5. Poglavlje : Hrpa pitanja na koja se ne dobiva odgovor

24 3 0
                                    

Karlos i Mal su primijetili da me nešto ozbiljno prodrmalo. Uostalom, kako i ne bi? Nisam se mogla micati. Panično su me počeli dozivati.
-Hej, Evie, što ti je?
-Evie, me čuješ?
-Evie?
-Evs?
Probala sam im odgovoriti, i, za živo čudo, uspjela. Dosad sam mislila da to ne mogu jer sam bila paralizirana.
-Freya je tamo, na stablu!
-Što? Freya, Elsina kćer? Što ona radi ovdje? - upita Karlos. Odjednom ga je nešto prikovalo za zid, kao i Mal.
-Dolazi da vam nešto kaže. Ispričavam se na neugodnostima, ali ne znam što me navelo da ih uzrokujem. Zaista, ne znam. Vjerojatno mi ne vjerujete, ali zaista ne znam. Uostalom, želim samo razgovarati. Dolazim da od vas tražim pomoć, jer su vaše majke, svi ovdje, roditelji dobrica iz Aurodona, mi sami čak, u opasnosti. A sve je zbog moje majke.
Na ovo zadnje smo mi zamijenili. Ja sam se prva osvijestila.
-Ok, Freya, sad sam jako zbunjena, ali ja ću se pobrinuti da ti ovo dvoje ne naude. Zato te molim da nas pustiš.
Freya učini kako sam joj rekla. Stajala sam na jednoj nozi pa sam pala na pod, za razliku od Mal i Karlosa, koji su imali tu sreću da budu zakovani Freyinim ledenim okovima iznad kreveta. Pridignem se i kažem:
-Ok, prvo, ja sam gladna, pa neće biti tu ništa dok si ne odem po kavu i sendvič. Želi li još netko hrane?
Svi kimnu.
-Ok, onda se nadam da ste ponijeli sitnog. Freya, imaš li novca sa sobom?
-Da.
-A ti, Mal?
-Mhm.
-Dobro, onda krenimo do automata!
Dok smo jeli i pili, Freya je govorila.
-Roditelji moje majke, Agnar i Iduna, su u biti imali razlog zašto mama ima ledene moći. Oni su bili vukodlaci vode i vatre. Da pojasnim : vukodlaci se dijele u četiri skupine, svaka za jedan element Zemlje. Postoje vatreni vukodlaci, koji su u tijelu vuka riđe dlake. Postoje zemljani vukodlaci, koji su u vučjem tijelu dlake crne kao drvo nakon požara. Postoje vukodlaci zraka, koji su u vučjem obliku sivodlaki, i vukodlaci vode, čiji je oblik vuka dlake bijele poput printer papira. Miješanje suprotnih vrsta je strogo zabranjeno jer... Hmm, kako da to objasnim... Jeste li ikad probali miješati crnu i bijelu temperu? U sivoj skoro uvijek prevladava crna. Ovo je kao to, jer ako se pomiješaju npr. vatra i voda, pa, voda tu predstavlja život i dobrotu. Stvaranje. Da je osoba, dolazili bi joj po savjet. Vatra predstavlja smrt i zlo. Uništavanje. Da je osoba, bojali bi je se. Zato je miješanje zabranjeno, jer je vjerojatno da će dijete biti okrenutije zlu. Rijeđe se dogodi da dobro pobijedi zlo, ali u tim slučajevima i dalje ima mogućnost da se dijete preobrati na zlo, posebno za punog mjeseca. To se upravo događa mojoj majci, i ako je ne zaustavimo, sve će nas uništiti! Uostalom, ako njoj pomognete, možda i ovo što se meni događa prestane.
-Ček, ček, ček. - rekla sam. Kako to da Elsa onda nije vukodlak?
-Tu se događa matematika. Voda je plus, a vatra minus. Voda plus vatra je kao plus +minus, dat će minus za vukodlaka.
-A, ok. A kako da ti pomognemo?
Freya je na to zamijenila.

Descendants-Meeting on CollegeWhere stories live. Discover now