24

662 53 8
                                    

Amy sa zobudila prvá, čo bolo následkom litra vypitej minerálky krátko pred spaním. Nedokázala určiť, či je už poludnie, pretože okolo domu sa vznášala hustá hmla, ktorá bránila slnečným lúčom preniknúť do okien.

Vyšmykla sa spod deky a pohybovala sa čo najtichšie. Oheň v krbe už vyhasol a musela ho nanovo zapáliť. Zranený Elias stále bezvládne ležal na gauči a tvrdo spal, Noela tichučko kňučala, akoby sa jej sníval zlý sen a Rhys... Mala čo robiť, aby sa nezasmiala. Rhys ležal vedľa Win, chrbtami k sebe ako rozhádaní manželia, len nohy sa im preplietli.

Pohľad jej pristál na ich zajatcovi.

O-ó.

Vojvoda Akselsen už bol hore a prepaľoval ju zabijackým pohľadom. Prvý raz si všimla jeho teplé, svetlohnedé oči. Keby neboli na niekom tak desivom, boli by nádherné.

Precupitala k nemu. Podarilo sa jej stiahnuť mu z úst reťaz, ktorú mu tam pričarovali. Vyceril na ňu zuby.

„Jedno hlasné slovo, zlý chlapec, a vrátim tú vec na miesto," šepkala.

„Pustite ma," zachrčal tlmeným hlasom. „Bude to pre vás lepšie."

Pokrútila hlavou. „To nepôjde. Chvíľu tu s nami zostaneš, tak si začni zvykať."

Zaškrípal zubami. „Moji vlci ma budú hľadať. Stavím sa, že sem o chvíľu vpadnú," vyhrážal sa.

„Pekný pokus, zlý chlapec. Ak sa chceš niekedy dostať z tých reťazí, mal by si byť milší." Pritiahla si k nemu svoj batoh a priložila mu k ústam fľašu vody. „Musíš byť smädný." Naklonila ju a on sa po chvíli váhania napil. Jeho pohľad neopúšťal jej tvár.

„Ty musíš ovládať sily juhu," tipol si, keď dopil.

Amy odložila fľašu. „Nemysli si, že ma obmäkčíš. Životy svojich priateľov neohrozím." Rozbalila energetickú tyčinku. Vojvoda si k nej pričuchol a pokrčil nosom. „Vyzerám, že som na diéte?"

Zamračila sa. „Prepáč, zájdem do obchodu a upečiem ti moriaka, čo ty na to?"

Pochopil a dvoma hryzmi zjedol malú tyčinku. „A čo moje ostatné potreby?" Pomrvil sa v nepohodlných reťaziach. „Alebo tu chcete mať mláčku?"

Zahryzla si do pery. Na to nepomyslela. Obzrela sa, no všetci spali. A ona si s tou hordou svalov sama neporadí. Veď je pri ňom ako trpaslík! „Skús to chvíľu vydržať." Čo jej pripomenulo, že aj ona by si rada odskočila.

Vlkolak sa škodoradostne zaškeril.

Amy mu nevenovala pozornosť a vybehla hore po schodoch. Našla malú kúpeľňu, ale nebola si istá, či sú sprcha a toaleta funkčné. Opatrne otočila kohútikom v umývadle a v potrubí to zahučalo. Celý dom sa otriasol a ona radšej kohútik vypla.

Ten zvuk zobudil Noelu a tá za ňou vybehla hore. „Čo to do pekla bolo? Nahnevala si stádo potkanov?"

„Snažila som sa zistiť, či tu tečie voda," ospravedlnila sa.

Noela ju odstrčila. „Nechaj to na experta." Priložila ruku na kohútik. „Nie nadarmo je väčšina inštalatérov z našich radov."

Stačilo jej päť minút a tiekla čistá voda, v sprche dokonca aj teplá, a toaleta splachovala. Noela napustila do vane niekoľko litrov vody a pomocou svojich síl kúpeľňu umyla.

Kým ony dve riešili hygienu, Rhys otvoril oči a posadil sa. Win vedľa neho pokojne spala, blond kučery jej padli do tváre. Vyšiel von, chladný vzduch ho hneď prebral. Vybavil si nutné potreby, zjedol zvyšné zásoby z auta a odniesol dnu ostatnú batožinu.

Ukradnutý svetWhere stories live. Discover now