Iluminată

31 2 0
                                    

Mailul pe care îl primisese în dimineața aceea părea, într-adevăr, unul profesionist, şi chiar aşa şi era. Irina nu avea de ce să suspecteze ceva dubios, din moment ce i se oferea un contract avantajos şi un contract în toată țara, ca de nicăieri, nu?

Fără să întrebe pe nimeni, şi fără să se sfătuiască măcar cu mama sa, cântăreața se pregăti de întâlnirea cu aşa-zisul impresar. Părul negru şi bretonul îi încadrau perfect fața în formă de inimă. Aplică un ultim retuş machiajului, şi anume un ruj roşu şi puțin rimel. I se păru exagerat să se îmbrace office, din moment ce genul muzical abordat bătea sprea rap. Dar, ca să facă o impresie plăcută, îmbrăcă o rochie roşie, cu bretele subțiri şi pantofi negri. Spera doar ca rochia să nu i se şifoneze dacă stătea jos în metrou. Era foarte emoționată şi nerăbdătoare, dar nu suspecta nimic.

Cafeneaua în care intrase şi în care trebuia să se întâlnească cu tipul era spațioasă, cu o lumină caldă şi mese şi scaune din lemn. Diferiți oameni îşi serveau cafelele în linişte, sau vorbind cu prietenii.

Irina se îndreptă spre masa la care stătea tipul pe care îl văzuse în poze. Se părea că el adoptase o ținută office, adică purta sacou, pantaloni de stofă neagră, o cămaşă albă şi o cravată. Bărbatul avea ochi verzi şi un zâmbet atrăgător, păr brunet. Se ridică de pe scaun, îi luă mâna Irinei şi i-o sărută, apoi spuse:

- Bună, Irina! Mă bucur să te cunosc.

- Şi eu, David.

Fără să aştepte invitația lui, Irina se aşeză în fața sa. În acest timp, o chelneriță veni şi îi luă comanda.

- Bine, haide să trecem direct la subiect. Nu vreau să pierdem timpul, aşa că, dacă şi tu eşti de acord, putem semna contractul, în regulă?

David scoase din geanta cu care venise un contract destul de consistent, îmbrăcat într-o mapă neagră. I-l întinse Irinei peste masă, ea se uită peste el, apoi zise:

- O să semnez.

Privirile lor s-au întâlnit o secundă, ca într-o luptă pentru putere.

- Dar va trebui să citesc tot şi dacă nu o să-mi placă ceva, întelegerea cade.

Pe sub masă, bărbatul îşi încleştă pumnii, nerăbdător, însă reuşi să nu îşi piardă răbdarea şi să îi răspundă diplomat fetei:

- Mi se pare agreabil.

După o aşteptare lungă, Irina îşi primi comanda- un cappucino într-o ceaşcă mică, albă. Cât îşi bău cafeaua şi citi contractul, David aşteptă răbdător, mai ceva ca un lup la pândă.

- Prima parte a contractului e ok, e aşa cum mi-ai explicat şi în mail, că îmi oferi cazare, bani şi un turneu prin toată țara. Dar, după, devine puțin ciudat...

- Nu-i nimic ciudat.

- Ba da. De ce trebuie să îmi schimb religia? Şi de ce nu pot rupe contractul?

- Hai să nu ne pierdem în detalii. Producătorul pentru care lucrez nu-i convine faptul că lumea este atât de dezbinată de religii.

Irina dădu din cap, afirmând că înțelesese. Sorbi din cappucino, şi încercă să renegocieze, întinzându-i înapoi lui David contractul:

- Hai să facem altfel. Nu voi semna contractul ăsta, dar sunt de acord să filmăm un videoclip.

Bărbatul cu ochii verzi oftă nervos, pentru că lucrurile nu ieşiseră tocmai cum sperase el. Totuşi, mai încercă odată:

- Ar fi păcat să pierzi turneul ăsta. Gândeşte-te numai la faima pe care o vei aduna datorită lui!

Ea zâmbi uşor, însă fără să zâmbească şi cu ochii şi spuse:

NuanțeWhere stories live. Discover now