Shoppen voor prom bommen

51 9 8
                                    

[Het heeft even op zich moeten wachten, maar hier is-ie dan! De nieuwe short story! Bij deze prompt kreeg ik meteen een beetje spion-achtige vibes dus daar ben ik mee aan de slag gegaan. Ik hoop dat jullie het leuk vinden!]

p r o m p t

✰ p r o m p t ✰

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

✰ ✰ ✰

'En deze dan?'

Ik rits het gordijn open van het pashokje en draai een klein rondje. Victoria kijkt bedenkelijk.

'Ook al niet?' vraag ik hulpeloos. Dit is namelijk al de tiende jurk die ik aan heb, en ik begin de hoop een beetje op te geven. Vic trekt aan een stukje stof bij mijn oksel.

'Kijk Chy, bloemetjes zijn leuk,' zegt ze, 'maar het lijkt net alsof je het gordijn van je oma van het raam hebt getrokken.'

Een beeld van Nana's afschuwelijke gele bloemetjes gordijn schiet langs mijn ogen. Ik gruwel bij de gedachten dat ik die aan heb.

'Oké ik trek wel de volgende aan. Maar is deze erger dan De Walvis?'

Victoria trekt een gezicht. 'Alsjeblieft zeg, niks is erger dan De Walvis.' Lachend duik ik het pashokje weer in en pak nu een champagne kleurig exemplaar uit de enorme stapel die Vic voor me heeft gepakt.

Hm, dit ziet er uit als een kanshebber. Ik laat de jurk over mijn hoofd glijden en kom tot de ontdekking dat deze nog best leuk staat.

'Ben je klaar Chy?' Hoor ik Victoria roepen. 'Ja!' Antwoord ik, en net op het moment dat ik het gordijn open wil ritsen hoor ik een harde bliep. Niet zo'n zacht tingeltje van een appje dat binnen komt maar echt een harde schelle toon die duidelijk maakt dat er iets aan de hand is.

Ik pak mijn telefoon -niet de normale Samsung maar de door Apple speciaal ontworpen Iphone die iedereen binnen de organisatie heeft- en unlock de vier verschillende beveiligingen. Pincode, vingerafdruk, gezichtsherkenning en irisscan.

De melding die meteen op het scherm verschijnt lees ik snel door. Winkelcentrum, bom, Abercrombie, Sephora, Twaalf minuten.

Fuck.

'Chyna?' Victoria steekt haar hoofd om de hoek van het gordijn. Haar ogen glijden langs mij met de IPhone in mijn hand. Een blik daarop en ze weet al genoeg

'Is het weer zover?' Verzucht ze. 'Afgelopen maand moest je tijdens ons etentje een seriemoordenaar achtervolgen.'

Ze doet haar best om verveeld te klinken maar ze weet de angst in haar stem toch niet helemaal goed te verbergen. Ze kent alle risico's die aan mijn vak verbonden zijn. Voor haar en voor mij.

'We moeten hier nu weg Vic.' Ik gris mijn tas van de kruk en laat mijn kleren voor wat het is. Ik heb twaalf minuten, wat betekent dat ik per bom er zes heb. De Sephora en de Abercrombie&Fitch zitten aan de linker en rechterkant van het winkelcentrum. Het word heel krap.

B's Little StoriesWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu