capitolul 27

26 3 2
                                    

Blana de Panglica POV
Ma trezesc si ma indrept spre vizuina de vraci. Astazi o sa merg sa imi iau numele de razboinic si cele 9 vieti daruite de Clanul Stelelor.Intru in vizuina si ma uit in jur. Singura treaza e Blana de Papadie. Ma indrept inspre ea.
Blana de Panglica:Blana de Papadie ai vrea sa vii cu mine la Piatra Lunii ca sa imi primesc numele de lider si cele 9 vieti?
Blana de Papadie:Da!
Dau din cap si ne indreptam spre iesirea din tabara.Blana de Papadie merge cot la cot cu mine.Pe la amiaza ajungem la Piatra Lunii.Ne asezam pe o piatra neteda si lucioasa,incalzita de soare si asteptam. Eu incep sa imi spal blana roscata.Dupa ceva timp apune soarele.
Ii fac semn cu coada lui Blana de Papadie sa ma urmeze si intru in pestera. Mustatile mele se lipesc de peretele pesterii in timp ce inaintez,cu Blana de Papadie in urma mea si cu toate simturile in alerta.in cateva minute ajungem la Piatra Lunii.Lumina din jurul ei era foarte orbitoare si pentru cateva secunde mi-am inchis ochii. M-am indreptat spre Piatra si m-am asezat. Blana de Papadie s-a dus intr-un colt si a inceput sa isi spele blana maronie.Ochii ei verzi semanau cu niste safire in lumina aceea orbitoare. Mi-am atins nasul de cel al Pietrei si am adormit.Eram la Trei Stejari. Acolo erau multe pisici.Dupa ce imi dauiesc cele 9 vieti,toate incep sa ma strige pe noul meu nume.
Pisicile:Stea de Panglica!Stea de Panglica! Stea de Panglica!
Dupa imaginea a inceput sa se incetoseze si m-am trezit iar in pestera.Piatra Lunii numai lumina si m-am uitat in jur.Nu vedeam nimic.Am adulmecat aerul si am simtit mirosul lui Blana de Papadie.
Stea de Panglica:Blana de Papadie?Esti inca aici?
Am auzit pasi venind spre mine.
Blana de Papadie:Da,Stea de Panglica.Sunt aici.
Stea de Panglica:Bine.Haide sa mergem spre tabara.
Iesim din pestera si intram pe teritoriul nostru.Simt miros de veverita. Ii fac semn lui Blana de Papadie sa mearga sa vaneze daca ii e foame si ea da din cap. Am prins o veverita iar Blana de Papadie a prins un sobolan de apa.Ne-am asezat la umbra unui mesteacan si am inceput sa mancam. Dupa ce am terminat am pornit spre tabara.Cand am intrat in tabara,am vazut un pisoi strain mieunand speriat.Avea blana aurie cu dungi portocalii si ochi azurii.Era mare deci cred ca avea 6 luni. Ma indrept spre el incet. El mareste ochii speriati si face cativa pasi in spate.
Stea de Panglica:Nu te speria pisoiule. Nu iti voi face rau.Cum te cheama.
Pisoiul auriu s-a mai calmat si s-a apropriat de mine.
Vata de Zahar:Ma cheama Vata de Zahar. Sunt un pisoi singuratic.
Stea de Panglica:Ai vrea sa faci parte din Clanul Apei?
Vata de Zahar da incetisor din cap.
Vata de Zahar:Am 6 luni.
A fost randul meu sa dau din cap.
Stea de Panglica:Atunci vei fi un ucenic. Oricum a venit vremea sa anunt noul secund deci as putea. Vino dupa mine.
Da din cap si eu sar pe Piatra Apei.Pisicile se strang curioase din 2 motive:se intrebau cine va fi noul secund si cine e pisoiul cel nou.
Stea de Panglica:Noul secund al Clanului Apei va fi Inima Inflorita. Si puii lui Inima Aurie vor deveni ucenici.Pui de Diamant, Pui Roscat pasiti in fata. Pui de Diamant, vei fi Laba de Diamant iar mentora ta va fi Floare Aurie.Pui Roscat vei fi Laba Roscata iar mentorul tau va fi Coada de Gheata. Si avem un membru nou care va deveni ucenic al clanului Apei. Il voi numi Laba de Leu datorita blanii lui aurii ca de leu.Si mentorul lui va fi Blana Infocata.Iar Laba de Noapte va deveni razboinica.Laba de Noapte fagaduiesti sa respecti codul razboinicilor si sa aperi acest clan chiar si cu pretul vietii tale?
Laba de Noapte:Fagaduiesc.
Stea de Panglica:Atunci iti dau numele de razboinica.Laba de Noapte vei fi Aripa de Noapte.Clanul Stelelor iti cinsteste curajul si indemanarea iar noi te primim ca razboinica a Clanului apei!
Pisicile din Clanul Apei:Inima Inflorita! Laba de Diamant!Laba de Leu!Laba Roscata! Aripa de Noapte!


Pisicile RazboiniceWhere stories live. Discover now