6. Poglavlje : Stvarnost je brutalna, ali je se može promijeniti

19 3 0
                                    

-Iskreno, zaista ne znam kako bi mi mogli pomoći. Čak ni ne znam zašto sam se vama obratila. Vjerojatno zato što sam primjetila da me ovih dana promatraš, Evie, pa sam mislila... Da si možda htjela me upoznati? Ne znam, zaista.
Freya je sjedila na krevetu, s omotom od sendviča u krilu. Otpila je malo svoje vanilije iz papirnate šalice i izgledala je pomalo skršeno nakon što sam ju pitala kako bih joj ja mogla pomoći. I to ne u smislu da sam pristala, nego u smislu ''Iz kojeg razloga misliš da ja imam dovoljno moći da ti pomognem?". Mislim, ispada da nije zla kao što sam mislila, već je to bilo njeno podrijetlo koje je izbijalo iz nje. Dakle, nije kriva. Ali to i dalje ne objašnjava zašto se obratila točno meni, kakvu moć točno misli da imam i zbog čega misli da bih joj bila u mogućnosti pomoći u borbi protiv vlastite majke? Mislim, ja stvaram i popravljam stvari, ne uništavam ih. Tad sam se nečeg dosjetila.
-Freya, kako si mislila da obuzdamo tvoju majku?
-Pa, borbom.
-Aha. A što ako to nije pravi način da je se obuzda?
-Kako to misliš?
-Pa, tvoja mama je takva zbog toga što je mješanac suprotne vrste vukodlaka, ali su njeni roditelji bili dobre osobe, zar ne?
-Da.
-Dakle, to nema nikakve veze s genima. Znaš, mislim da tu postoji nešto dublje. Bi li bilo moguće da je zabrana mješanja vatre i vode ili zemlje i zraka zbog prokletstva bačenog na vašu vrstu?
-Hmmmmmm. Sad kad pomislim o tome, da sasvim je moguće. Ali ako je to istina, koliko ja poznajem vještice, čarobnjake i magiju, obična osoba koja se bavi magijom ne bi mogla baciti toliko moćnu kletvu, a za toliko trajnu čaroliju bi trebale tri vještice najmanje jer bi iscrpila svu magiju iz dvije.
-Dobro. Čuj, ako lijepo zamolim svoju majku i Mal svoju, bi li one uz našu pomoć to prokletstvo mogle skinuti?
-Definitivno! Samo što, mislim da postoji nešto što nam prvo treba za to.
-A što to?
-Pa, znaš da postoji crna i bijela magija, zar ne?
-Naravno!
-Pa, onda sigurno znaš da svaka čarolija ima crnu i bijelu stranu. Crna tu predstavlja ispunjenje i sigurnost neznanja, a bijela prazninu i šok od neugodnog saznanja. Ovdje je sigurno korištena bijela strana, a da se poništi bilo koja čarolija, trebaš svitak njene suprotne strane koji nastane kad je čarolija izvršena. Za poništenje čarolije trebaš taj svitak suprotnosti, kako ga ja zovem. Neki dan sam se čula s bakom, i u jednom trenutku je razgovarala s Alfom svog čopora koji je rekao da je najbitniji crni svitak nestao iz njihove knjižnice svitaka. Tad nisam znala zašto bi taj svitak bitniji od ostalih, ali sad mislim da taj poništava kletvu - a također je rekao da se sumnja na moju majku jer je knjižnica bila praktički razorena, i skoro pola nje je bilo u ledu.

Descendants-Meeting on CollegeOnde histórias criam vida. Descubra agora