=34=

1K 33 2
                                    

p.o.v Lexi

'die vrouw van straks was gemeen'. 'ze is nieuw en wil zich nog heel erg houden aan de regels. Daarbij weet ze zich geen houding te geven bij kinderen die niet altijd naar haar zullen luister. En aangezien jij iets hebt waar jij niet vanaf wijkt, luisterde je niet naar haar. Daardoor werd ze wat boos en heeft ze zich zo gedragen' legt de vrouw uit.

'wat was er eigenlijk wat niet zo goed ging' vraagt de vrouw. 'ik wil Adam bij me hebben. Papa heeft gezegd dat ik hem goed moet verzorgen en op hem moet letten, dus hij gaat niet bij me weg' vertel ik de vrouw.

'wat nou als ik met jou afspreek dat we dadelijk een babybedje halen en die hier naast jou bed zetten voor deze week en dat we daarna weer verder kijken. Dan kan hij deze week bij jou blijven. Jullie kamer is toch al heel ruim zoals je hebt gezien, dus je kan hier best nog een bedje in hebben' stelt ze voor. 'jaa, heel graag'. 'is goed, dan gaan we zo samen een bedje halen, is dat goed?'. 'jaa'.

'zal ik je nu even rondleiden door het gebouw en daarna naar de andere kinderen brengen' vraagt ze aan mij. 'dat zou fijn zijn'. 

En zo lopen we een hele tijd rond terwijl ze me allemaal plaatsen laat zien. Ook stelt ze me voor aan mijn kamergenoten die er aardig uitzien. Ze vertelt dat iedereen nou gewoon vrije tijd heeft. Verder verteld ze me dat ik gelukkig op de school mag blijven zitten waar ik op zat, maar dat er daar al wel dingen besproken zijn dus ik niks geks moet proberen.

Ze wil me net de eetzaal laten zien als de stomme vrouw haar roept. 'wat is er'. 'kun je even komen'. De vrouw, die Lynn heet loopt weg en verdwijnt uit het zicht. Misschien verteld die stomme vrouw nu wel hoe stom ik ben. Zo stil mogelijk loop ik naar het hoekje waar ik alles goed kan horen.

'nee, je moet ze anders behandelen. Zij heeft tot 2 maal toe haar ouders verloren, is weggehaald uit haar geboorteland, heeft een auto-ongeluk gehad, het leven van 4 jongens gered en nog veel meer schokkende dingen.

Dit meisje is getraumatiseerd voor het leven en het enige wat ze vraagt is of ze haar broertje bij haar mag houden. Dat is dan een van de weinige dingen die je voor zo iemand kan doen. Zij heeft iemand nodig die als familie voelt voor haar aangezien ze verder niemand heeft'. Een tijdje is het stil.

'ja, school is ingelicht. Ze mag niet weg van school en wordt door iemand van hier opgehaald. Ze wordt extra in de gaten gehouden en zal wat meer met haar vrienden worden gezet zodat ze misschien bij hun haar gevoel kan uitspreken'.

Fijn, ik wordt dus in de gaten gehouden door school. Ontsnappen is mislukt. Weer is het stil.

'nee, ze mag die gebruiken voor het praten met haar beste vriend uit Nederland. Als we haar nu het contact met hem laten verbreken breekt ze helemaal en kunnen we niks meer met haar aan. We moeten gewoon zorgen dat ze zo snel mogelijk andere ouders heeft zodat ze weer echte ouderliefde voelt'.

'degene die haar hier heeft gebracht zei dat ze bij haar vorige vader mishandeld en verkracht is, maar het gekke is dat ze daar zelf niks van zegt. Ik heb in besloten kring met haar gepraat maar ze zegt het alleen maar leuk te hebben gehad met die vader, dus we moeten nog even uitzoeken wat het is'.

Wie heeft dit gezegd? Hoezo zou Niall mij mishandelen en verkrachten, wat is dat voor een onzin? Dit gaat echt te ver. Ik weet zeker dat het door dat management komt. Ik heb never nooit iets gezegd over dat Niall me mishandeld. Hij is de beste vader van de wereld. Misschien kan ik het hem appen wat er is gezegd.

Snel ren ik naar boven, waarbij ik geluk heb dat ik de weg naar mijn kamer weet. In mijn kamer aangekomen pak ik mijn telefoon en druk op het belicoontje bij Niall zijn naam.

"dit nummer is niet in gebruik"

Nee, dit kan niet. Hoezo heeft hij een ander nummer? Ik moet zo snel mogelijk naar hun huis om het hem te vertellen. Ik vind het echt raar dat hij een ander nummer heeft. Dit was ons enige communicatie middel. Hij heeft dit nooit uit zichzelf gedaan, dat moet wel.

Waarom word iedereen waar ik van houd van me afgepakt? Ik moet Adam goed bij me houden voordat hij wordt geadopteerd of iets anders raars. Ik moet dadelijk gewoon met Jason praten. Hij kan me wel helpen, dat weet ik zeker.

Net als ik mijn telefoon weer wil pakken komt Lynn binnen. 'oo god, hier ben je. Waarom ben je ineens weggelopen? Ik was zo weer terug hoor'. Ik reageer niet en draai me met Adam in mijn armen om naar de muur toe.

Ik heb echt geen zin in contact. Dit is echt een kut dag. Eerst gaat Jason weg. Dan wordt ik weggehaald bij Niall, daarna kom ik hier in een stom weeshuis waar ik ruzie heb met een begeleider. Vervolgens hoor ik dat er leugens zijn ingediend als klachten. En als klap op de vuurpijl heeft Niall zijn nummer veranderd.

Ik wou dat Jason hier was, en Niall natuurlijk. Nu heb ik alleen Adam nog en op school mijn 5 vrienden.

'hee, wat is er Lexi'. Ik hoor dat Lynn dichterbij loopt en uiteindelijk op mijn bed gaat zitten. Met haar hand wrijft ze over mijn rug waar ik alles behalve rustig van wordt. 'niet aan me zitten'. 'sorry'. Ik merk aan haar manier van praten dat ze zich geen houding weet te geven op mijn humeurverandering.

'kun je me vertellen wat er is'.  'mijn vader heeft een ander nummer en nu kan ik hem niet meer bellen'.

'wat rot, maar waarom wil je contact met hem hebben' vraagt ze. 'omdat hij de beste vader ooit is en omdat hij me hier weg moet halen' antwoord ik.

'hij mag je hier niet weghalen. We hebben net gehoord dat hij is vrijgelaten, maar hij mag niet meer bij jullie komen omdat hij jullie pijn heeft gedaan'.                                  
'dat deed hij niet'.

'wat wil je nu graag doen?'.                    
'naar papa toe'.                                         
'dat gaat niet Lexi'.                                  
'ik wil gewoon hier blijven en niet geadopteerd worden'.                               
'we zullen nog wel zien Lexi, rust nu maar even uit. Ik zal je morgen roepen voor het eten. Het kan zijn dat je kamergenoten straks komen'.

Ze geeft me nog een aai over mijn hoofd en verlaat dan de kamer.

(Heb in de nacht het boek badboy's kid van sterrenkindxx gelezen omdat ik niet kon stoppen met lezen. Echt een leuk boek)

The Airplane Crash ✔Where stories live. Discover now