Ασθένειες

331 54 25
                                    

Πριν ξεκινήσει το κεφάλαιο:

Οι ψυχικές ασθένειες δεν είναι εύκολες. Οι ψυχικές ασθένειες δεν είναι για ρομαντικοποίηση. Οι ψυχικές ασθένειες με κάθε τρόπο δεν είναι ελαφριές.

 Κάτι που μερικές φορές έχει τύχει να δω τριγύρω στην εφαρμογή, είναι έναν χαρακτήρα ν πάσχει από κάποια ψυχική ασθένεια όπως κατάθλιψη, ανορεξία και διάφορα άλλα. Πριν γράψεις οτιδήποτε για αυτό το θέμα, ψάξε ιστορίες ατόμων που το πέρασαν. Ένα πράγμα που βλέπω σε όλες αυτές τις ιστορίες, είναι το πόσο απλά το περιγράφουν. Η ανορεξία δεν φεύγει έτσι απλά και η κατάθλιψη δεν είναι ένα απλό προϊόν που το βάζεις ως trait στον χαρακτήρα σου. Δεν είναι απλά, ελαφρία πράγματα που βάζεις για να κάνεις έναν πιο ενδιαφέρον χαρακτήρα.

 Έχετε στο νου σας πως άτομα στην εφαρμογή περνάνε από αυτά, τα ζουν καθημερινά και σίγουρα η απλή αναφορά τους σε ιστορίες που συχνά η ασθένεια περνάει με την κοπέλα να βρίσκει κάποιον ή κάποιος να την βοηθάει, τους κάνει να νιώθουν άσχημα.


 Όπως επιπλέον, εσύ σαν συγγραφέας δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείς τους ανάλογους όρους για τον εαυτό σου, επειδή ένιωσες κάπως μια μέρα ή επειδή κάποιος σε σου είπε κάτι. Η λέξη κατάθλιψη δεν είναι μία καραμέλα που την μασάς όποτε σε συμφέρει στην εφαρμογή, είναι κάτι σοβαρό που θα έπρεπε να έχει την ανάλογη αντιμετώπιση. 


Tips For WattpadWhere stories live. Discover now