11. bölüm- Testi

6.7K 238 7
                                    

Düğüne Ayşe mutimediada ki haliyle gidiyor :)

GÖKHAN’DAN

Bir haftanın dolmasına üç gün kalmıştı. Ayşe ile masalımız burada bitecekti. Ondan alacağım intikam aklıma gelince Ayşe nin yüzüne bakakaldım. O zaman da böyle güzel gülecek miydi? Gülmek ona çok yakışıyordu. Bana bakıp gülümseyince ben de gülümsedim. Heyecanlı heyecanlı Hasan emmi gile bir şeyler anlatıyordu. Beril hayatımın aşkı onunla evlenmeme engel olmuş bir kızdı Ayşe. Neden şimdi içimde ona karşı iki cephe var? Bir yanım ondan nefret ederken diğer yanım hiç bilmediğim bir şeyler hissediyor ona.  Her şey gün yüzüne çıkınca ne yapacak? Benden nefret mi edecek? Ben böyle düşünürken koluma dokunan elle başımı kaldırıp yeşil gözlere baktım.

‘’hadi gidip uyuyalım. ‘’

‘’tamam. İyi geceler emmi .’’ dedim.

‘’Allah rahatlık versin çocuklar’’deyip gülümsediler. Ayşe ile odaya gidip yatağa uzandık. Yine kıkırdayınca ona döndüm.

‘’yine ne oldu?’’ dedim. Yüzünü bana döndü.

‘’dün ki olaylara gülüyorum. Nasılda tavuk yakalamak için yerlerde süründün.’’

‘’kim ben mi? Hiçte bile çok kolay yakaladım tavuğu.’’dedim. Yine kıkırdayıp arkasını bana döndü. Kalkıp yüzüne eğilip ‘’inanmıyor musun? Ben orada sizi eğlendirim dedim biraz. Normalde çok kolay yakalardım.’’ Diye kaşımı çatarak konuştum. Yine gülünce oflayıp yatağa uzandım. Bana döndü.

‘’hadi kolay yakaladın diyelim. Ya kanı görünce. Ahan da kan… Bana bir şeyler oluyor deyip yere attın kendini.’’ Deyip yine kıkırdadı.

‘’Of Ayşe of. Çocuk gibisin. Uyu hadi.’’

‘’ne kızıyorsun? Komiktin işte kalas şey’’diye trip atıp bana sırtını döndü. Bende ona sırtımı dönünce sırtımız birbirine dokunuyordu. Yine kalp atışı hızlanınca gülümsedim. Bu sese o kadar alışmıştım ki üç gün sonra ne yapacağım hiç bilmiyordum. Kafamda ki düşüncelerle kendimi uykuya bıraktım. Sabah uyandığımda Ayşe yoktu. Kalkıp hemen giyindim. Kot pantolonumla, beyaz gömleğimi giyip dışarı koştum. Hatice teyzeyi bahçede görünce yanına koşturdum.

‘’teyze Ayşe nerede?’’ dedim nefes nefese. Teyze kahkaha attı.

‘’dur oğlum kızı çeşmeye gönderdim. Suyumuz bitmişte’’

‘’çeşme nerede teyze?’’

‘’ Yürü biraz görürsün hemen. Orman girişinin başında’’

‘’tamam’’deyip koşturmaya başladım. Neden koşuyordum bilmiyordum? Ama onu görmek istiyordum. Çeşme başına yaklaştığımda Ayşe nin yanında bir erkek vardı. Sinirle onları izledim.

Ne yapıyor lan o adam? Elini Ayşe nin saçlarına mı götürdü? Ayıp kızım ayıp. Bir de sözlüyüm deyip bana kızıyordu. Adama müsamaha gösteriyor. Kaşlarımı çatarak yanlarına ilerliyordum ki Ayşe testiyi adamın karnına hızla vurmasıyla donup kaldım.

TESADÜFHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin