De voeding

29 0 0
                                    

In heel veel dierenwinkels zijn verschillende merken rattenvoer te koop, en bijna al het rattenvoer is gemaakt van gemengd voer. Maar bij dit voer kunnen de ratten de lekkerste stukje opeten en de rest laten staan. Als je wil de je ratten alles opeten, kun je he voer langer laten staan. De ratjes krijgen toch een keer honger, en dan eten ze de andere stukjes op. Labobrokken kunnen ook gegeven worden aan ratten. Labobrokken worden ook in het laboratorium aan de ratten daar gegeven. In een labobrok zitten alle voedingsstoffen, dus dan weet je zeker dat je rat alles binnenkrijgt. Maar sommige ratten willen dat voer niet eten, want ze zien er saai uit. Ratten vinden pap en catmilk heel lekker, maar als ze daar te veel van krijgen, worden ze dik en dat veroorzaakt gezondheidsproblemen. Heel soms mag gelukkig wel. Ratten mogen nooit koeienmelk krijgen, want daar zit te veel lactose n. In catmilk, sojamelk en lactose vrije melk zit geen lactose, dat mogen ze wel.

Extra voedsel is vooral lekker en mag niet te veel gegeten worden (ongeveer 10% van wat een rat per dag eet, mag uit extra dingen bestaan). Alle dingen die op deze lijst staan mogen dus ook niet teveel gegeven worden.

Aalbessen

Aardappel (gekookt en ongezouten)

Aardbeien

Ananas

Andijvie (rauw)

Appel

Appelmoes (suikervrij)

Artisjok

Aubergine (gekookt, niet gebakken)

Avocado (zonder schil en zonder pit)

Babyvoeding

Bamboe

Banaan (vers of gedroogd)

Beschuit

Beukennootjes

Biscuit (ongesuikerd)

Bleekselderij

Bloemkool (ongekruid)

Bramen

Brandnetel (gedroogd)

Brinta (met water of lactose vrije melk)

Brinta (met water of lactose vrije melk)

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Broccoli (rauw of gekookt)

Brood (gedroogd, liefst volkoren)

Bruine bonen (gekookt en zonder saus)

Buffalowormen

Cornflakes (zonder suiker)

Courgette (rauw of gekookt maar niet gebakken)

Crackers (ongekruid)

Doperwtjes (rauw of gekookt)

Doppinda's

Druiven (pitloos)

Ei (hardgekookt)

Ei (hardgekookt)

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Tamme RattenWhere stories live. Discover now