14. Bijna betrapt

3.8K 118 4
                                    

Ik kruip vroeg mijn bed in. Ik ga rechtop zitten met mijn dekens over mij heen en mijn laptop op schoot. Als de laptop is opgestart, bekijk ik wat YouTube filmpjes van allemaal Engelse en Amerikaanse bloggers. Niet omdat ik toevallig gevoelens heb voor mijn Engels leraar, maar omdat ik het nou eenmaal een mooie taal vind. En natuurlijk omdat het leuke filmpjes zijn. Vooral filmpjes van Zoella en haar vriendje en filmpjes van Paul Zimmer. Na bijna een uur op de laptop gezeten te hebben, besluit ik om te gaan slapen. ’s Ochtends word ik wakker door de wekker. Ik stap uit bed met een vreselijk slaperig gevoel. Ik laat mijn pyama nog even aan en loop naar beneden. Zoals gewoonlijk ligt er weer een briefje op tafel. Hey Merel. Ik werd vanmorgen wakker gebeld door het werk met de mededeling dat iedereen zich op het werk moet melden aangezien er minstens 20 mensen ontslagen worden… Zodra ik weet of ik bij deze 20 mensen hoor, stuur ik je een sms’je. Ik hou van je. Kus mama. Sh*t, dat meen je niet. Ze zit dus echt in een dip op het werk. Ik pak mijn mobiel en stuur haar een sms’je. Hey mam, ik las je briefje. Balen zeg. Ik hou mijn vingers gekruist voor je. Kus Merel. Ik loop naar het aanrecht en smeer 2 broodjes voor tussen de middag en 2 broodjes voor nu. Ik neem mijn broodjes mee op de bank en zet de tv aan op 24kitchen. Yes, wedding cakes is er op. Al die lekkere en mooie taarten. Fantastisch programma. Als ik even later op mijn mobiel kijk hoe laat he tis. Is het al kwart voor 8 en ik moet me nog helemaal omkleden. Ik loop naar boven, doe m’n haar snel in een vlecht, kleed me aan en doe wat make-up op.

Als ik op school kom, ben ik net op tijd. Ik zie Vera ergens voor me lopen. Ik loop naar haar toe. “Hey” zegt ze. “Hoi, wat hebben we eerst?” vraag ik. “Geschiedenis” zegt Vera. “Ugh, kan deze morgen nog slechter beginnen?” zeg ik. “Hoezo?” vraagt Vera. Zolang ik nog niet zeker wist of mama wel of niet ontslagen wordt, vind ik het nog niet echt nodig om het te zeggen. “Oh, niet zo goed geslapen” zeg ik.

Geschiedenis ging tergend langzaam voorbij. De bel gaat. Vera en ik lopen naar de wc. Ik kijk in de spiegel en doe mijn haar goed. Als Vera klaar is lopen we naar het Engels lokaal waar Lucas net de deur wil dicht doen. “Wacht meneer Johnson” zegt Vera. Lucas draait zich om en kijkt me aan. Hij glimlacht. “Hallo dames, kom maar snel binnen” zegt hij. Ik glimlach terug. We gaan op onze plek zitten en Lucas begint met de les. Hij legt wat uit over de past simple en de past perfect. Ik staar een beetje voor me uit nog steeds denkend naar mama. “Merel, let je wel op?” hoor ik Lucas opeens vragen. “Ehm, nee sorry, Lu… meneer” zeg ik. Oeps, dat scheelde niet veel of ik had zijn voornaam gezegd in de les. “Kan ik je zo anders even spreken?” vraagt hij. De hele klas kijkt naar me. Ik knik. Lucas gaat verder met de les.

Als hij iedereen aan het werk heeft gezet, gebaard hij dat ik met hem moet meelopen. Ik loop hem achterna het lokaal uit. “Hey gaat alles wel okay?” vraagt hij. Ik kijk hem aan. Nee, het gaat helemaal niet goed. “Mijn moeder kan elk moment ontslagen worden” zeg ik. Ik voel tranen achter mijn ogen prikken. Omg Merel, kom op je gaat nu niet staan huilen. “Het liefst zou ik je nu vast willen houden, maar als we zo betrapt worden…” zegt hij zachtjes. “Ja, ik snap wat je bedoeld” zeg ik. Hij legt zijn hand op mijn schouder. “Gaat het weer een beetje?” vraagt hij. “Ja, dankje” zeg ik. “Kom zegt hij. We lopen het klaslokaal weer binnen.

Lisa, het meisje dat voor me zit, draait zich om en vraagt: “Volgens mij zien jullie elkaar wel zitten of niet?”. Ik kijk haar vragend aan. “Waar heb je het over?” vraag ik. “Over jou en meneer Johnson” antwoordt Lisa. “Hij kijk de hele tijd naar je en die gesprekjes telkens”. Ik zie Lucas naar me kijken. “Ach, helemaal niet” zeg ik. “Lisa draai je even om” zegt Lucas. Lisa haalt haar schouders op en draait zich weer om. Lisa is echt zo’n typische roddel Queen die alles moet weten en alles aan iedereen doorverteld. De les is voorbij, we hebben pauze. Vera en ik lopen naar de kantine. Ik moet denken aan wat Lisa tegen me gezegd had. Valt het dan echt zo op tussen Lucas en mij? 

Als de pauze is, lopen we naar aardrijkskunde. We gaan op onze plek zitten. Meneer Meijer (de leraar van aardrijkskunde) wil net beginnen met de les als er op de deur wordt geklopt. Meneer Timmer, hoofddirecteur van de HAVO, doet de deur open. Hij kijkt door de klas. Zijn blik stopt bij mij. Het is helemaal stil in de klas. “Merel, wil je even meekomen?” vraagt hij. “Eh, ja hoor” zeg ik. “Ik pak mijn tas en loop hem achterna naar een kamertje. Ik zie Lucas zitten. Ik dacht meteen aan Lisa. Meneer Timmer gaat achter zijn bureau zitten. “Neem plaats” zegt hij tegen mij. Ik ga op de stoel naast Lucas zitten. Hij kijkt me zorgelijk aan. “Zo, wie van jullie kan mij uitleggen wat er gaande is tussen jullie twee?” vraagt meneer Timmer. “Hoe bedoelt u?” vraagt Lucas. Meneer Timmer klikt wat op zijn tablet en draait het scherm dan naar ons toe. Een foto van Lucas die mijn schouder aanraakt. “Privé gaat het niet zo goed en ik vertrouw meneer Johnson, dus vertelde ik wat er thuis aan de hand is” zeg ik. “Dat klopt. Ik wou haar alleen maar steun aanbieden” zegt Lucas. Meneer Timmer knikt. “Als ik merk dat er iets anders speelt tussen jullie, dan volgen er consequenties. En Merel als er privé iets is dan meld je dat bij je mentor, die kan dan de andere leraren inlichten” zegt hij. “Ja, maar ik vertrouw niet zo veel mensen en niet iedereen hoeft dit te weten” zeg ik. “Oké, dat is dan aan jou” zegt meneer Timmer. “Merel, je kunt weer terug naar de les” zegt hij. “Oké” zeg ik. Ik kijk naar Lucas, sta op en loop naar het aardrijkskunde lokaal. Dit ga ik Lisa betaald zetten.

Heyheeyheeeyy trouwe lezertjes (: Ik kan jullie niet genoeg bedanken voor het lezen van mijn boek. Inmiddels hebben we bijna de 2,5K bereikt. Laten we daar 3K van maken! Deel mijn boek met mensen waarvan je denkt die dit boek ook leuk vinden. Comment een leuke reactie van wat je ervan vind. En voteeee. Loveyou guys xx

I fell in love with my English teacher.. (Nederlands)Where stories live. Discover now