3. Puur toeval?

4.6K 135 10
                                    

De schooldag ging langzaam voorbij. Ik fietste naar huis, maakte mijn huiswerk en at alvast wat eten. Ik moest om vijf uur werken en dan eet ik altijd wat voor.

De volgende dag had ik zin om te shoppen in m'n eentje. Mijn moeder was een middagje weg met haar vriendinnen en mijn vader zou pas laat terugkomen van zijn werk. Dus boekte ik een treinticket op internet en ging met de trein naar Utrecht. Toen ik in de trein zat deed ik mijn oordopjes in en luisterde muziek. Iemand tikte op mijn schouder. Ik keek omhoog. De conducteur. "Hallo, mag ik uw ticket zien?" vraagt de conducteur. "Ja hoor" zei ik. Ik pak de ticket uit mijn tas en laat um zien. "Dankuwel" zei hij. Hij liep verder en ik deed mijn oordopjes weer in.

Toen ik bijna bij Utrecht was deed ik mijn oordopjes in de tas en keek wat uit het raam.

*We passeren nu Utrecht centraal* Ik sta op en loop naar de deuren. Als de deuren open gaan loop ik richting het centrum. Hmm waar zou ik eerst naar toe gaan? Ik besluit om eerst naar de Sting te gaan. Daar vind ik altijd wel wat leuks. Ik kijk wat rond en pas een leuk shirtje. Ik loop naar de kassa, poeh wat een lange rij. Ik ging in de rij staan en pakte mijn mobiel uit de broekzak.

Toen ik eindelijk aan de beurt was rekende ik af en liep de winkel uit. Laat ik eens ergens wat gaan drinken. Ik heb dorst gekregen van het lange wachten. Ik loop een leuk cafeetje binnen. "Mag ik één kopje koffie? "hoor ik ergens links van me. Die stem komt me héél bekend voor. Ik kijk naar links en zie hém daar zitten. Meneer Johnson zat in z’n eentje aan een 2persoonstafel. Hij ziet me. "Hey, Merel was het toch?" vroeg hij. "Klopt" zei ik. Hij zag er supergoed uit. “Kom er bij zitten!” zegt hij. “Bent u alleen?” vraag ik. “Jij mag wel je zeggen hoor” zegt hij glimlachend. Ik moest blozen.. “Maar, ja, ik ben alleen” zegt hij. Ik kom er bij zitten. “Wil je wat drinken?” vraagt hij. “Ja, is goed” zeg ik. “Wat wil je hebben?” vraagt hij. “Doe maar een cola” zeg ik. Hij wenkt de bediende en vraagt om een cola. “Waarom ben je alleen?” vraag ik. “Dezelfde vraag kan ik aan jou stellen” zegt hij. “Dat klopt, maar ik vraag het aan jou” zeg ik grijnzend. Hij glimlacht. Oh god wat is hij knap. “Mijn vrouw is met een vriendin een dagje weg en de beide kinderen zijn bij mijn moeder” zegt hij “En jij?” “Mijn moeder is ook een dagje weg met een vriendin en mijn vader komt pas laat terug van werk” zeg ik. “Heb je geen broers of zussen?” vraagt hij. “1 broertje, 1 stief broertje en 1stiefzus die 3 maanden ouder is dan mij” zeg ik. “Zijn die niet thuis?” vraagt hij. “Mijn broertje is bij een vriendje en m’n stief broertje en stiefzus zijn bij hun vader” zeg ik. “Zo een hele familie dus” zegt hij. “Tja.. Ik wou er even alleen uit” zeg ik. “Ik vind het wel gezellig hoor” zegt hij. Ik glimlach. “Ik ook” zei ik. “Wil je mijn kinderen ontmoeten?” vraagt hij. Ik kijk hem vreemd aan. “Uw kinderen?” vraag ik. Hij knikte. “Ja, als je dat leukt lijkt?” “Ja, lijkt me leuk!” zei ik. We hadden ons drinken op. “Ik ga even betalen zullen we daarna gaan?” vraagt hij. “Ik betaal zelf wel joh” zeg ik. “Nee hoor, ik trakteer” zegt hij, hij knipoogt en draait zich om. Ik bloos. 

I fell in love with my English teacher.. (Nederlands)Where stories live. Discover now