35)Rozhodnutí

19 2 0
                                    

Musím se rozhodnout mezi dvěma věcmi, které ovlivní můj život nebo zůstane stejným.

Vystoupím z auta a zamířím dovnitř, otevřu dveře a zahlédnu že Lisa tu stále je a pracuje. ,,Ahoj Tess" ,,Ahoj Mono. Lis pořád pracuje?" ,,Jo, opravdu to nechce vzdát. Co tu děláš ty?" zeptá se, pousměji se a pokynu k Lisině kanceláři. ,,Jdu pomoct" řeknu, poplácám ji po rameni a vydám se za Lis, otevřu dveře a Lisa se ke mě obrátí. ,,Co tu děláš?" ,,Jdu pomoct, tohle nezvládneš sama" vysvětlím, posadím se naproti ní a přisunu si polovinu spisů k sobě.
,,Zítra máš zápas?" ,,Ty máš zase zítra oslavu svý dcerky, co na tom sejde" pokrčím rameny, zatím co pokračuju v hledání. ,,Takže ses rozhodla? Víš, že z tohohle nevede cesta zpět?" ,,Přemýšlela jsem... Když budu na tom trávníku a budu se dívat do publika... Uvidím, že někteří z nich chybí. Celou dobu na naše zápasy chodil jeden klučina, fandil celou dobu co tam byl. Jednou, ale nepřišel. Divila jsem se, nebylo to obvyklí že by nepřišel... Moc jsem se tomu nevěnovala, druhý den jsem se dívala na zprávy. Malý kluk byl zavražden, zasáhlo mě to. Takže mě tak napadlo.. Proč se nepřidat k těm, co tomu zabraňují. Co pomáhají, aby všichni byli doma v bezpečí... Dělám to pro rodinu, chci vědět že dělám něco správného a že budou všichni doma a v bezpečí. Stejně jako ty, že jo?" vysvětlím jí to, Lis se pousměje a přikývne. ,,Přesně jak jsi to řekla ty... Chceš kafe?" ,,Jop, moc ráda" přikývnu, Lisa se zvedne a odejde.

,,Co se stalo tvému minulému parťákovi?" zeptám se po dvou hodinách, stále nemůžu nic najít a Lisa zdá se také ne. Když se jí zeptát vypadá doat utrápeně.
,,Byl zabit na začátku tohohle případu, proto se snažím vyřešit rychle a po ton, co se stalo tobě a tvé rodině... Vidím tebe, co jsi všechno prožila. Nedá mi a prostě... Musím na tom pracovat" ,,Chápu, máme toho dost společného. Dneska.. Pronásledovali mě, podpálili barák, ohrozili moji rodinu a taky některé její členy zabili. Tohle mi změní život, myslíš že by mi pak dovolili být poldou. Tvojí parťačkou?" ,,Já si myslím, že když tohle vyřešíme společně. Bude to možný" usměje se, proto nastavím ruku a Lisa si se mnou plácne. ,,Tak jdem na to parťáku, bez problémů je dostaneme" vyzvu ji nadšeně, pokračujeme dál. Tentokrát si myslím, že konečně něco najdu protože tohle nemůžu jen tak vzdát. Ne, když je v tom život mojí rodiny.

,,Myslím, že to mám!" vystřelí ze židle Lisa, já se leknu takže spadnu ze své židle rovnou pod stůl. ,,Myslím, že vím o co jim jde" řekne energicky, chci vylézt ven ale ještě se praštím do hlavy. ,,Do háje!" ,,Začínáš den hezky" ,,Mohla bys mě budit nežněji" řeknu a chytím se za hlavu. Vylezu ven a přejdu k ní.
,,Co jsi našla?" ,,Zahlédla jsi někdy billboardy s výstavou těch artefaktů?" ,,Myslíš, že to chtějí vykrást?" ,,Buď tohle. Nebo dnes se koná výstava egyptských aterfaktů. Je to 5 kilometrů od sebe.." ,,Takže se musíme rozhodnout, nebo poslat kavalerii na jedno místo a sami pojedeme na to druhé" ,,Nebo se rozdělit" ,,To je taky možnost. Každopádně potřebuju zbraň a po tomhle pořádnou dovolenou" pousměji se. ,,Měla bys jet na zápas. Taky dohodnout tvůj odchod" ,,Jo fajn, dávej na sebe pozor" ,,Ty taky a díky za pomoc" pousměje se, přikývnu a vyběhnu ven. Vyjedu směr stadion.

,,Takže jste se rozhodla slečno Blacková?" ,,Ano. Budu radši, když odejdu" přikývnu rozhodnutě. ,,Dobře, tak tedy sepíšeme váš odchod. Musím říct, že je to škoda ale jsem rád, že budete dělat něco co vás baví" ,,Děkuju za pochopení" usměji se, dáme se do práce. Dohodneme všechny věci, peníze za poslední zápas a taky odchodová částka. Vedle nás je ztlumená televize, zrovna běží zprávy.
,,Mělo by to tak být" ,,S tím souhlasím. Děkuju za pomoc a děkuju taky za to, že jste mi ukázali cestu kterou chci jít" ,,Rádi jsme vás tu měli" usměje se, potřeseme si rukama a já koutkem oka něco postřehnu. Vedle budovy, kam jela Liz stojí dodávka. Její logo jsem už někde viděla. ,,A sakra" šeptnu, začnu si šmátrat po kapsách. Vytáhnu vizitku od toho gangstera z kapsy. Je to ono!

,,Už budu muset" ,,Buďte tu včas na zápas!" zavolá ještě za mnou, mávnu a běžím dál k autu. Nasednu a vyjedu směrem k budově s egyptskými artefakty.

Painfull life 💔Where stories live. Discover now