#16

1.8K 69 5
                                    


Fusese martoră la tot ce avea nevoie ca să se motiveze să facă o schimbare. După ce își termină ceaiul , Rose o luă la pas înspre casă. Avea planuri mari pentru diseară , mai ales de când auzise fără să vrea de o anumită petrecere. În mod normal nu ar fi interesat-o. Interacțiunea cu alți oameni și socializarea nu era punctele ei forte. Și cu toate acestea , acum trebuia să renunțe la orice ar fi definit-o pe vechea Rose. Modelul nou și îmbunătățit iubea petrecerile și avea nevoie de o listă lungă de prieteni. 

Pe drum , ea își revizui planurile și constată că totul suna minunat. Periculos și totuși amuzant. Avea să se ducă la o petrecere și să distrugă orice imagine proastă pe care o avea despre sine. Iar pentru ca acest lucru să se întâmple , trebuia să se pregătească.

Descuie ușa apartamentului și fu întâmpinată de postura plictisită a lui Isabel care stătea tolănită pe canapea mestecând zgomotos o gumă și tastând pe telefon. Sosirea lui Rose o făcu pe aceasta să își lase deoparte mobilul și să se pună în fund , cercetându-și prietena cu ochi suspicioși.

-Pe unde ai fost? începu fără să ezite Isabel , încrucișându-și brațele la piept.

Rose ezită , presimțind un mic interogatoriu de care , poate că nu avea vreo posibilitate să îl evite. Își dădu părul după ureche și își așeză geanta pe un scaun , apropiindu-se de amica sa.

-Nicăieri , oftă aceasta . Doar am simțit nevoia de a mă plimba.

Isabel își ridică o sprânceană în semn de dezacord.

-Fără mine? Tu niciodată nu "explorezi" împrejurimile de una singură.

Rose rămase tăcută. Vechea ea ar fi roșit și fâstâcit. Atunci imaginea lui Grace îi reapăru în minte și își aminti scopul pentru care se afla acolo. Alungă discuția cu o fluturare superficială din încheietură , marcă a roșcatei pe care nu avea să o uite prea curând , și schimbă subiectul.

-Nu contează Isabel. E timpul să fac mici schimbări.

Blonda doar rămase tăcută la rândul ei , așteptând ca prietena ei doar să detalieze orice plan nebunesc care o sâcâia. 

Rose începu bine. Se impuse. Iar asta nu era ceva ce se întâmpla în fiecare zi. Audiența îi era la picioare și Isabel era cheia sa spre succes. Așa că nu ezită. Se ridică în picioare și își puse mâinile în șold.

-În seara asta petrecem.

                                                                               ****

Petreceri. Rose. Petreceri și Rose. Împreună. O adevărată fiesta! 

Sau măcar asta repetase încontinuu Isabel în timp ce amica ei se chinuia să îi explice planul ei nebunesc pentru diseară.

-Ești sigură că vrei să faci asta? întrebă entuziasmată și în același timp speriată Isabel.

Rose doar își aranjă mai bine peruca de un gri delicat , în timp ce se îndrepta înspre lentilele de contact de un albastru profund. Isabel îi fu maestră în arta machiajului și o pregăti în așa fel încât , după doar 3 ore de pregătiri intense , amândouă se întrebau oare unde dispăru adevărata Rose.

Aceasta oftă la întrebarea încărcată de îngrijorare și își trecu degetele prin noul ei păr. 

-Trebuie. replică aceasta. Pentru binele tuturor.

-Atunci haide să adăugăm și cireașa de pe tort , zâmbi blonda.

Isabel dispăru din încăpere ca peste câteva clipe să revină purtând pe brațe un teanc de haine iar Rose îi zâmbi , mulțumindu-i a mia oară în gând pentru că avea o asemenea prietenă , o soră din altă mamă.

După discuții și mici neînțelegeri , Rose cedă și îi ascultă sfatul în modă. Nu se putea duce îmbrăcată într-un pulover care părea furat din garderoba bunicii ei. Și nici nu era lăsată să se dea după stilul de fată rea a lui Grace. Nu , Isabel hotărî că prietena ei avea nevoie de ceva mai presus de orice alesese până atunci. Petrecerea trebuia să rămână memorabilă iar Rose să devină crush-ul tuturor celor care ajungeau să o vadă în acea seară. Trebuia să strălucească. Trebuia să renască. 

Și de aceea , Isabel îi îmână o rochie albă de satin cu spatele gol și cu o despicătură generoasă în zona pieptului. 

Era fix ceea ce avea nevoie. Sau asta e ceea ce spunea prietena ei căci Rose uită să mai respire din momentul în care se schimbă în noua ținută. Aceasta nu era persoana timidă și obișnuită cu care se obișnuise să o zărească în fiecare zi în oglindă. Deobicei acea persoană rămânea mereu la fel de simplă pe tot parcursul zilei. Dar oricine era acum în fața ei , în oglindă , era o adevărată regină a balului.

Isabel fluieră la pirueta pe care o făcu Rose în admirație.

-Pe oricine o să îți propui să îți pui ghearele , e pierdut pe viață , râse blonda zgomotos.

Prietena ei  , în schimb , doar zâmbi. De ar știi ea ce era în mintea ei. Probabil că ar numi-o nebună. Dar poate și aceasta era o trăsătură a noii Rose. Iar diseară avea să trăiască precum o Cenușăreasă. Fără regrete.

Love Me , DaddyWhere stories live. Discover now