3.

2K 61 0
                                    

Ariana Grande - Focus.

Z pohledu Scarlett:

Přišla jsem domů okolo osmé hodiny večer. Jako obvykle byl doma jenom Alex. Můj brácha.  Ležel rozvalený v obýváku na gauči a pozoroval nějaký večerní seriál.  ,,Ahoj. Kde je mamka s tátou?"  Ihned jsem ho zasypala otázkou.  Cukl sebou což znamenalo, že se mně lekl. Pobaveně jsem ho pozorovala. ,,Bože ségra lekl jsem se tě!"  Křikl a chytl se za srdce. ,,A jsou v práci."  Opět si lehl do původní pozice.  ,,Oba?"  Nadzvedla jsem obočí. Pouze přikývl a já si povzdechla.

Zamířila jsem svůj krok k lednici, ale v té nebylo nic na co bych momentálně měla chuť.

Opět jsem se vrátila k pohovce kde stále ležel Alex. ,,V lednici nic není, pojedu něco koupit, co si dáš?"  Zamyšleně se na mně podíval. A poté vyřkl s přivřenýma očima. ,,Dal bych si čínu."  Uchechtla jsem se a šla si obout boty.   Vzala jsem si ještě peněženku s klíčky od bytu a od auta a šla si nasednout.

Venku byla docela tma a chlad. Cestou k autu jsem se objala rukama a rozhlédla se okolo.  Jedná blikající lampa, která vypadala jako z hororu. Zahlédla jsem auto, které stálo sotva deset metrů od našeho baráku.  Urychleně jsem zalezla do auta a zamkla se. Rozjela jsem se k obchoďáku a nakoupila všechny důležité věci.

*

Čtvrt na deset no pěkný. Doufám, že Alex bude ještě vzhůru. Vystoupila jsem a zamkla auto. V rukou jsem držela dvě bílé igelitové tašky. Zase přijelo to auto.

Neřešila jsem to nějak víc a zašla do domu.  V obýváku bylo rozsvíceno.  Rozešla jsem se tam a uviděla rozklepaného Alexe. Pobaveně jsem ho sledovala. ,,Co se děje?"  Prutce se otočil a vypl televizi. ,,Koukal jsem na horor a najednou tohle." Něco mi ukázal, ale to už jsem byla na cestě do kuchyně. ,,Nemáš na to koukat." Uchechtla jsem se.

Najednou si mně otočil čelem k sobě a do rukou mi podal jakýsi zmuchlaný papírek. Nechápavě jsem se podívala na onen papírek a okamžitě ho rozevřela.

Bylo tam napsáno jméno ženy: Patricia Malette. VzpomínášToť vše co tam bylo.  Nechápala jsem co to mělo znamenat.

Papírek jsem odložila vedle sebe na linku a Alexovi podala jeho čínu.

Vzala jsem si svůj mobil a vytočila číslo na taťku. Po pár pípnutí mi to zvedl.

,,Ano zlatíčko?" Ozval se jeho příjemný hlas.

,,Tati. Někdo nám do domu hodil vzkaz na, kterém je napsáno Patricia Malette."  Vychrlila jsem ze sebe okamžitě a přešla k oknu a opatrně se z něj podívala. Zase tam stálo to auto. Tentokrát o něhož kapotu byla opřena mužská postava a dým kolem ní.

,,A navíc tady je celý den nějaký podivný auto."  

Otec zněl vyděšeně. Prý se s matkou vrátí až v úterý. Máme se zamknout a nechodit ven. Típl mi hovor s těmito instrukcemi.

Šla jsem zamknout hlavní dveře a také dveře na terasu. Pozamykala jsem snad všechno co bylo možné.

Stoupl ve mně adrenalin, když už tam to auto nebylo. Vzala jsem si nůž na chleba a s ním šla v klidu do pokoje.

Po vysprchování jsem konečně usnula.

This Subtle✔️Kde žijí příběhy. Začni objevovat