De ziektes

92 0 0
                                    

Een rat die te lange nagels heeft is niet ziek, maar het is wel vervelend als de rat op je arm loopt. Om te voorkomen dat je rat te lange nagels heeft, kan je een steen in de kooi leggen waar de nagels van de rat een beetje aan slijten. Als de nagels echt te lang zijn, kan je ook een nagelknipper gebruiken, maar dat is vaak niet nodig. Als je het toch doet, moet je wel uitkijken dat je niet te ver knipt, want dat kan veel pijn doen.

Normaal slijten tanden van ratten als ze aan iets knagen en de groei van de tanden wordt ook een beetje tegengehouden omdat de tanden in een tegenovergestelde richting groeien

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Normaal slijten tanden van ratten als ze aan iets knagen en de groei van de tanden wordt ook een beetje tegengehouden omdat de tanden in een tegenovergestelde richting groeien. Maar het komt ook nog wel eens voor dat een tand in de verkeerde richting staat, en zo de tanden doorgroeien zodat ze te lang zijn. Dit wordt ook wel olifantstand genoemd. Olifantstand is erg vervelend voor een rat, en als de tanden te lang worden, kan de rat niet meer eten en zal hij verhongeren. Als je rat olifantstand heeft, moet je de tanden laten knippen bij de dierenarts.

Mijt is ook heel vervelend voor een rat, ook al is het geen ziekte

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Mijt is ook heel vervelend voor een rat, ook al is het geen ziekte. Een rat met mijt heeft korstjes, vreemde bultjes op de oren en staart en krabt veel. Als je denkt dat je rat mijt heeft, is het verstandig om naar de dierenarts te gaan. Die verteld je dan of je rat echt mijt heeft, en als dat zo is, kan hij het behandelen. Mijt kan worden behandeld met meerdere injecties of met antiluchtpijpmijt. En dat kan jouw rat allebei bij de dierenarts krijgen. Antiluchtpijpmijt is eigenlijk bedoeld voor vogels, maar het werkt ook goed voor ratten. Bij ratjes die lichter zijn dan 200 gram /, is 1 druppeltje nodig in de nek, en ratten die zwaarder dan 200 gram zijn, moet je 2 druppeltjes in de nek geven. Na 2 weken moet je dit herhalen. Mijt is besmettelijk dus moet je iedere rat zulke druppeltjes geven en de kooi moet schoongehouden worden. En als je hooi als bodembedekking hebt, moet je een andere en betere bodembedekking zoeken. In hooi zit namelijk vaak mijt.  

  

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Tamme RattenOn viuen les histories. Descobreix ara