11. Skypen met Lieke

4.1K 134 28
                                    

Het weekend ging snel voorbij. Het is inmiddels maandag ochtend. Ik stap uit bed en loop naar mijn spiegel. Wauw, mijn haar zit voor het eerst al goed zonder het al gekamd te hebben. Ik trek mijn kleren aan en loop naar beneden. Er ligt een briefje op tafel. “Hi Merel, sorry ik moet weer eens eerder naar het werk.. Ik heb je lunch alvast voor je klaargemaakt. Succes op school. X mama” Alweer? De laatste tijd moet mama steeds vaker eerder naar het werk. Ik pak wat yoghurt en zet de tv aan op XITE. Ik pak mijn mobiel en whatsapp Lieke. Lieke ken ik van de judo. We zaten eerder altijd bij elkaar op de basisschool. “Hey Lieke, ik moet je echt wat vertellen! Vanavond skypen?”. Ik krijg meteen een whatsappje terug. “Vertel nu!!” “Nee, het is echt een superlang verhaal!” “Oké, vanavond om half 10!” Ik leg mijn mobiel weer weg. Nog een kwartier en dan moest ik naar school. Ik heb vandaag echt geen zin in school. Ik heb geen idee waarom, soms heb je gewoon zo’n dag.

Als ik mijn fiets weggezet heb in het fietsenrek pak ik mijn mobiel om te kijken waar ik zometeen heen moet, Engels! Ik glimlach. Oké, misschien wordt deze dag niet zo erg als ik dacht. Ik doe mijn jas in het kluisje en loop alvast naar Engels. De bel was nog niet gegaan, dus ik ben al eerste in het lokaal. Lucas zit bij z’n bureau. Hij ziet me binnenkomen en loopt naar me toe. Hij kijkt even naar de grond en dan weer naar mij. “Hey, alles goed?” vraagt hij. “Wel goed eigenlijk, met jou?” vraag ik. “Ook” zegt hij. “Eh, ik wou je nog wat vragen” zegt hij. “Oké, nou vraag maar” zeg ik. Hij kijkt om zich heen. “Waarom kuste je me zaterdag avond?” vraagt hij. “Omdat ik dat graag wou” zeg ik. Hij grijnst. “Omdat je dat graag wou?” herhaalt hij. “Ja, precies” zeg ik. “Ik dacht dat we iets hadden afgesproken” zegt hij. “Vond je het vervelend dan?” vraag ik. Ik weet dat hij het niet vervelend vond. “Nee, ik wou je juist dichterbij me hebben. Maar we hadden afgesproken dat we onze gevoelens moesten onderdrukken” zegt hij. “Ik had je ook op je mond kunnen kussen hoor” zeg ik. Ik grijns “Maar je hebt gelijk, het spijt me” zeg ik. De eerste leerlingen komen binnen. Lucas loopt weer naar zijn bureau. Als iedereen binnen is, start hij met de les. “Hey” zegt Vera vrolijk. “Hoi” zeg ik minder vrolijk. Ik probeer op te letten. “Weet je wat ik zondag heb gedaan?” vraagt Vera. “Nee, ik probeer op te letten” zeg ik. “Nou, sorry dat ik het vraag hoor” zegt Vera. Ik draai me naar haar om. “Ik weet niet of je het weet, Vera. Maar je hebt mijn hele zaterdagavond verpest” zeg ik. Oké, dat was niet helemaal waar. Ik bedoel, toen ik Lucas kuste, voelde ik me geweldig. Maar dan alsnog ze moest eens weten hoe irritant het is, als zij constant aangeschoten is. “Ik probeerde alleen maar wat lol te maken hoor” zegt ze. “Ja, maar telkens als jij lol probeert te maken, is dat altijd met alcohol” zeg ik. “Ja, dus. Wat wil je hier nou eigenlijk mee bereiken?” vraagt ze. Ik verhef mijn stem. “Jij wordt altijd super agressief als je aangeschoten ben en dan moet ik je weer naar het station tillen terwijl jij me staat uit te schelden. Denk eens na, man” zeg ik. Ik kijk om me heen. De hele klas kijkt ons aan. Oeps, dat laatste was misschien iets te hard. Ik trilde, ik ben echt boos. “Merel, misschien moet je hier even vooraan zitten” zegt Lucas. Ik kijk hem aan. “Of weet je wat, kom vanmiddag na schooltijd maar even langs. Vera, ga jij je maar melden” zegt hij. Ze pakt haar spullen in en loopt dan weg. “Bedankt eh” zegt ze nog tegen mij.

De dag ging echt super sloom voorbij. Vera negeerde me de hele dag, geen wonder. Ik ben blij dat ik het nu eindelijk gezegd heb. Ik loop naar het lokaal van Engels. “Hey” zeg ik tegen Lucas. “Hey Merel” zegt hij. Ik ga vooraan zitten en gooi m’n tas op de grond. “Is het zo erg?” vraagt hij. “Ze heeft me de hele dag genegeerd” zeg ik. “Ah, ja dus” zegt hij. “Wat was er nou gebeurt zaterdag?” vraagt hij. “Telkens als we samen naar de discotheek gaan, is het in het begin wel gezellig, maar dan gaat ze weer aan de flügel” zeg ik. “Hoe komt ze aan alcohol, ze is toch nog maar vijftien?” vraagt hij. “Je moest eens weten hoe makkelijk je daar aan komt. Maar goed ik vind het niet erg dat ze flügel drinkt, maar dan drinkt ze er nog iets van 4 achteraan en dan raakt ze aangeschoten. En altijd als ze aangeschoten is, wordt ze agressief en gaat ze me uitschelden. Maar ik ben dan wel degene die haar naar het station kan slepen” zeg ik. “Nu begrijp ik waarom je zo boos was, dat zou ik ook zijn” zegt hij. Ik glimlach. “Kun je vanavond oppassen?” vraagt Lucas. “Vanavond?” vraag ik. “Ja, sorry, ik vraag het een beetje laat” zegt hij. “Eh, dat moet ik even met mijn moeder overleggen” zeg ik. “Prima. Is van 7 tot 10uur oké?” vraagt hij. “Ja, vast wel” zeg ik. “Ik, eh… stuur je wel een mailtje via de schoolsite” zeg ik. “Zou ik je anders mijn Facebook geven? De school kan alle mailtjes bekijken” zegt hij. “Oh, echt?” vraag ik. “Ja, wist je dat niet?” vraagt hij. “Nee” zeg ik. “Ja, dus ik geef je wel mijn Facebook anders denk ik dat we een klein probleempje hebben…” zegt hij. “Ja, goed idee” zeg ik. Lucas pakt zijn mobiel. “Mijn Facebook naam is gewoon LucasJohnson aan mekaar” zegt Lucas. “Oké, dat onthoud ik wel” zeg ik. “Dat denk ik ook wel” zegt hij. Hij glimlacht. Hij kijkt me in mijn ogen. Waarom doet hij dit toch? Ik kan dit echt niet… Hij is zo ontzettend leuk. Ik wou dat ik deze gevoelens niet had, maar dat kun je nou eenmaal niet kiezen. Hij kijkt even naar de grond en haalt zijn hand door zijn haar. “Ik.. eh.. ik ga maar eens naar huis. Ik zal aan mijn moeder vraag of ik mag” zeg ik. “Oké, dan hoor ik het vanzelf” zegt hij. “Doei” zeg ik. “Dag Merel” zegt hij. Ik loop het klaslokaal uit.

I fell in love with my English teacher.. (Nederlands)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu