8.rész

782 62 2
                                    


-Hael!

-Hm?-nézet rám miközben még mindig a nutellát ette.

-Nem akarod vissza adni?

-Miért kéne?

-Jó lenne.

-Hát az gáz mert nem kapod meg.

-Pedig oda fogad.

-Na és miért?

-Mert...-össze szűkítettem szemem- ha nem adod oda akkor be verek neked egyet.-nagy szavakat használtam mert tudom hogy nem tudok neki ártani, beütni be tudok neki csak ő nem fogja azt meg érezni. Erre fel nevettet és oda mutatta nekem bal orcáját.

-Csak tessék.-hangjából ki lehetett venni hogy alig bírja vissza tartani a nevetést. Hát... egy próbát azért meg ér, és talán a stresszt is le viszem így. Ökölbe szorítottam kezem és be ütöttem neki egy nagyot.

-Baszd meg ez fájt!-itt egy 2mp-es szünet jön- BASZD MEG EZ FÁJT!-észbe kapott mire jobban át gondolta én meg csak ott ültem mellette egy "wtf" fejel. Na de mind egy is, ki kaptam a nutellát a kezéből és most már én kezdtem el ismét enni.

-Mi vagy te, vagy ki vagy te?!

-Hm?-néztem rá értettlenül, nem látszik rajtam hogy ember vagyok? És ilyen gyorsan el is felejtett volna a nevem?

-Angyal, démon? Esetleg- össze húzta szemét és el kezdet közelebbről nézni engem..-Lucifer?

-Nyap, egyik se.

-Akkor meg?

-Am... ember?-erre fel állt és el ment a szobájába. Végre nem zaklat engem.

*1óra múlva*

Éppen nagyban néztem a tv-t mikor anyáék be törték az ajtót.

-Ti meg hol voltatok?

-Boltban. Viszont hol van Hael?

-A szobájában bujkál.

-Hogy mit csinál?-kérdezte anyám felháborodva(?)

-Szobájában van.

-Akkor le hívnád légyszíves?

-Why? Miért pont én~?-próbáltam adni hogy hisztis vagyok hátha akkor nem kell nekem a gyerek után mennem.

-Irány fel fel és hívjad le! De te ne merj fent maradni!

 -Oké, oké.-adtam be derekam anyámnak. Elindultam a lépcsőn és mielőtt a teljesen az emeltre értem volna meg álltam.

-HAEL! HÚZD IDE A SEGGED MERT ANYA AZT AKARJA HOGY GYERE LE!!-ordítottam oda neki mire kitörte az ajtót és nagy szemekkel nézet engem. Nem bírom, muszáj röhögnöm. Nagy nehezen vissza mentem előző helyemre.

-Igen?-kérdezte Hael.

-Na~... el döntöttük hogy a hétvégén el megyünk sátrazni.

-Miért?-vágtam rá azonnal. Igaz nem vagyok ellene de érdekel az oka hogy miért is megyünk.

-Mert miért ne?

-Na és hova megyünk?-kérdeztem ismét.

-Nem messze van innen egy hegy. Oda megyünk.

-Jól körül írtad hova is megyünk-mondta flegmán Hael. De hát ő Hael, tőle mást nem lehet várni. Anyám csak kínosan nevetett és közben 1x-2x bologatott is.

-Na de! Holnap lesz hétvége szóval menjetek szedelőzködni!

-De csak 3db sátrunk van ami azt jelenti hogy.... Alex és Hael egy sátorba fogtok lenni. De nyugi. Ti kapjátok a nagyobbikat is.-erre muszáj volt sóhajtanom egyet.

-Miért is kell vele aludnom?-kérdeztem.

-Mert szerintem Alice nem akar veletek vagy velünk aludni és ti se akartok velünk.-ez igazságtalanság de egyben igaz is.

-Bele szólhatunk?-kérdezte Hael.

-NEM!-mondta azonnal anya.-De akkor most menjetek és pakoljatok össze!-mind ketten el kezdtünk a szobánk fele menni. Elő túrtam a ágy alól egy nagy válltáskát és bele dobáltam (szó szerint) a ruháim. Szépen rá helyeztem a napelemes power bankom és a tabletem. Szemüvegem is bele hagyitottam és meg vagyok magammal elégedve! Már este van szóval el megyek egyet tusolni.

*Másnap*

Már a sátrakat állítjuk fel. Szerencse hogy a miénk 3m-es, annyiban rossz hogy így nehezebb felállítani. De nagy nehezen meg oldotuk a bátyámmal. Khm... még mindig fura ezt így kimondani. Ez mellet pedig nem tudom mit fogunk itt tenni. Mert hogy itt max döglődni tudok az is biztos. Fel fújuk még a matracokat amiken aludni fogunk majd 'meg ágyazunk'. Nem tudom mit szenvedtünk eddig de ismét este lett. Tűzet is raktunk hogy azért ne fagyunk meg este. Anya csinált nekünk kaját amit meg is ettünk pár perc alatt. El mentünk a sátrunkhoz hogy végre aludjunk. Hael és én még szemeztünk a sátor be járatánál de valahogy bejutottunk úgy hogy nem öltük közbe meg egymást szemmel. Én a sátor jobb oldalára húzódtam Hael pedig a bal oldalára. Mind ketten hátal voltunk egymásnak. Pár perc múlva mély álomba lendültem. Mivel éber alvó vagyok ezért meg éreztem hogy valaki éppen a mellkasomon pihenteti fejét. Kinyitottam szemeim és egy fekete hajjal találtam magam szembe. Haj szálai nyakam csiklandozta. Le löktem magamról és ismét a jobboldalamra feküdtem amikor....


Sötét úton a fény fele || 1.évadWhere stories live. Discover now