4. Poglavlje :Kad se događa neki Vrag, u svakom slučaju se ne događa anđeo

30 4 0
                                    

Kad se Evie vratila u sobu, Karlos je ležao na krevetu(pospremio ga je pa je to mogao) uplakan. Evie je skinula kaput i cipele i sjela do njega. Pogladila ga je po kosi i zagrlila. Tako su ostali 5 minuta, pa je Evie konačno prozborila.
-Jesi bolje?
-Mhm.
-Dovoljno da te pitam što se dogodilo?
-Da.
-Ok. Što se dogodilo?
-Pa, znaš, moj profesor iz Stvaranja utočišta je bio književnik. Zato nam često daje zadatak da pišemo sastavke, još uvijek to voli. Ovaj put je dao da pišemo kako bismo izradili utočište za našu najdražu životinju, i ja sam pisao o - nije stigao dovršiti jer ga je Evie preduhitrila.
-O mačjem sokolu?
Karlos kimne. Mačji sokol je životinja koju je izmislio kao mali. Naime, njegove najdraže životinje su oduvijek bile mačke i sivi sokol. Zato je jednom, kad je imao 5 godina, jednostavno nacrtao mješanca to dvoje. Kad su ga majke i sestra pitale što je to, ponosno je odgovorio : - Mačji sokol. No, Evie i dalje nije razumjela kakve to veze ima i s čim.
-I, što je onda bilo?
-Profesor je vidio naslov i pretražio sve što je mogao, ali nigdje nije našao podataka o tome pa je skužio da je ta životinja izmišljena, a mrzi sve što je izmišljeno. Zato nije ni pročitao sastavak, samo mi je dao jedan.
-O, Karl... Tako mi je žao.
Evie je doista bilo žao. Kako je profesor mogao učiniti takvo što? Dati mu jedan samo zato što je pisao o izmišljenoj životinji? To čak ni nema smisla! Odjednom se trznula. Sad nema vremena za razmišljanje, Karlos ju treba! Privukla ga je k sebi, u sjedeći položaj, i prislonila usne na njegovo čelo. Onda se sjetila ideje da ga oraspoloži.
-Hoćemo plesat na Set it off?
-Znaš da to neću odbit...
Set it off je jedna muzička scena koju su njih dvoje izveli jedne godine za predstavu u osnovnoj. Iako je to bilo na Otoku Izgubljenih, predstava je bila fakat dobra. Evie je našla snimku scene na YouTube-u i pustila glazbu ma sav glas. U jednom trenutku je netko pokucao na vrata. Evie je pauzirala glazbu i otvorila.
Bila je to Mal!
-Oprosti ako smetam, ali što to puštaš?
-Set it off, zašto?
-... Ja sam sudjelovala u toj predstavi.
-ZNAO SAM DA SI MI ODNEKUD POZNATA! - uzvikne Karlos. - Pa išla si s nama u školu!
-Sjećaš li se koreografije? - upita ju Evie. Mal kimne.
-Pa pridruži se zabavi!
Pustila je glazbu i nastavili su gdje su stali. Ali kad je Evie pogledala kroz prozor, skoro je pala. Netko ju je s najbližeg stabla promatrao ubojito ledenim i ozbiljnim pogledom, bez pokazivanja emocija.

Freya.

Descendants-Meeting on CollegeOù les histoires vivent. Découvrez maintenant