1. De eerste ontmoeting

7.5K 175 16
                                    

Na 6 weken zomervakantie is school weer begonnen. De boeken hebben we de laatste week binnen gekregen. Vera en ik spraken af om samen de boeken te kaften. Ik had de kaft van mijn Engels boek helemaal opgepimpt. Engels is mijn lievelingsvak. Ik ben er niet alleen supergoed in, maar mijn lievelingsband One Direction komt ook uit Engeland.

Ik kijk op de klok en eet zo snel mogelijk mijn broodje op. Het zal toch niet zo zijn dat ik de eerste dag te laat op school kom. Ik pak mijn fiets uit de schuur en fiets zo snel mogelijk naar school. Vera staat me al op te wachten bij het hek. "Schiet is op joh, ik wil niet het hele jaar vooraan zitten" zegt ze. Nu we in de bovenbouw zitten krijgen we waarschijnlijk een hoop nieuwe leraren. En bij nieuwe leraren heb je in het begin meestal vaste plekken. Ik zet mijn fiets weg en samen lopen we snel naar binnen. "Welk vak hebben we eerst?" vraagt Vera. "Uh.. Frans, lokaal 108". We lopen snel de trap op. Als we net het lokaal binnenlopen gaat de bel. "Fieuw, net op tijd" zeg ik. "Dat dacht ik niet. Jullie worden opgeschreven als te laat! De les begint zodra de bel gaat" zegt de lerares. "Maar.." probeert Vera. "Geen gemaar, hier vooraan is nog plek". Als de les afgelopen is, lopen we naar het volgende lesuur. "Ik ben benieuwd wie we voor Engels hebben" zegt Vera. "Ik mag hopen dat diegene wat aardiger is dan die van Frans.." zeg ik. "Ja, inderdaad" zegt Vera. "Ik ga eerst even naar de wc, zorg jij maar voor een goede plek!".

Als ik het Engels lokaal binnenkom ga ik bij het 2e tafeltje van achter zitten. Ik leg mijn boeken op de tafel en kijk dan om me heen. Mijn blik stopt bij de leraar. Oh Mijn God... Hij is echt de knapste leraar die ik ooit heb gezien. Hij kijkt terug en glimlacht. Ik glimlach terug en kijk dan snel weg. Dan begint hij te praten.. in het Engels! Hij heeft 2 jaar in Engeland gewoond. Hij praat alleen maar Engels. Ik vind het helemaal geweldig. Hij is getrouwd met een vrouw en heeft 2 kinderen. Ugh, balen. Maar ja, alles kan kapot. Vera komt het lokaal binnen en gaat naast me zitten. "Hij praat alleen maar Engels" zeg ik tegen haar. "Wat? Dat meen je niet" zegt Vera bijna schreeuwend. "Jawel" zeg ik. "Lekker dan. Daar versta ik echt geen bal van" zegt Vera. Hahah. Echt iets voor Vera. Ze kan soms zo anders zijn dan mij, maar dat maakt onze vriendschap juist zo leuk. Dan begint de leraar Nederlands te praten. "Huh?" Vera en ik kijken elkaar vragend aan. "Oké even serieus dames en heren, dat van net was een grapje" zegt de leraar. Ook dat ie is getrouwd? "Ik kan wel Nederlands, maar in de les wil ik zoveel mogelijk Engels praten. Daar leren jullie alleen maar meer van" zegt hij.

Als de les is afgelopen is het pauze. Vera loopt het lokaal al uit richting de kantine als ik mijn spullen nog in mijn tas doe. Ik loop naar de deur als ik de Engels leraar tegen de muur aan zie staan. Hij kijkt me aan. En ik kijk terug. "Hoe heet je?" vraagt hij. "Merel" antwoord ik. "Merel" herhaalt hij. "Mooie naam!" Ik lach. "Dank u" zeg ik. Ik loop langs hem en loop dan ook richting de kantine.

I fell in love with my English teacher.. (Nederlands)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu