=56=

1K 41 0
                                    

p.o.v Lexi

'ben je helemaal gek? Ik laat je naar dat verdomde concert gaan en dan kom je niet meer thuis. Wij hebben ons de hele avond zorgen zitten maken. En dan kom je hier de volgende ochtend om ons belachelijk te maken en zeggen dat je samen met Adam uit het niets vertrekt'.

Ze is boos, heel boos. Gelukkig heb ik dit vaker meegemaakt en kan ik het handelen. Alleen wil ik nooit dat Adam hier bij is.

'je houd me hier gevangen, ik wil gewoon weg. Ik wil terug naar papa. Waarom snap je dat niet'. 'omdat je niet terug gaat naar hem. Het weeshuis heeft ons verteld je niet met hem mee te geven en daarbij hebben wij jullie geadopteerd. Hij kan niet ineens tussen ons gezin komen om jullie mee te nemen'.

'dan weet ik niet wat voor jou een gezin is maar dit is een heel erg uit een gevallen gezin. Adam en ik horen niet bij jullie gezin en zullen dat ook nooit doen. Wij horen bij papa, nergens anders'.

Ik til Adam op en loop samen met hem naar boven. 'boos' vraagt hij. 'jaa, ik ben een beetje boos. Maar niet op jou'. 'jippie. Nu met blokken spelen'. Adam rommelt wat en haalt dan zijn blokken tevoorschijn.

'jij maak prinses toren' zegt Adam. 'is goed en wat maak jij dan' vraag ik hem. 'prins toren'. Zo beginnen we met het bouwen van de torens. Adam heeft er plezier in en dat is het belangrijkste.

Na een tijdje besluit hij dat hij klaar is met de torens. Ik pak mijn telefoon erbij en ga naar de chat met Niall.

Lexi, 'ik wil weer bij jou wonen'.

Niall, 'ik zou jullie ook graag bij me hebben, maar ik ben net al naar de politie gegaan die het naar de rechtbank doorspelen. Die zullen even kijken waar het verstandiger is om te wonen voor jullie'.

Lexi, 'bedankt'.

'zullen we naar Noah gaan liefje' vraag ik aan Adam. 'jaa, filmpje kijken'.

Ik pak wat slaapspullen voor Adam, en loop dan met hem naar beneden. Als ik dan de deur uit wil lopen gaat de tussendeur open en komt Thomas in beeld.

'waar gaan jullie naartoe' vraagt hij. 'we gaan naar Noah. Adam wil een film gaan kijken bij hem en daarna zal hij zo moe zijn dat ik zijn slaapspulletjes maar heb meegenomen. Ik zie wel of we vanavond thuis slapen'.
'nee Lexi. Er is net gezegd dat jij niet meer weg gaat met Adam. Hij blijft hier' zegt Thomas weer.

Altijd bemoeien ze zich met ons.
'zeker niet. Wij gaan nu naar Noah, jullie zoeken maar uit wat je doet' antwoord ik.

'als je nu de deur met hem uitstapt zal je het huis niet meer in komen' zegt Thomas als ik de deur dicht wil doen. 'dan heb ik mijn doel toch bereikt want dan kan ik terug naar Niall'. 'jaa, maar Adam zal hier blijven'. 'helaas heb je daar weinig over te zeggen'.

'je komt nu gewoon terug naar binnen met hem. We zijn zo klaar met je brutale gedrag tegen ons'. 'tot morgen Thomas'.

Ik trek de deur dicht en loop weg van het huis. Zal mij het een moer schelen wat hun wel en niet willen. Hun mond dicht houden, dat moeten ze doen.

Ik wil net verder lopen als ik wordt terug getrokken door Thomas. 'ik zeg toch dat je terug naar binnen gaat' zegt hij boos.

Door zijn hardhandige gedrag laat ik Adam zijn hand los die verschrikt achter ons aanrent.
'laat me gewoon los' sis ik boos. Ik ben zo klaar met ze.

'nee. We hebben dit gedrag nu 2 jaar aangekeken en zijn er nu klaar mee. We hadden je al veel eerder aan moeten pakken, maar je gedrag zal echt moeten veranderen tegenover ons. Als wij zeggen dat iets niet gebeurd, gebeurd het ook niet. Geen discussie mogelijk'.

Hij trekt me mee naar binnen terwijl Adam angstig toekijkt hoe ik hard tegen werk. Ze letten nu niet eens op Adam. Ze hadden hem eerst naar binnen moeten zetten. Wow wat en goede ouders. Hoor het sarcasme.

Binnen aangekomen helpt hij Adam door de deur waarna hij die op slot doet. 'jij gaat vanavond maar lekker op je kamer doorbrengen en de rest van de week hoef je ook niet te vragen of dat een van je vrienden mag komen' zegt Thomas.

Ik pak Adam op maar als ik dan naar boven wil lopen roept hij me weer terug. Wanneer is het nou een keer goed? 'Adam blijft bij ons'. 'jaa, haha, grappig. Gaat niet gebeuren'. Ik wil naar boven lopen maar weer wordt ik naar beneden gehaald.

'geef Adam aan mij'. 'nee, je kan veel van me vragen maar Adam blijft bij mij. Ga gewoon lekker terug naar je moeder om daar uit te huilen maar hou op met mij lastig vallen'. Boos loop ik naar boven waar ik op mijn bed neer ploft.

'Lexi, wil praten met papa' zegt Adam. 'zal ik hem bellen dan' vraag ik. Adam knikt. Ik pak mijn telefoon en zoek hem op in facetime. Al snel is hij gevonden en bel ik hem.

Adam komt naast mij op bed liggen en gaat super schattig tegen me aan liggen. Na even wachten wordt er opgenomen. Niall verschijnt in beeld en glimlacht zodra hij ons ziet liggen.

'wat zijn jullie toch schattig samen'. 'papa, ik wil knuffel' zegt Adam. 'geef Lexi maar een knuffel'. Adam luister naar Niall en geeft me een knuffel. 'ahw, wat ben je toch lief he Adam'. 'jaa'.

'hoe gaat het daar nu' vraagt Niall. 'ze zeggen klaar te zijn met mijn gedrag en me strenger aan te pakken dus ik mag nu niet naar Noah toe. Ik wil hier zo graag weg'. Vanaf dat moment breek ik dan ook.

'ik wil hier echt weg papa'. Luide snikken vullen de kamer en gelijk reageert Adam erop door mij een kusje op mijn wang te geven en zijn handen op mijn tranen te leggen. 'niet huilen' zegt hij super schattig.

Ik zet hem op mijn schoot en knuffel hem stevig. 'Lexi, ik krijg net een berichtje dat er volgende week een rechtzaak zal plaatsvinden over wat het beste is voor jullie. Ben dan alsjeblieft eerlijk en netjes. Vertel waarom je naar mij toe wil. Het komt wel goed liefje. Gedraag je gewoon een weekje'.

Ik veeg mijn tranen weg en kijk dan naar Niall. 'dat is echt geweldig. Heb je al een goede advocaat' vraag ik. 'nee, maar die ga ik morgen gelijk zoeken. Jou ouders krijgen vanavond te horen dat de rechtszaak er zal zijn'. 'nog steeds zijn ze niet mijn ouders'. 'sorry hoor brompot'.
Ik moet lachen door Niall zijn grappige woordkeuze.

'Lexi, ikke moe' zegt Adam. 'zal ik jou dan eens in bed gaan leggen'. 'jaa, maar papa zingen'. Ik kijk naar Niall die knikt dat het goed is. Ik kleed hem om, poets zijn tandjes en leg hem dan in bed neer.

Het beeld van de telefoon houd ik gericht naar Adam en zo begint Niall een liedje te spelen op zijn gitaar terwijl hij erbij zingt. Aan het eind van het liedje ligt Adam plat. Ik verlaat stilletjes de kamer en ga terug naar mijn eigen kamer.

The Airplane Crash ✔Where stories live. Discover now