3. Poglavlje : Raj ili pakao???

46 6 0
                                    

Evie je sjedila pored Mal dok su čekali profesoricu iz Bojanja, profesoricu Gnobet, koja je po običaju kasnila. Doduše, dok se Mal kao obično razglabala o tulumu na kojem je bila sinoć, nije zapravo previše obraćala pažnju na njene riječi. Ovih dana ju je sve više zanimao, ili bolje rečeno zanimala Freya, Elsina kćer, unuka Agnara i Idune iz Snježnog Kraljevstva. Nije znala zašto, ali kad bi prema njoj pogledala, osjećala se čudno. Dakako, ne kao da je zaljubljena u nju. Evie je možda bila bi, i možda je bila s Otoka Izgubljenih, ali znala je što znači biti zaljubljena. Uostalom, Mal joj je puno pričala o tome. Mijenjala je dečke kao... Kao... Uffffff, ponestalo mi usporedbi... Kao svoju boju očiju, jer joj se vrlo često događalo da joj oči zasvijetle zeleno. U tih mjesec i nešto dana što su bile na Lentaorisu, imala je otprilike 20-tak dečkiju, naime, uvijek je govorila da joj je to usputna zabava dok traži pravog. Ipak je u njoj bilo nešto Otoka Izgubljenih, jer očito ne mari previše za osjećaje tih 'jednokratnih'. No, što Evie zna o tome?
Ok, vratimo se na temu. Kao što sam govorila, Evie se osjećala čudno kad bi vidjela Freyu. Nije imala pojma zašto, ali osjećala se kao da iz nje izbija neka vrsta zla. Također, bilo joj je čudno što nitko drugi to ne primjećuje. Nije da je bila super prijateljica sa svima, ali poslala bi zadaću ako bi je netko pitao, što valjda znači da je bila ok. Ali i dalje je bila čudna... Barem Evie i barem zasad. U tom trenutku ju je Malin uvrijeđen glas potpuno prenuo iz misli, kao da je dotad spavala.
-Evie! Pa ti me uopće ne slušaš!
-Ha?
-Opet si odlutala... Dobro. Sad ćeš mi reć.
-Reći što?
-Zašto ti je glava u oblacima 24/7. Ovo ti se već 4 puta dogodilo ,ako ne i više, i to u zadnja 4 dana. Ne bih se iznenadila kad bi mi netko rekao da ti se to događa i češće. Želim znati što ti se događa, znaš da mi možeš sve povjeriti.
Evie uzdahne. Bi li ju Mal smatrala čudakinjom da joj kaže o svojim sumnjama o Freyi, ili bi ju saslušala i rekla da ona osjeća isto? Bi li digla alarm po cijelom kampusu ili bi to zataškala? Evie to nije znala, i znajući Mal, ona je već sumnjala da je to zbog simpatije. Zato je odlučila slagati i potvrditi njene sumnje. Ogledala se naokolo i odlučila da će joj reći da je zaljubljena u Douga, sina Učenka, jednog od Snjeguljičinih patuljaka. On joj se pomalo i sviđao, što je možda ironično, al barem to znači da neće potpuno lagati, samo će napraviti dramu od istine.
-No, pljuni više!
No u tom trenutku je ušla profesorica Gnobet, pa je Evie šapnula : -Nakon predavanja.

-Ne vjerujem! Zaista, ne mogu vjerovati!
-Daj, stišaj se malo. Možda će te čak i čut! - rekla je Evie praveći se da joj je neugodno.
Dobro je odglumila to sa sedmim nebom, sa sedmim krugom paklenog raja zaljubljenosti. Ona i Mal su se nalazile u parku blizu njihovog doma, i načas joj se učinilo da Maline riječi odzvanjaju cijelim otokom Lentaorisa, toliko je glasno pričala. Kao kroz ultra jak megafon.
-Ali Evie, to je zaista apsolutno nevjerojatno, i tako ironično! - reče ona nakon što se stišala. - Ti i Doug! Kćer Zle Snjeguljičine Kraljice i sin jednog od njenih patuljaka, za ime Božje! Ako ikad završite skupa, bit će dosta neugodno kad se budete upoznovali s roditeljima, i još neugodnije kad budete upoznavali svoje roditelje jedno s drugim... - Mal ju bocne laktom. Ok, možda je Evie pretjerala u izvedbi, ali ako ništa drugo, Mal će to odvući na krivi trag. To je definitivno bilo ono čemu se Evie nadala, i činilo se da zasad djeluje. Osim toga, nije imala pojma da ih je iza ugla zgrade  promatrala Freya...

Descendants-Meeting on CollegeWhere stories live. Discover now