2. The road is pretty crazy!

299 42 65
                                    

Na Arše (navazuje na první kapitolu)

,,..tak zní rozhodnutí, to je vše" dopověděl svůj verdikt Kane a odešel rychlím krokem pryč, ze zasedací místnosti. Ostatní měli v hlavě plno otázek, ale nikdo nebyl schopen se zeptat.

Kane šel akorát do kontrolní místnosti, kde byla i Abby. Abby měla místo v radě, byla doktorkou a teď měla za úkol kontrolovat životní funkce všech odsouzenců.

Byli to tři velké monitory a na každém byli informace o pasažérech. Nejčastěji jméno, věk a životní funkce.

,,Tak, jak to jde?" zeptal se brunet, když akorát vešel za nic netušící Abby, která akorát našla poslední soubor. Koutkem oka pohlédla na Kana ,,Všichni zatím mají životní funkce v pořádku" z její odpovědi nebyl Kane zrovna spokojen, nezněla přesvědčivě, ale i s takovým málem musel být spokojen.

Na lodi to vypadalo přesně jinak. Loď s sebou trhla. Clarke se chytila za sedadlo ,,Co to bylo?" z jejího hlasu byl cítit strach. Tord se vedle ní začal smát. Čekal, že při letu do atmosféry loď trhne. Však nečekal, že jeho sousedka bude takový strašpitel ,,Loď vletěla do atmosféry" zasmál se znova.

Clarke se jeho přístup nelíbil. Ona sama byla na Torda alergická jak kočka na psa. Proto se tedy uklidnila, položila si hlavu na opěradlo sedadla a přemýšlela ,,Cam uklidni se! Jsi na lodi" hlas zpoza dolní místnosti se ozval až moc hlasitý hlas.

Clarke se koukla na 'podlahu'. Myslela si, že museli někoho 'spacifikovat'. Jediného agresivního člověka, kterého zatím viděla byl ten modrý. V patře se ozval smích. Od koho jiného než od Torda 'Clarke klid..nevšímej si ho. Mysli na to pozitivní' Pozitivní věcí myslela cestu, kterou se dostane ode všech pryč.

Na Arše to zase vřelo. Lidé ze všech 14ti zemí byly netrpělivý a chtěli vědět, jak je na tom kancléř Reider. Kane tedy rozhodl, aby Abigail nechala zatím nezačané práce a šla Reidera operovat. Archa měla hodně moderních přístrojů. Proto nebylo ani potřeba Reidera hned operovat. Lidé však rozhodli.

Abby, společně se svýma dvěma pomocníky vešla do operační místnosti. Již vše bylo připraveno a operace mohla začít. Nebyla nijak složitá. Stačilo vyndat kulku a zašít ránu. Problém by to nebyl, kdyby kulka nebyla blízko srdce. A v tomto případě byla příliš blízko. Stačila jediná chyba a Reider mohl být mrtvý.

Tady nešlo jen o čas, ale také život a budoucnosti Archy a lidstva celkově.

Clarke začala pomalu usínat. Celá ta cesta ji přišla až příliš dlouhá a už nedokázala dál poslouchat kecy toho zrzka, že mu radiace na Zemi neudělá dobře. Chlapci v modré mikině to taky přišlo k nesnesení. Každé slovo mu lezlo na nervy a pohár trpělivosti přetékal. Stačilo ještě jedno slovo a už by zrzek letěl oknem do vesmíru.

Tordovi a Eddovi to bylo jaksi jedno. Oba se zajímali o své věci. Edd se zajímal spíše o svého kocoura Ringa, kterého se mu povedlo 'propašovat' na loď. Tord zase myslel na otce. Pokud by se mu povedlo dát nějak najevo, že na Zemi není bezpečno nemuseli by na ni ostatní letět (*le Tordovi geniální nápady :D).

,,a ještě jsem tam musel nechat svoji sbírku věcí chápeš?" Clarke došla trpělivost ,,Můžeš zmlknou? Nejseš jediný, kdo tam nahoře nechal svoje věci!" naštvaně se otočila zpátky. Po tomhle 'incidentu ' byl celou cestu zrzek zticha. Udělala jednu dobrou věc. Zachránila chlapce s modrou mikinou, před psychickém šílenství.

Jenže to nečekali, že loď začne zrychlovat a nekontrolovaně se třást. Všichni v lodi se drželi jak mohli. Dva z těch, co se odpoutali narazili do kovového stropu lodě (*chudáci :D) a možná byly v bezvědomí.

Na Arše, v kontrolní místnosti byl vycítit zmatek. Všichni zuřivě klepali na klávesnice a snažili se opravit chybu v systému ,,Co se děje?!" zařval Kane přes celou místnost. Dovolím si i říci, že když běžel do místnosti, v hlavě si říkal Co ti idioti zase podělali ,,Pane, motory u lodě selhávají!" řekl jeden z kontrolérů ,,Tak to opravte!" ,,Snažíme se, ale systémy nereagují!" odpověděl znova.

Na lodi

,,Jestli to nepřežiju..odkazuju ti Tome svojí sbírku věcí!" zakřičel zrzek ,,Jestli to nepřežiju já..Edde, spal moji novou sbírku věcí.." nad touhle konverzací se Clarke musela zasmát, ale v tento moment myslela jen na to, aby to všichni kromě Torda přežili (*ta upřímnost :D).

,,Přidám se!" zakřičela ,,jestli to nepřežiju, tak zabijte toho debila vedle mě!" křikla a hnusně se koukla na Torda ,,jestli nepřežiju, dejte ji za mě pěstí.." hnusně se koukl i on ,,Jediný kdo tu dostane pěstí jsi ty!" zakřičel Tom.

V tom sebou loď trhla ,,Co se tam stalo?" zeptala se kluka, který byl nejblíže okna ,,Spustili padák" řekl roztřeseným hlasem. Clarke si oddychla. A asi nebyla jediná. Všichni vypadali trošku klidněji, tak se tedy pustila opěradel a nechala ruce volně.

Koukla se na Torda, který se furt držel. Koutky úst se mu pohybovali, ale žádná slova z nich nevydával. Jeho výraz se podobal tomu, který se na něco soustředí ,,..dva" řekl už nahlas ,,Dva?" nechápala Clarke ,,Chytni se těch opěradel" rozkázal ji Tord ,,a to jako proč?" ,,prostě se chyť! Věř mi"

I když se jí to nezdálo, nakonec se za ty opěrátka chytla. Ještě, že to udělala. Padák se zachytil, za větve stromů a roztrhl se. Loď zase zrychlovala a řítila se k Zemi. Najednou BUM!

Po lodi se rozlehlo ticho. Clarke otevřela oči. Pořád žila!. Koukla se vedle sebe a viděla Torda, jak se odpoutává 'vel, det kanskje ikke' (no to snad neClarke se taky odpoutala a pomocí žebříku slezla dolů, kde už čekali netrpělivý teenageři. Tord stál u dveří a u spínače, který měl dveře zřejmě otevírat ,,Tak už otevři!" pobídla ho jedna holka ,,Ne! Vzduch tam může být toxický!" zakřičel někdo z davu. Z davu vyšel Edd společně s Tomem a tím zrzkem.

,,Ježiš, no a?! Stejně už jsme dávno mrtvý." protočila Clarke očima a šla ke kovovým dveřím ,,Otevři to" pobídla ho a Tord otevřel. Do lodě se dostal čerstvý vzduch. Clarke pomalu vylezla ven na měkkou zem a z plných plic se nadechla

,,Jsme doma mrchy!!" zakřičela jedna rudovláska a všichni nadšeně vylezli z lodě.

*budu na pokraji nervového zhroucení z nedostatku spánku*
Okey tak dneska kapitola dlouhá 955 slov :D chytla psací nálada. Chci se jen omluvit, že to furt přeskakovalo z Archy na loď ale teď se bude děj odehrávat z velké časti na Zemi :)). Jinak poznaváte některé postavy? XD (tak hele...ne asi)
Takže Ahoj příště 👋

Vaše: Katelyn ❤🐱

[9.5. 2020 - Úprava textu]

Prvních Sto [Eddsworld X The 100 Crossover]Where stories live. Discover now