34)Pro bezpečnost všech

17 2 0
                                    

Zastavím nedaleko a vyběhnu směrem k domu, všichni jeho obyvatelé stojí před ním. ,,Skye! Kluci!" vykřiknu, když je konečně vidím. Obejmu Skye a pak postupně všechny, které mám ráda. ,,Jste v pořádku? Co se stalo?" ,,To nikdo z nás neví. Prostě jsme byli u nás a Mike cítil kouř. Pak přiběhl Rye, že musíme ihned z domu" vysvětlí mi Andy, podívám se zpět na dům a položím Skye zpět na zem. ,,Hasiči jsou na cestě?" ,,Jo. Zachvilku by tu měli být" ,,Tohle všechno je moje vina" řeknu smutně, sesunu se na chodník a Rye spolu s Brookem se ke mě sehnou. ,,Hej, to nikdy neříkej. Ti gangsteři sice jdou po tobě, tím pádem i po nás. Jsme rodina, pomáháme si. Jako kdysi, navíc jestli to chtějí touhle cestou. Maj to mít" podpoří mě Jack, Rye se pousměje a Mikey mi podá ruku. Zvednu se a podívám se na všechny se starostí.
,,Nevím jestli dokážu ještě bojovat" ,,Ty se nikdy nevzdáváš! Navíc, kdo zachránil Skye? Kdo jim utekl a nakopal snad milionkrát zadek?" ,,Mikey má pravdu. Dokážeš to znova, jako vždycky" poplácá mě po rameni Rye, obejmu je všechny a konečně v dálce slyšíme hasiče.

,,Kam teď pojedete?" ,,Já odvezu Skye k rodičům a pak pojedu na stanici, kam vy?" zeptám se, Skye se drží pevně u mě a asi se mě nehodlá pustit. ,,Potřebuješ si odpočinout, měla bys" ,,To je pravda" souhlasí Skye unaveně, přikývnu a nasednu do auta. Se všema se rozloučím a odjedu k rodičům. Nevím, co mám říct, ale snad to pochopí. Zazvoním a chvíli čekám. U dveří se objeví mamka, rozespalá a unavená. Vypadádost ustaraně.
,,Ahoj mami" ,,Tess!" zvolá ještě vícs úlevou, obejme mě a já zase jí. ,,Vypadáš strašně zničeně, pojďte dovnitř. Co se stalo? Chcete čaj?" ,,Já ano" ozve se Skye, pousměji se a chytím ji za ruku. Zamíříme s mamkou do kuchyně a musím se porád rozhlížet. Je to tu pořád stejné. Vzpomínám si, jak jsme tu s klukama přespali a zpívali celou noc. Všechno bylo jednodušší. V očích se mi zalesknou slzy, ale zase je rychle zaženu.
,,Je to už dlouho" ,,Jo to je, všechno v pořádku? Nikdo zatím nevyhrožoval nebo tak?" zeptám se starostlivě, mamka se na mě smutně podívá a pak skloní zrak. ,,Dneska dorazila Susan. Je nahoře a je jí na nic, vidím to tak že pokud ty chlápky nenajdete rychle tak nám vyzabíjejí rodinu" ,,Snažím se, dneska jsme byli v kanceláři státního zástupce. Našla jsem tam složku, chce zase převézt památky Artuše pryč, prodat je. Já jsem jim to před nějakou dobou zastavila, proto jdou po mě" ,,Chceš s něčím pomoct?" ,,Zvládnu to. Skye musí zůstat tady. Na nějakou dobu, nebo někam odjeďte. Bude to tak lepší" ,,Uděláme všechno, abychom vás obě ochránili" řekne mamka jistě, chytí mě za ruku a proto se musím pousmát.
,,Hlavně ochraň holky. Já budu v pohodě... Nebo... Pojď se mnou chvíli stranou" vyzvu ji, přikývne a odejdeme trochu dál. ,,Bude lepší když si vezmete do opatrovnictví Skye vy. Já mám život na hraně a vy se o ni postaráte líp" ,,Opravdu to chceš udělat?" zeptá se ustaraně, povzdychnu si a podívám se směrem ke Skye.
,,Bude to tak lepší, je to ještě děcko. Měla by mít svůj život, ne ho trávit se mnou. Já jsem každou chvíli v průšvihu a to si nezaslouží" rozhodnu se, vytáhnu z tašky papíry a předám jí je.
,,Jsou podepsané, po tom co se dneska stalo to bude nejlepší" ,,Jsi rozhodlá, že ano?" ,,Jo" přikývnu, mamka si převezme papíry a ještě na mě vrhne starostlivý pohled.
,,Postarej se o ní dobře. Přijedu až bude všechno zase v pořádku" ,,Buď opatrná" ,,To vy taky" pousměji se, přikývnu a vyjdu ven.

Posadím se do auta a zamířím za Lisou. Před stanicí zastavím a zůstanu chvíli v autě. Teď se musín rozhodnout, protože když do tohohle půjdu můžu odhodit svou fotbalovou kariéru. Nebo na druhou stranu, ochránit svou rodinu a pak pokračovat v záchraně lidí jak to chci už dlouho. Podívám se na zadní sedadlo a spatřím své kopačky svěmi na trénink. Potom se podívám před sebe a nechám si všechno proběhnout hlavou. Nadechnu se a rozhodnu.

Painfull life 💔Where stories live. Discover now