6. Aniversare fericită!

2.3K 251 89
                                    

"Nu-mi vine sa cred ca vrajitoarea Jung chiar ne-a dat de facut proiectul ala de facut la engleza!" se planse Taehyung, dand dezaprobator din cap. "Eu si Jungkook nici macar nu suntem la acelasi profil!"

"Dar este profesoara amandurora si stie ca nu stiti o boaba de engleza si sunteti prieteni asa ca faceti-i bucuria. Va voi ajuta si eu." ii spuse Namjoon in incercarea de a-l linisti pe saten.

Jungkook era indiferent pentru nu era prima data cand el si Taehyung erau grupati sa faca un proiect impreuna, si isi puse tava cu mancarea de la cantina la masa la care el si prietenii sai se asezau mereu cand nu puteau pleca de la universitate sa ia pranzul impreuna in oras.

"Macar pe voi nu v-au grupat cu vrajitoarea de Hyuna!" aproape ca tipa Yoongi, trantindu-si tava de masa. "De ce a trebuit sora-ta sa fie in acelasi an cu mine?! Murea daca mai vindea varza pentru bunica-ta in Daegu inca un an?!"

Atat taehyung, cat si ceilalti, mai putin Jin, ii aruncara priviri compatimitoare apoi isi vazura de mancarea lor.

"Ei bine, eu sunt multumit de partenerul meu." zambi Jin, uitandu-se dragastos la iubitul sau.

"Hyung, stim cu totii ca ai amenintat-o pe doamna Jung ca vei spune tuturor ca se intalneste cu profesorul de etică dacă nu te grupează cu Namjoon hyung." murmura Hoseok, rontaindu-si orezul, fiert cam prea putin.

"Macar voi nu trebuie sa o suportati pe Jiyeon..." ingana si Jimin, oftand apoi. "E prietena Hyunei si pot spune ca este la fel de curv- cu... cuminte ca si ea. Foarte draguta! Jei, Jiyeon-ah, ne apucam de proiect dupa pranz, da?!"

Jungkook rase amuzat de comportamentul blondului apoi isi indrepta toata atentia asupra laptelui sau cu banane pe care il luase de la dozatorul de pe hol, de unde cei mari isi luau mereu cafeaua.

Amintindu-si ca voia sa le reaminteasca ca era aniversarea sa si a lui Jieun, isi lasa laptele cu banane langa tavita si isi ridica privirea. chiar cand era pregatit sa vorbeasca, Taehyung suiera un: "oh" si se ridica de pe scaunului lui.

Jungkook ii acorda o privire confuza, dar nu apuca sa il intrebe ce s-a intamplat caci acesta vorbi inaintea sa:

"Jungkook-ah, ai niste lapte pe la gura!" dupa ce spuse asta, Taehyung se intinse pana la cel mic si isi trecu degetul mare peste buzele sale, acesta rosind instantaneu desi nu era prima data cand Taehyung facea asta.

Dar in ultima saptamana se simtea din ce in ce mai ciudat in preajma celui mai bun prieten al sau si nu putea sa-si dea seama de ce.

"Aish, trebuie sa fii mai atent!" ii spuse Taehyung, asezandu-se inapoi la locul sau.

Jungkook isi lasa privirea in jos ca sa proceseze ce tocmai s-a intamplat, aproape uitand ce voia sa spuna.

"Ce voiai sa ne spui, Jungkookie?" il intreaba Jin, spargand linistea stanjenitoare ce se lasase.

"Uhm... astazi eu si Jieun facem sase luni de relatie si voiam sa va intreb cum ar trebui sa o surprind... unde ar trebui sa o duc."

Toata lumea se intoarse spre Namjoon, care se ineca cu salata sa.

"Ce?" intreba el, lasandu-si betele jos. "Credeti ca daca eu sunt impreuna cu Jin stiu cum am reusit acest lucru?"

"Tu ai cel mai mare iq." spuse Hoseok.

"Du-o intr-un lac cu pesti piraña." spuse Yoongi si primi imediat o inghionteala de la Jin. "Mi-am spus si eu parerea..."

"Hei, ce-ar fi sa mergeti la restaurantul la care lucreaza Jin? Unde voiam noi sa mergem in seara aia cand am mancat pizza. Este elegant si au mancare buna." spuse Taehyung.

"Da, ar fi o optiune buna si diseara am tura de noapte deci va pot prepara chiar eu mancarea." raspunse Jin emotionat.

"Să scuipi în mâncarea ei!"

"Yoongi!"

"Gata, gata..."

"Atunci ramane asa, dar... ce voi purta?"

"Te ajut eu sa te imbraci." vorbi Taehyung emotionat.

"Asta a sunat gay si ciudat..." sopti Yoongi dupa ce lua o gura uriasa de orez.

O sa fie o seara lunga...





Cum cursurile se terminasera, mai era doar o ora pana la intalnirea lui Jungkook cu Jieun. o anuntase dinainte sa se imbrace elegant si sa mearga la acel restaurant, pentru care fu certat de Jin si Namjoon ca nu s-a oferit sa o duca chiar el, dar nici nu avea masina si ar fi fost chiar ciudat sa mearga cu autobuzul imbracati asa elegant.

Taehyung ii alesese lui Jungkook o pereche de pantaloni negrii si o camasa alba cu maneca lunga de la el, desi ii venea cam larga slabanogului.

Cand au ramas singuri in camera lor, Taehyung se apropie de Jungkook si isi puse o mana pe umarul lui, aratand un zambet patratos.

"Ia-uite ce frumos esti!" aproape ca striga el, ciupindu-i obrajii lui Jungkook exact ca o bunicuta.

"Hyung~" se planse cel mic, rosind a mia oara acea zi din cauza celui mai mare, care devenii dintr-o data foarte serios.

"Ya! Ce este cu tine? De ce te inrosesti asa dintr-o data? Esti bolnav?" il intreba cel mare, analizandu-i chipul.

"N-nu." raspunse Jungkook, muscandu-si buzele apoi. "Ha... ia-uite cat este ceasul... cred ca ar trebui sa plec acum. poate Jieun ma asteapta deja la restaurant."

Dupa ce spuse asta, Jungkook o zbughi pe usa si dus a fost, lasandu-l pe Taehyung singur si foarte confuz in camera.

Aoroape o ora mai tarziu, Jungkook intra pe usa mare a restaurantului. Jin le facuse rezervare lui si lui Jieun si aveau cam cea mai buna masa, dar tot se temea ca lui Jieun nu ii va placea.

Chiar daca o invitase la o intalnire, gandurile despre faptul ca incepuse sa il scarbeasca nu il parasise deloc. Jieun era o fata frumoasa, poate cea mai frumoasa din cate vazuse tanarul, dar asta nu avea sa-l tina prea aproape de ea.

Si dupa ce omul de la intrare ii spuse care este masa sa, isi intoarse capul si o vazu pe Jieun vopsindu-si buzele cu un ruj rosu aprins, asortat cu rochia pe care o purta.

Se apropie de masa si se aseza pe scaunul sau cand ajunse, nesalutand-o pe bruneta.

"Oh, Jungkookie!" tresari aceasta, bagandu-si rujul inapoi in poseta. "Abia am ajuns si eu."

Jungkook rase stanjenit si ii dadu iubitei sale trandafirul pe care Bamjoon i-l daduse inainte sa plece pentru a i-l da ei. ea il lua si zambi.

"Aniversare fericită, Lee Jieun!" ii spuse el, incercand sa evite contactul vizual.

"Anuversare ferucită!" rase ea, ciufulindu-i usor parul.

"Buna seara, numele meu este Kim Yerim, cu ce va pot servi?" intreba o blonda, cu privirea in carnetelul sau.

"Eu as vrea.. hm..." murmura Jieun. "niste pui prajit si daca ati putea, vreau si mult mult usturoi. se poate?"

"Da, dumneavoastra, domnule?"

Pui prajit la o intalnire romantica- stai!...

"U-u-usturoi?"

"Prea bine. Va voi aduce o portie de pui prajit si doua de usturoi." spuse ea, privindu-i ciudat.

Jungkook isi lipi fruntea agresiv de masa si ofta, nemaiascultand palavragelile brunetei.

Cu ce ti-am gresit, doamne?

Adevăr sau Provocare ✔Donde viven las historias. Descúbrelo ahora