1. Poglavlje : Kad više nisi sigurna što si

133 10 10
                                    

Evie je uzdahnula. Nije se mogla odagnati osjećaja napuštenosti ma što napravila. A tko bi ju mogao kriviti? Nije se još ni pomirila kako spada s činjenicom da ide u novu školu već treći put u životu, a bogami niti s činjenicom da je to sad puno većeg značaja. Otkad su ju njene majke, Cruella de Vil i Zla Snjeguljičina Kraljica ostavile s njenim bratom Karlosom ispred njihove nove sobe na kampusu, a to je bilo prije 45 minuta, sve što je napravila je posložila odjeću u ormar. Još ima toliko toga za raspakirati. Uostalom, tko bi rekao da će iznenađenje koje su im bile priredile biti da će ih ostaviti u drugoj zemlji, koja nije pripadala Aurodonu, ali ni Otoku Izgubljenih? Ostavile su ih na sasvim neznanom mjestu. Nije znala ništa o mjestu na kojem se nalazila, osim da će tamo provesti idućih 5 godina s bratom, s iznimkom praznika, i da se to mjesto zove Lentaoris. Lentaoris je bio fakultet za djecu likova iz bajki, bez obzira na to jesu li djeca zlikovaca ili glavnih junaka. Zavidila je Karlosu. Njemu je bilo dosadno u srednjoj na Otoku, ali je znao sve o Aurodonu, uključujući da ne želi tamo ići. Ovo je njemu bilo vrlo uzbudljivo, posebno zato što ga je upravo njegova posljednja cura, Fredi, kćer Dr. Faciliera iz Princeze i Žapca, ostavila i trebala mu je promjena. S druge strane, on i Evie su još kao mali bili nerazdvojni, pa ga je Evie cijelo vrijeme tješila. Da se razumijemo, oni nisu posvojeni. Cruella de Vil i Zla Snjeguljičina Kraljica nisu lezbijke. One su biseksualne, i nakon što su saznale da ih je Gaston varao bivavši s objema u vezi u isto vrijeme, jako su mu se osvetile hrpom psina i na kraju samo otišavši, ali su se pritom zaljubile. Zato su Karlos i Evie polubrat i polusestra, i do sada su svi zajedno sretno živjeli.
Do sada.
Sada, kada su oboje na faksu, njihove majke imaju samo jedna drugu, i još se k tome sve odvijalo tako naglo. Sva sreća da su ona i Karlos cimeri, inače bi joj bilo puno teže. Opet je uzdahnula i počela raspremati. Na kraju krajeva, sva je odjeća bila spremljena i nije joj ostalo baš puno. Soba je bila sasvim ok veličine, široka otprilike tri metra i dugačka najviše četiri. U njoj su bila dva kreveta na kat, ispod svakog je bio jedan radni stol i jedna polica s knjigama. Bio je samo jedan ormar, ali je bio vrlo velik. Evie i Karlos su ga pravedno podijelili, ono, zaista pravedno, i svatko je stavio svoje stvari unutra. Iznad svakog radnog stola je bio pano. Evie je na svoj pričvrstila jednu sliku svake majke same, jednu sliku zajedno, jednu sliku na kojoj su svi zajedno, kad su ona i Karlos maturirali i jedan selfie na kojoj su ona i njena najbolja prijateljica iz srednje, Dizzy. Također, Evie se ozbiljno bavila dizajnom odjeće, pa je na pano također pričvrstila nekoliko skica haljina, majci itd. 3 ladice je rasporedila da joj je u najgornjoj šminka, ukrasi za kosu, nakit i toaletni pribor, u drugoj ostale skice i blokovi za crtanje i u trećoj sve olovke, bojice, šiljila, gumice, flomasteri, nalivpera, bočice s tintom, kistovi, palete, vodene boje i tempere. Kad je sve to postavila, u sobu je najednom ušao Karlos. ''Gotov. Ovdje imaju doista dobre tuševe i umivaonike. Voda je uvijek topla. Također, između kupaonica, na suprotnom zidu je automat s pićima i sendvičima.'', rekao je. '' Okej. Samo da si još stavim laptop i novčanik na stol pa ću uzeti ručnik i šampon i sama otići pod tuš. A ti se za to vrijeme obuci, pa možemo u kantinu ma večeru kad se vratim ako hoćeš. '', odvratila je. '' Može. Vidimo se ''
Evie se nije oduševila idejom zajedničkih kupaonica, ali ju zapravo nije bilo previše briga. Dok god ima kupaonica, po njoj je ok. Ušla je u prazan tuš, skinula se, i otvorila vodu.

U kantini nije bilo puno ljudi, ali nije baš ni da su Evie i Karlos jedini u njoj. Sve je zapravo bilo vrlo ukusno, barem su takvi bili Evien i Karlosov obrok. Najednom u prostoriju uđe djevojka ljubičaste kose, uzme malo lazanja na tanjur i priđe im.
''Slobodno za sjesti?'' ,upitala je. Oni kimnu. Ona sjedne. Ništa previše posebno, dok djevojka ne pruži ruku Evie. ''Ja sam Mal.''
''Evie'' ,reče ona rukovajući se.
''Ovo je Karlos. Upravo smo došli. I ti si na prvoj godini?'' ''Da. Tko su vam roditelji? Meni su Jafar i Maleficent.'' ''Mi smo polubrat i polusestra. Dijelimo oca, Gastona, ali ja sam sin Cruelle de Vil, a Evie je kćer Zle Snjeguljičine Kraljice.'' ,ubaci se Karlos. ''Cool!'' ,odgovori Mal. ''Ja imam brata, zove se Jay. Upisala sam Primjenjeno-Uličnu Umjetnost kao glavni predmet. Vi baš niste kao ostali na Otoku Izgubljenih. Mogu li pitati zašto?'' ''Mi zapravo ne znamo kakvi su tamo ljudi. Izlazili bismo samo u školu ili da nabavimo hranu, nikad iz bilo kojeg drugog razloga.'',odgovori Evie. ''Ni ti baš nisi kao ostali. Koja je tvoja izlika?'' ''Jay i ja smo isti kao vi.'' ''Ok, samo pitam. Btw, moj glavni predmet je Dizajn Novog i Starog, pa možda ćemo imati neka predavanja zajedno. Karlosov je predmet Zaštita Životinja po Potrebi, pa sumnjam da ćeš ga sretati igdje osim ovdje ili u knjižnici.'',reče Evie. Sve se to polako pretvaralo u ugodan razgovor, iako je Evie i dalje bila pomalo zbunjena oko Malinih namjera.

Descendants-Meeting on CollegeWhere stories live. Discover now