Cold de @GabrielaSold

217 9 7
                                    

Titlu:
Titlul este clișeic, și aici mă refer la faptul de a pune titlul după numele personajului principal, deci nu am cum să zic că nu se potriveste.

Coperta:
Coperta nu are o execuție bună deloc, așa că îți recomand să lași o comanda la cartea noastră cu coperți.

Descrierea:
Descrierea nu are nevoie de acel citat de la final, în special fiindcă este în engleza, dar în rest este bună.

Conținutul:
Prologul nu trebuia scris înclinat, ci normal, așa cum ai scris la următoarele capitole.
   Am văzut că uneori ai pus ghilimelele gresit, uneori corect. Ghilimele scrise corect în limba romană se pun astfel: prima pereche jos, iar a doua sus, ambele sus fiind puse în limba engleză.
   Mi-a plăcut ce comparații i-ai atribuit lui Cold, ceea ce mi-a arătat că te pricepi la figuri de stil și imagini artistice, iar pentru acest fapt, cred că ar trebui să te axezi și mai mult pe descriere.
    După începutul clișeic, mi-a plăcut că ai mai adăugat lucruri originale cum ar fi partea cu portocala, care a fost pe deasupra și haioasă.
Intrând în pâine, iarăși am dat de începutul clișeic cu facultatea, dar a fost bine scris și apreciez că nu te-ai grăbit.
Am văzut că nu pui deloc nici alineate, nici pe alocuri diactrice, acestea fiind doua aspecte imediat vizibile.
Linia de dialog corectă se scrie astfel: „—", iar după și înaintea ei se lasă spațiu.
Numele capitolelor ar trebui să fie în romană, de vreme ce așa este scrisă toată cartea.

Mi-a plăcut că în al doilea capitol personajul și-a pus singur întrebarea dacă este bine sau nu ce a făcut. Cred că ar trebui să redai mai mult gândurile lor. In felul acesta, cititorul te poate vedea descriind mai mult, un lucru pe care îl faci bine și totadată intram mai adânc în mintea personajelor, reușind să cunoaștem mai bine protagoniștii.

   Personajele principale sunt complexe opuse, ceea ce face situația din nou, clișeică, acesta fiind minusul major al cărții tale. Consider că trebuie să le mai schimbi un pic personalitățile pentru a nu cădea în banal.

   În rest, acțiunea nu este grăbită, ba din contra poate ar mai trebui să mărești ritmul, iar gramatical textul este, din fericire, bine scris.

Nota: 2, 7/5

Plata: follow permanent contului meu personal, sara-p4 și părerea ta sinceră la noua mea carte, „Otrava din vene"

— Sara

Critici III |Finalizată|Where stories live. Discover now