Bölüm 11

36.2K 1.1K 155
                                    

İki kadınla ne yapacağı şaşırmıştı berzan bir yandan nevali severken bir yanda ilk karısı rengine karşı önünü tutamadığı anlam vermediği hisler vardı. Düğünün bitiş saatiydi berzan bir dakika olsun gözünü renginden ayırmamıştı halay çekerken bile bakıyordu belki deliler gibi aşık değildi lakin karısıydı kıskanıyordu. Rengini Fırat'la öyle görünce parmak uçlarına kadar öfkeyle dolmuştu her an patlayacak gibi gözleri yerinden çıkacak gibi anlının ortasında belirginleşen damarı çıkmıştı. Fitillenmiş ateş gibiydi hışımla rengini Fırat'ın kollarının arasında çekerken hiç bir şey düşünmüyordu yakasından tutup elini sıkıyordu.

"Kimsin lan sen ?" dedi yüz kasları belirginleşmiş öfkeden çıldırmışa benziyordu adeta her an ne yapacağını kestiremiyordu Fırat hiç umrunda değilmiş gibi tekrar karşısındaki kadına bakıp süzdü yüzündeki mest olmuş gülüşü berzanın öfkesini kat be kat artırmıştı.

"Kes bakmayı Fırat sen kimin karısına çok güzelsin diyorsun lan ?"

Rengin korku dolu gözlerle karşısındaki iki adama bakıyordu titriyordu birazdan olacakları düşünmek istemiyordu biliyorduki berzan kolay kolay vazgeçmez.

"Karın mı ?"dedi Fırat hala pişkin pişkin gülerken berzan dayanmayıp ağzının üstüne bir tane vurdu Fırat'ın ağzı dolu kan olurken rengin korkudan bir adım geriledi.

"Senin karın kim lan berzan Neval mi ? Rengin mi ? Dışardan bakınca Neval gibi geliyor ne ara bu kadın senin karın oldu ?"

"Canına mı susadın lan sen ?"

"Bi adam iki kadını yüreğinde barındırmaz berzan ağa sen eminsin ikisinin senin karın olduğuna birini kullanırken birine sevdiğim diyorsun bu hangi adamlığa sığar" Fırat berzanın yakasında olan ellerinden kurtulup bir adım geriledi.

"Sanane lan şerefsiz Fırat ?" uslanmıyordu berzanın damarına bastıkca basıyordu haklı olduğu yerler vardı lakin burda söylemesi doğru değildi

"Sahi be berzan kuman sana ne zaman cocuk verecek kaç ay oldu ama hala haber duyulmadı "

"Bu da bardağı taşıran son damlaydı"
berzan ardı arkası gelmeyen yumruklar savururken rengin daha fazla dayanmamıştı biraz daha devam ederse Fıratı öldürebilirdi Fıratta suyuna gidiyordu.

"Berzan dur yapma öldüreceksin" derken berzanın kolundan tutmuştu ama berzanın durmak gibi bir niyeti yoktu

"Karışma rengin" diye gürledi adeta sinirleri artmış hatta bardağı taşırmıştı. O sırada Şiyar bir şeylerin olduğunu fark edip oraya doğru adımladı . Berzan durmak bilmeden Fırata vuruyordu

"Yeter artık dur" sesi oldukça yüksek çıkmıştı o sırada berzan kontorolünü kaybetmiş farkına varmadan rengini hızla itmişti yere düşerken dengesini kaybedip başını duvara çarmasıyla öylece yığılmıştı . Şiyar renginin düştüğünü görünce adımlarını hızlandırdı yanına varmasıyla yerde başı kanayan rengini görünce korkmuştu başını kaldırdığında gözleri kapanmıştı.

"Rengin aç gözlerini" sesi berzanı kendine getirmişti rengini öylece yerde görünce kendine gelip ne yaptığının farkına varmıştı.

"Rengin güzelim aç gözlerini "

Rengin öylece şiyarın elinde baygın haldeyken iki adam ona bakıyordu Baran sesleri duyunca koşup gelmişti.

"Yenge ! " diye bağırdı başını abisine çevirince Fırat'ın kaşıyla dudağı patlamıştı neden yapmıştı. Şiyar rengini kuçağına alıp arabaya koşacağı sırada berzan önüne geçip durdurdu.

"Baran rengini yukarı çıkar" sesinde gram pişmanlık yoktu neden bu kadar vurdum duymazdı.

"Berzan hastaneye götürmemiz lazım" diyen Şiyar kendine hakim olmaya çalışıyordu berzan devam etti.

KUMA(Bitti)Where stories live. Discover now