6.

81 9 1
                                    

A hazafelé tartó út elég kínosan telt, Richie mellett mentem kézenfogva. Finley mögöttünk kullogott szótlanul, a kavicsokat rugdosta, amik folyamatosan a lábamnak ütköztek. Mikor már a tizedik kő ütközött a lábamnak kezdtem bedühödni

-Finn nem hagynád ezt abba?-fordultam felé idegesen, válaszként nemlegesen megrázta a fejét, majd egy újabb kavicsot rúgott el- Fejezd be!-kiabáltam rá

-Nem!-kezdett el nevetni, majd megint el rúgta a követ. Egy pofonra lendítettem kezemet, de elkapta csuklómat és maga felé húzott. Szemeit enyéimbe vezette és lágyan derekamra csúztatta kezét, így még jobban húzott magához. Lassan ringatózni kezdett és elkezdett keringőzni velem. El nevettem magamat, majd én is bele mentem a táncolásba

-Cate gyere!-kezdett el húzni az egyik utca felé a fiú. Ron és Richie követtek minket, de mi jóval előrébb mentünk, kézenfogva.
Kirángattam kezemet övétől és megtorpantam, amíg Richie mellém nem ért.

-Akkor most hova menjünk?-mosolyogtam és újra össze fontam Richievel ujjainkat. Finn dühösnek látszott, pedíg semmi oka nincs rá. Ő elutasított, nem érdeklem, ennyi.

-Hozzánk!-válaszolta Richie helyett Ron-Addíg gondolkodjatok mit csináljunk, majd!-forgatta meg szemeit és az előttünk dühösen trappoló Finley után ment.

-Mi baja van?-néztem fel a fiúra kérdően. Megrántotta a vállát és tovább indult engemet maga után vezetve

-Tudod!-sóhajtott fel fájdalmasan és felém pillantott- Finn már nem szereti a barátnőjét, de más tetszik neki!-nézett rám sejtelmesen- Te!-suttogta olyan halkan, hogy én is alig hallottam.

Tessék? Én, Finnek? Komolyan? Nem érdekel mit gondol Finn, nekem nem merte elmondani, akkor többé ne is akarja!

-Jó!Engem nem érdekel Finn!-jelentettem ki, bár amikor megtettem, akkor megbántam. Hazudtam Richienek, nagyon is érdekel Finn, csak csalódtam.
Richie az arcomra csúsztatta kezeit és közelebb húzta magához azt. Megcsókolt, de a csók nem sokáig tartott. Hirtelen eltávolodott, de nem magától. Finn megütötte Richiet és szorosan magához ölelt. Richie a földön feküdt, Finn viszont nem ütött akkorát, hogy ez sokáig így maradjon. Felpattant és ellökte tőlem, heves verekedésbe kezdtek. Közéjük álltam és szét választottam a két fiút, Finn ajkai fel szakadtak Richienek pedíg az orra vérzett.

-Hagyjátok ezt abba! Gyerekesen viselkedtek!-kiabáltam rájuk- Én most haza megyek! Ti is tegyétek ugyan ezt!-magyaráztam kicsivel higgattabban és elsétáltam.

Ideges voltam, óvodás szinten viselkedtek. Talán tetszek Finnek, de olyan dühös voltam, hogy erre nem is akartam gondolni.

Amint haza értem a nappaliba mentem, a bátyám  éppen filmet nézett. Leültem mellé és szorosan hozzá bújtam, sírni kezdtem bár okát én sem tudom.

-Mi a baj?-ölelt át szorosan és hátamat kezdte el simogatni nyugtatás képpen. Elmeséltem neki a történteket, és mi után kiveséztük a témát megnéztük a film végét.

Már jóval éljfél után járt amikor befejeztük a filmezést és az egymással való hülyéskedést. Lassan vánszorogtam fel házunk régi nyikorgó lépcsőin, amik a szobám felé vezettek. Beléptem a legelső ajtón és becsuktam azt magam után, a fürdő. Meg engedtem a kád felé lógó csapot, melyből zúdulni kezdett a langyos víz. Ruháimat levéve bele ereszkedtem a vízbe és lehunytam szemeimet. A víz húzni kezdett maga felé, lejjebb csúsztam a kádban, míg fejemet el nem lepte. Kinyitottam szemeimet és két pislogás után megszokta szemem a vizet, de maximum fél percíg tartózkodtam így, ugyan is elfogyott minden levegőm. Enyhén fulladozva buktam fel a vízből. Hajamat kisimítottam szemeim elől és fejemet oldalra fordítva néztem a falon lévő kis órára. 01:45 Csillant meg rajta a fény. Ki kászálódtam és ruháimat magamra kapva indultam meg szobámba.

Egy ember ült az ágyamon, felém fordult és vissza. Kezemet a villany kapcsolóra tettem és le nyomtam azt. A szobát fény áradat öntötte el.

-Göndörke!-suttogtam, és újból lekapcsoltam a lámpát. Közelebb sétáltam hozzá, leültem mellé és óvatosan pillantottam fel rá- Miért vagy itt?-suttogtam, rám nézett és kezemre csúsztatta ővéit

-Nagyon sajnálom, hogy megütöttem Richiet, ezzel titeket eléggé megzavarva!-kapta el kezét hirtelen és vissza fordult előre

-Miért tetted?-fordítottam magam felé fejét-Furcsa volt a mai nap, de felejtsük el ami történt! Azt is amit én mondtam és azt is amit te tettél!-magyaráztam higgadtan

-De én nem akarom elfejeteni amit mondtál!-fordult teljesen felém, szemei csillogtak a Hold fényében.

-Miért nem akarod?-vesztem el azokban a csokoládé barna gyönyörű íriszekben amikkel rendelkezett. Tenyerét állam alá csúsztatta így húzva maga felé arcomat. Szemei ajkaimra csúsztak, le pillantottam övéire. Telt rózsasínű ajkaiba élvezet lenne bele harapni. Ajkainkat kevesebb mint egy centiméter választotta el

-Mert jó volt hallani, hogy tetszek valakinek!-mosolyodott el kajánul és elhúzódott tőlem. Az ablak felé sétált, ki nyitotta azt, majd lemászott. Utána futottam és lenéztem rá-Jó éjt Cate!-pillantott fel rám és elfutott.

The boy from the cinema/F.W/Where stories live. Discover now