''Hep Yanındayım''

82 9 0
                                    

1

Arabaya bindiğimde Ali'de bir şeyler olduğunu hissetmiştim. Yolda da hiç konuşmayınca sormaya karar verdim.

-Neyin var Ali?

Ali:

-Bir şey yok.

-Ben mi yanlış bir şey yaptım?

Ali:

-Sen beni üzecek bir şey yapmazsın Duru. Seninle ilgili değil.

-Ama ne olduğunu da anlatamayacaksın öyle
mi?

Ali:

-Sen ziyaretini yap öyle konuşalım öyleyse. Olur mu?

-Tamam olur.

Zaten gelmiştik. İki haftadır gelmemiş olmama rağmen çiçeklerin sulandığı belliydi. O gizemli (!) kadın olmalıydı sulayan kişi. Annem ve babama Ali'nin hayallerini anlattım. Benim de bunların gerçekleşmesini istediğimi duyunca eminim ki oldukları yerde mutlu olmuşlardır. Yaptığım her güzel şey ile onların huzurla uyumalarını istiyordum. Kamptan da bahsettim onlara. Kampa gittiğimiz için geçen hafta gelemediğim için üzgün olduğumu da söylemeyi ihmal etmedim. Ama eminim benim keyifli vakit geçirmem onlar için de önemli olurdu. Bir yandan da aklım Ali'deydi.

-Sizce nesi var? Anne, sen babamı böyle görsen ne yapardın? Keşke böyle durumlarda sizden fikir alabilseydim. En iyisi gidip ona sormam olacak. Sizi seviyorum. Haftaya görüşürüz.

2

-Ali seni dinliyorum.

Arabayı denizi de görebileceğimiz bir yerde durdurdu. Araba kullanırken çok konuşmazdı zaten. Şimdi de bir şey anlatmasını beklerken bunu yapması normaldi. Başımı ona çevirdim. Artık anlatsın istiyordum. Endişeleniyordum.

Ali:

-Dün gece babam aradı. Yine gel falan diyor. O çok fazla iş seyahatlerine gidiyormuş. Annem yalnız kalıyormuş. Ne biçim evlatmışım ben. Annemin yanında olmalıymışım. Kendisi aldatıyor hepimizi ve benim nasıl bir evlat olduğumu sorguluyor. İnanabiliyor musun? Ben de bağırdım çağırdım işte. Kapattım telefonu. Şurama kadar geldi. Her şeyi bildiğimi yüzüne vurmak istedim. Yine de sustum.

Bir şekilde destek olmam gerekiyordu ona. Ben de sarıldım. Genelde yapamayacağım bir şeydi.

-Ali sen sadece annen için iyi bir insan değil, hayatına girdiğin herkes için çok iyi bir insansın. Benim, diğerlerinin, Umut'un, diğer çocukların hayatlarını değiştiriyorsun. Bu kişi baban dahi olsa birilerinin senin hakkında söylediği olumsuz şeyler gerçek olmak zorunda değil. Sen iyi ki varsın. Eminim annen de böyle düşünüyordur.

Ali:

-Zor zamanlarımda yanımda seni bulmak ne güzel bir şeymiş.

-Tıpkı senin de benim yanımda olduğun gibi ben hep senin yanındayım. Yanında olacağım.

Aynı YoldaHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin