purple? that's all i wanted to learn

1.7K 196 66
                                    


Selam, tek bir bölüm yazma hakkım vardı ve size sordum. Çoğunluk Vertigo'ya gelsin dedi. Buyrun yeni bölüm sjsjs Olayların ani geliştiğini düşünebilirsiniz ki öyle. Ama başka çarem yoktu. Bu hikayeye başlarken kafamda bir kurgu yoktu. Devam eder sandım ama maalesef üretemiyorum. O yüzden kısa sürede final yapmak zorundayım. Umarım beğenirsiniz, iyi okumalar.

Tüm ekip Tony Stark'ın büyük salonunda oturuyor ve karşılarındaki sessiz adama bakıyorlardı. Bütün gözlerin üzerinde olmasından rahatsızlık duyan adam ise parmaklarıyla oynuyor ve dudağını dişliyordu. Ortamdaki gerici sessizlik canına tak etmiş olacaktı ki Tony konuşmayı başlattı.

"Yani... Yeşil Adam'ın kıçı tekmelendi?"

Bruce ona suratını asarak baktı. "Tam olarak öyle olmadı..."

"Pekala, nasıl oldu? Bize bilgi vermen gerekiyor Bruce."

"Çok, çok güçlüydü... Bir Titan'dan bahsediyoruz! Hulk'u yenmesi normal değil mi? Ayrıca son günlerde sorunlar yaşıyoruz ve bunun da biraz etkisi olabilir..."

Elizabeth ona bakıp iç çekti. "Demek bir Titan. Hakkında bildiğimiz tek şey onun gezegeni yok etmek isteyen, öfkeli bir Titan olduğu mu?"

"Şey... bir de ten rengi mor."

"Mor? İşte bu bilmek istediğim şeydi. Teşekkürler, Bruce." Alaylı bir şekilde konuştuktan sonra ayağa kalktı. Zaten yeterince endişeliydi ama Bruce'un gelmesi endişesini daha da arttırmıştı. Zaman daralıyordu. Thanos yaklaşıyordu.

"Bruce, biliyorum zor bir durum ama... Asgard'a ne oldu? Thor nerede?"

"Asgard... orası yok oldu. Thanos orayı yerle bir etti. Ve... Ve Loki öldü. Thor da yaşıyordu ama kurtuldu mu bilmiyorum."

"Aman Tanrım! Loki öldü mü?" Steve şaşkınlıkla bu soruyu sormuştu. "Çok büyük bir tehlike ile karşı karşıyayız. Hem de çok!"

"Bunu anlamamızı sağladığın için çok sağ ol Yüzbaşı." Tony gözlerini devirerek bunu söylemişti.

"Tek kurtuluş sensin."

Liz kafasındaki ses ile irkildi. Bir an tüm bakışlar ona çevrildiğinde durumu belli etmemek için omuz silkti. Kimseye bu durumu anlatmak istemiyordu. Özellikle de Stephen'a.

"Liz, iyi misin?"

"Evet, evet sadece... tedirginim biraz."

"Pekala, plana ihtiyacımız var? Herhangi bir fikri olan?" Steve konuştuğunda Elizabeth elini kaldırıp söz hakkı aldı.

"Pekala... Thanos her şeyi yok etmek istiyor. Ama bunu tek başına yapamaz. O yüzden taşları istiyor. Tüm taşları topladığında elinde büyük bir güç olacak. Ki bu güç her şeyi kolayca yok etmesini sağlar. Uzayda bir taşı ele geçirdiğini biliyoruz. Yani Bruce'un onun Loki'den taşı aldığını biliyoruz. İkinci bir taşı elde etti mi bir bilgimiz yok. Ama... ne olursa olsun iki taş Dünya'da bulunuyor ve diğeri de kayıp, kimse nerede olduğunu bilmiyor."

Katılırcasına sesler çıkaranları duyduktan sonra yutkunup devam etti.

"O iki taşı almak için buraya gelecek ya da yardımcısını falan yollar herhalde. Sonuç olarak... taşları almasını engellersek onu yenme şansımız olur. Değil mi?"

"Taşları almasını nasıl engelleyeceğiz?"

"Taşları yok ederek." Diyen Stephen'a baktı Liz. Taşları nasıl yok edebilirlerdi ki?

"Planlamayı bölmek istemezdim ama Wanda aradı." Natasha endişeli bir şekilde içeri girmişti. Bruce geldiğinden beri pek ortalıkta gözükmüyordu ama bu sefer acil bir şey olmuş olmalıydı ki onun olduğu yere gelmişti. Kızıl ajan ona kızgındı. Hem de çok, çok kızgındı.

Vertigo(Doctor Strange)Where stories live. Discover now